Πρόσωπα

Μπραζντέικις: Ο Iggy του Ολυμπιακού ήθελε να γίνει μποξέρ και έπαιζε στην Εθνική Καναδά!

Μπραζντέικις: Ο Iggy του Ολυμπιακού ήθελε να γίνει μποξέρ και έπαιζε στην Εθνική Καναδά!
O Ίγκνας Μπραζντέικις μπορεί να είναι γνωστός από το μπάσκετ αλλά δε ήταν δεδομένο ότι θα ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο από πάντα, αφού παραλίγο να... παραστρατήσει και να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες!

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις βρίσκεται μια… ανάσα από τον Ολυμπιακό μετά από μία γεμάτη χρονιά στην Ζάλγκιρις από την οποία μπορεί να δεσμεύεται με συμβόλαιο, όμως όλα δείχνουν πως οι διαπραγματεύσεις θα έχουν αίσιο τέλος και ο «Iggy» θα ντυθεί στα «ερυθρόλευκα».

Την περσινή πρώτη του σεζόν στην EuroLeague, μετά από δύο χρόνια πορείας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο Μπραζντέικις μέτρησε 11.6 πόντους με 32% από το τρίποντο.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 μάλιστα, με την Εθνική Λιθουανίας που τερμάτισε 6η στην κατάταξη, ο Μπραζντέικις είχε 11.0 πόντους με 52% έξω από τα 6.75 μέτρα.

Βέβαια όταν ήταν ακόμη μικρός τα πράγματα δεν ήταν έτσι για τον 24χρονο διεθνή. Οι γονείς του για λόγους βιοπορισμού να μετακομίσουν στο Οντάριο του Καναδά χωρίς όμως αυτή η νέα συνθήκη να αλλάζει την κουλτούρα του Λιθουανού. Ο Ίγκνας μεγάλωσε με τις αξίες και τα ήθη της πατρίδας του γι’ αυτό ακόμη κι αν φορούσε το εθνόσημο του Καναδά στις μικρές ηλικίες, η «ταυτότητά» του δεν αλλοιώθηκε και έτσι επέλεξε αργότερα να πάρει και την μπασκετική υπηκοότητα για λογαριασμό της Λιθουανίας.

canada.jpg

Το μπάσκετ  μπορεί να κυριάρχησε στην ζωή του Μπραζντέικις και να αποτέλεσε μονόδρομο στην πορεία, όμως η επιλογή δεν ήταν ανέκαθεν ξεκάθαρη. Με πατέρα… ειδήμονα στις μικτές πολεμικές τέχνες, ο μικρός «Iggy» είχε επηρεαστεί από τον Μπραζντέικις τον πρεσβύτερο και δήλωνε πως όταν μεγαλώσει ήθελε να γίνει μποξέρ.

coox.jpg

Ακολουθούσε τον πατέρα του, Σίγκις, στο γυμναστήριο όπου έκανε προπόνηση μαζί του και μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που «πόζαρε» με τα γάντια του μποξ! Ο Ίγκνας μεγαλώνοντας είχε ως είδωλο τον αθλητή πατέρα του, και επηρεασμένος από εκείνον θαύμαζε και τον γνωστό παλαιστή του MMA, Κόνορ ΜακΓκρέγορ, για την έντονη προσωπικότητά του και τη μαχητικότητά του.


box.jpg

Μπορεί να ασχολήθηκε με την τέχνη του πατέρα του και να δούλεψε πάνω σ’εκείνη μαζί του από μικρό παιδί, όμως η αληθινή του αγάπη προς την «πορτοκαλί θεά» τον κέρδισε απ’ όταν άρχισε να διαβάζει το γνωστό περιοδικό «Slum» του οποίου ήταν συνδρομητής. Ανάγκασε τον πατέρα του να του αγοράσει μπασκετικά παπούτσια και όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0