Πρόσωπα

Λούκα Μόντριτς: Η Ρεάλ είναι το «σπίτι» του και δεν το αλλάζει για… πετροδόλαρα

Λούκα Μόντριτς: Η Ρεάλ είναι το «σπίτι» του και δεν το αλλάζει για… πετροδόλαρα

Ό,τι και αν του είχαν τάξει από τη Σαουδική Αραβία δεν έχει καμία σημασία, γιατί εκείνος ήθελε να συνεχίσει στην ομάδα της καρδιάς του. Ο Λούκα Μόντριτς μολονότι δεν έχει να αποδείξει τίποτα αποφάσισε να παραμείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης και να μην… δελεαστεί από το χρήμα, όπως έκαναν (και θα κάνουν) πολλοί άλλοι.

Ο Μόντριτς ανανέωσε το συμβόλαιο του για έναν ακόμη χρόνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης και θα παραμείνει στους Ισπανούς τουλάχιστον μέχρι το 2024. Στα 37 του χρόνια έχει κατακτήσει τα πάντα με τη «Βασίλισσα», ωστόσο ο ίδιος εξακολουθεί να βρίσκει κίνητρο και η νοοτροπία νικητή που τον διακατέχει είναι ασύγκριτη.

Είναι μία ακούραστη «μηχανή» και μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει ποτέ ο σύλλογος. Η αγάπη που νιώθει για αυτόν και την πόλη τεράστια και αυτό δεν έχει αλλάξει μετά από 11 χρόνια και 23 τρόπαια! Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε ένα από αυτά και δεν «εξαγοράζετε» για… όλα τα λεφτά του κόσμου.

Η πρόταση που δέχθηκε από την Σαουδική Αραβία ενδέχεται να τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του αθλήματος και κανείς δεν θα του έλεγε κάτι αν αποφάσιζε να πάει, καθώς δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή είναι πολλοί που οδεύουν προς τον ίδιο προορισμό, απλά επειδή δελεάζονται από τις προσφορές που τους γίνονται.

Παρ’ όλα αυτά, εκείνος αρνήθηκε να τοποθετήσει τα χρήματα πάνω από την αγαπημένη του Ρεάλ, μολονότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που βίωσε άθλια παιδικά χρόνια, εν καιρώ του πολέμου κατά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Θα ήταν φυσικό συνεπώς, να επιλέξει κάποια παραπάνω εκατομμύρια, ώστε να εξασφαλίσει το μέλλον της οικογένειας του, αλλά αναγνωρίζει πως ό,τι και αν πάρει στην Μαδρίτη θα εξακολουθεί να είναι παραπάνω απ’ ό,τι παίρνει ένας απλός πολίτης.

Ο Μόντριτς αποτελεί μία από τις μεγαλύτερης φυσιογνωμίες που έχουν περάσει ποτέ, από τον κορυφαίο ποδοσφαιρικό σύλλογο στην ιστορία, όμως εκείνος παραμένει ταπεινός και πιστός στις αξίες του. Οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν πολλές φορές αποδοκιμάσει «θρύλους» της, όπως τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Αλφρέντο ντι Στέφανο, αλλά ποτέ δεν γιούχαραν τον Κροάτη μέσο, ενώ έχει αποθεωθεί και από… αντίπαλους οπαδούς!

Ανήκει σε μία «κλειστή» λίστα παικτών που δεν είναι Ισπανοί και όμως έχουν μία τόσο μεγάλη σύνδεση με το κοινό, με τους Ζινεντίν Ζιντάν και Τόνι Κρόος να είναι άλλα δύο ανάλογα χαρακτηριστικά παραδείγματα. Έχει υπάρξει σε ομάδες που συμπεριλάμβαναν τεράστια «είδωλα» και ποτέ δεν χανόταν ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονταν δίπλα του, αλλά αντιθέτως στεκόταν εκεί μαζί τους.

Η ατομική του ποιότητα αδιαμφισβήτητη και μαζί με τον Καρίμ Μπενζεμά είναι οι μοναδικοί που «έσπασαν» την κυριαρχία των Μέσι και Ρονάλντο, που έχει ξεκινήσει από το 2008, και κατέκτησαν τη «Χρυσή Μπάλα». Έφτασε πολλές φορές κοντά στο να σηκώσει κούπα και με την Εθνική ομάδα της Κροατίας, αλλά στο τέλος νικήθηκε. Καμία σημασία δεν έχει όμως για τον ίδιο.

Έδωσε τα πάντα για τις δύο αγάπες της καρδιάς του και σίγουρα νιώθει ικανοποιημένος από τα κατορθώματα του. Ο Μόντριτς μεγάλωσε με τίποτα παρά μόνο τις αρχές του και τις πεποιθήσεις του ως άνθρωπος, κέρδισε τα πάντα και έχει έρθει στο σημείο να κάνει αυτό ακριβώς που τον ευχαριστεί και να καταφέρνει να μην επηρεάζεται από την αίγλη του χρήματος. Πραγματικά μοναδικός…

Χρήστος Σκούρας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0