Football Talk

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0: Κέρδισε το ντέρμπι και τις... φήμες, «κιτρινίζοντας» τον τίτλο!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0: Κέρδισε το ντέρμπι και τις... φήμες, «κιτρινίζοντας» τον τίτλο!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 στο ντέρμπι «αιωνίων» του Παναθηναϊκού και έτσι στέλνει τον τίτλο στην... αγκαλιά της ΑΕΚ!

Μία νίκη που «ροκανίζει» τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα, πήρε ο Ολυμπιακός στο Γ. Καραϊσκάκης. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 του «αιώνιου» αντιπάλου και έτσι τον έριξαν από την κορυφή. Εκεί που πλέον ανέβηκε η ΑΕΚ, η οποία «αγκαλιάζει» τον τίτλο μετά τη νίκη επί του Άρη.

1ο ημίχρονο

Ανώτερος καθόλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Ολυμπιακός, με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να είναι προσεκτικοί και να έχουν πρώτο μέλημα το μηδέν στην άμυνα. Ωστόσο, αυτό το 45λεπτο πέρασε χωρίς την πολύ μεγάλη ευκαιρία μπροστά στα δύο καρέ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που απείλησαν περισσότερο, αλλά το έκαναν κυρίως με μακρινά σουτ, που σε καμία των περιπτώσεων δεν ανησύχησαν τον Μπρινιόλι. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με μονάχα μία τελική, ένα σουτ του Μπερνάρ, που εξουδετέρωσε με ευκολία ο Τζολάκης.

2ο ημίχρονο

Αντίθετα το δεύτερο μέρος ήταν καλύτερο από πλευράς θεάματος. Οι «πράσινοι» αυτή τη φορά δεν μπόρεσαν να περιορίσουν το ρυθμό σε χαμηλό τέμπο και οι γηπεδούχοι από νωρίς πίεσαν για το γκολ. Στη μεγαλύτερη στιγμή ως εκείνο το σημείο στο παιχνίδι, ο Εμβιλά «τράνταξε» το κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι στο 50’, με ένα φαλτσαριστό σουτ, μετά από συνεργασία με τον Ελ Αραμπί.

Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» στις ευκαιρίες στο 60’ με τον Τσέριν. Ο Σλοβένος βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής του Τζολάκη, αλλά ο Ντόι πρόλαβε να βάλει την κόντρα στο σουτ και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός ανέβασε αρκετά την απόδοσή του και εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους στην «πράσινη» άμυνα για να σκοράρει.

Ο Φορτούνης στο 68’ «άνοιξε» έξυπνα για τον Ροντινέι στο δεξί άκρο και ο Βραζιλιάνος με παράλληλ σέντρα βρήκε τον αμαρκάριστο Ρέαμπτσουκ μέσα στην μικρή περιοχή, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Παρότι αυτό το γκολ ήταν «μαχαιριά» για τον Παναθηναϊκό, οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησαν να ισοφαρίσουν άμεσα. Ο Ιωαννίδης τροφοδότησε τον Μπερνάρ ο οποίος αφού κοντρόλαρε, έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε και ο Παναθηναϊκός ήταν ανήμπορος να ανατρέψει την κατάσταση. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς ο Μπριχ απέβαλε τον Ραμόν για πάτημα στον Σάρλια, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το VAR.

MVP

Ο Ροντινέι σε ένα ακόμη ματς ήταν εξαιρετικός τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, ενώ από δική του σέντρα προήλθε το γκολ του Ρέαμπτσουκ.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πανηγυρίστηκε και στο Φάληρο, αλλά και στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ζ. Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ (75' Κασάμι), Σαμασέκου, Μπιέλ (63' Βρουσάι), Φορτούνης (75' Ραμόν), Μπακαμπού (46' Ελ Αραμπί).

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (73' Κώτσιρας), Χουάνκαρ (78' Πούχατς), Μάκγνουσον, Σάρλια, Πέρεθ (73' Κλεϊνχέισλερ), Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος (66' Μαντσίνι), Μπερνάρ, Σπόραρ (66' Ιωαννίδης).

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0