Basket Talk

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 78-85: Συνέχεια στο αήττητο σερί για τους «ερυθρόλευκους» και ώρα για play off! (video)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 78-85: Συνέχεια στο αήττητο σερί για τους «ερυθρόλευκους» και ώρα για play off! (video)

Ο Ολυμπιακός έδωσε συνέχεια στο αήττητο εν Ελλάδι σερί του, κέρδισε την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια με 85-78 και πλέον ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τον Άρη στα play off της Basket League, έχοντας φυσικά στο μυαλό του και τα αντίστοιχα της EuroLeague. Με το Περιστέρι θα αναμετρηθεί η "Ένωση".

Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στην τρίτη περίοδο και «καθάρισε» ουσιαστικά σε αυτό το διάστημα την υπόθεση νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια με 85-78 για την τελευταία αγωνιστική της Basket League, διατήρησαν το αήττητο σερί τους στην Ελλάδα και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τον Άρη για την πρώτη φάση των play off. Οι κιτρινόμαυροι θα βρεθούν απέναντι στο Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη.


Παρά το αρχικό 7-0 του Ολυμπιακού στα πρώτα δύο λεπτά, η ΑΕΚ ισορρόπησε γρήγορα το ματς και έφτασε στο 11-11 στο 6ο λεπτό. Από εκεί και έπειτα, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με εξαίρεση ένα προβάδισμα επτά πόντων που απέκτησαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στις αρχές της δεύτερης περιόδου (19-26 στο 12’), από το οποίο επέστρεψε εκ νέου ωστόσο η «Ένωση». Το ημίχρονο βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με τρεις πόντους (35-38).


Οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα στο παρκέ με την επανέναρξη της αναμέτρησης. Στο 28’ ανέβασαν για πρώτη φορά στο ματς τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, φτάνοντας στο +13 (46-59) και στο σημείο αυτό ουσιαστικά, τελείωσαν με την υπόθεση νίκη. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν τα δεδομένα έως το φινάλε και έτσι ηττήθηκαν τελικά με 85-78.


Τα δεκάλεπτα:
19-22, 35-38, 53-67, 78-85

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0