Basket Talk

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 74-76: Μια ντουζίνα νίκες και συνεχίζει... (video)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 74-76: Μια ντουζίνα νίκες και συνεχίζει... (video)

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ, επικράτησε του Παναθηναϊκού με 76-74 σε ένα πραγματικό ντέρμπι και διεύρυνε ακόμα περισσότερο το σερί του απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, φτάνοντας στις 12 διαδοχικές νίκες. Έκτο συνεχόμενο ματς όπου οι Πειραιώτες περνούν από την έδρα του αντιπάλου τους και παραμένουν αήττητοι για 51 ματς εντός των συνόρων!

Ήταν ένα ντέρμπι από την αρχή μέχρι και το τέλος του. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το σημαντικό διψήφιο προβάδισμα που είχε αποκτήσει στα μέσα της δεύτερης περιόδου και παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ήταν άκρως ανταγωνιστικός, έφτασε στην 12η συνεχόμενη νίκη του απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, επικρατώντας με 76-74, για την 19η αγωνιστική της Basket League.

Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη είχαν την τελευταία κατοχή, ζήτησαν φάουλ του Φαλ πάνω στον Παπαγιάννη, οι διαιτητές πήγαν στο άμεσο ριπλέι για να την ελέγξουν και έδωσαν την κατοχή στο σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα. Έτσι, σημείωσε την έκτη σερί νίκη του στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Πλέον, ο Ολυμπιακός μετρά 6 νίκες στην έδρα του Παναθηναϊκού, παραμένοντας αήττητος από το 2019.

Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (13π.), με κρίσιμα σουτ στην τελευταία περίοδο, ενώ για τους «πράσινους» ξεχώρισε ο Ντουέιν Μπέικον, που σταμάτησε στους 17 πόντους.


Το ματς

Παιχνίδι με ένταση, «σκληρές» άμυνες και μεγάλα σουτ. Ό, τι ακριβώς χαρακτηρίζει ένα ντέρμπι «αιωνίων» περιελάμβανε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 6-3 στο 4ο λεπτό, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, τρέχοντας ένα σερί 8-0, μετέτρεψαν το σκορ σε 6-11 στο 5’.

Ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε, ισοφάρισε σε 21-21 χάρη στο τρίποντο του Μποχωρίδη 18’’ πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου και με την έναρξη του επόμενου πέρασε μάλιστα μπροστά, με καλάθι του Γκριγκόνις.


Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν η ίδια. Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν και στις δύο μεριές του παρκέ και με σερί 10-0, έκαναν το 25-25 στο 13’, 25-35 στο 15’. Με τον ΜακΚίσικ και τον Λαρεντζάκη να οδηγούν τους Πειραιώτες επιθετικά, δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν τη διαφορά κοντά σε αυτά τα επίπεδα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο +8 (38-46).


Δύο γρήγορα τρίποντα από Μαντζούκα και Μπέικον στην έναρξη του δεύτερου μέρους, μείωσαν την απόσταση στους πέντε πόντους (44-49 στο 22’), ωστόσο ο Ολυμπιακός απάντησε γρήγορα, ξεφεύγοντας εκ νέου σε διψήφια επίπεδα στο 25’ (46-56).

Γκουντάιτις και Λι κρατούσαν τον Παναθηναϊκό σε απόσταση αναπνοής, με τους Μπέικον και Γκριγκόνις να ευστοχούν πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. και φτάνουν τη διαφορά στην ελάχιστη δυνατή τιμή της (58-59) στην έναρξη του τελευταίου μέρους.


Εκεί, οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν για άλλη μία φορά σε ασφαλή επίπεδα, με τους Λαρεντζάκη και Πίτερς να σκοράρουν για τρεις, με τον Έλληνα γκαρντ να πετυχαίνει και μία βολή και να δίνουν προβάδισμα οκτώ πόντων στην ομάδα τους (58-66 στο 34’).

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα, ο Μπέικον έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι. Ευστόχησε για τρεις, μείωσε στον πόντο (74-75) στα 24’’ για το φινάλε, αλλά παρ' ότι ο ΜακΚίσικ έχασε την πρώτη βολή, οι «πράσινοι» δεν ευστόχησαν στην τελευταία κατοχή. Έτσι, οι Πειραιώτες επικράτησαν με 76-74 και παραμένουν αήττητοι στο ΟΑΚΑ από το 2019, μετρώντας πέντε διαδοχικές νίκες εκεί.


Τα δεκάλεπτα:
21-21, 38-46, 58-59, 74-76

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0