Basket Talk

Ελλάδα – Σερβία 97-92 (παρ.): Νιάτα, πάθος, όραμα, νίκη! (video)

Ελλάδα – Σερβία 97-92 (παρ.): Νιάτα, πάθος, όραμα, νίκη! (video)

Η Εθνική μπορεί να ήταν βαθμολογικά αδιάφορη, ωστόσο όχι απλώς δεν έδειξε κάτι τέτοιο στο παρκέ, αλλά αντίθετα, επιβλήθηκε των Σέρβων στην παράταση, νικώντας με 97-92! Οι νέοι παίκτες πήραν την ευκαιρία τους και την άρπαξαν από τα… μαλλιά, πραγματοποιώντας μία συγκλονιστική εμφάνιση με κατάθεση ψυχής!

Σχετικά Άρθρα

Η Εθνική μας ομάδα έχει εξασφαλίσει ήδη τη θέση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, ενώ από την άλλη η Σερβία είχε ανάγκη τη νίκη για πάρει το δικό της εισιτήριο. Ε και; Στο παρκέ όλα ήταν διαφορετικά! Η Ελλάδα πραγματοποίησε κατάθεση ψυχής και επικράτησε τελικά στην παράταση με 97-92!

Αυτό που κρατάμε, όμως, δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα, αλλά τα νέα παιδιά, που πήραν την ευκαιρία τους με τη «γαλανόλευκη» και τα έδωσαν όλα, βγάζοντας… το λάδι στους Σέρβους, αλλά και τον κόσμο που γέμισε το κλειστό των Άνω Λιοσίων, δείχνοντας για άλλη μία φορά την αγάπη του για την επίσημη αγαπημένη!

Πολλοί ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν για την Ελλάδα, με τους Ρογκαβόπουλο (28π.) και Μωραΐτη (23π.) να είναι πραγματικά συγκινητικοί. Για τη Σερβία κορυφαίος ήταν, όπως αναμενόταν, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Το ματς

Το σκορ στο πρώτο τετράλεπτο του παιχνιδιού θύμιζε περισσότερο ποδοσφαιρικό αγώνα, με τη Σερβία να προηγείται με… 0-1! Έπειτα, όμως, οι δύο ομάδες βρήκαν το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο φινάλε της πρώτης περιόδου με επτά πόντους (8-15).

Οι Σέρβοι μπορεί να το ήθελαν περισσότερο, έχοντας ανάγκη τη νίκη για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο η Εθνική μας ομάδα έδειχνε ότι αντιμετώπιζε το παιχνίδι απόλυτα σοβαρά. Η διαφορά των οκτώ πόντων (13-21) στο 12’ μειώθηκε στον έναν στο 14’ (20-21), ύστερα από ένα σερί 7-0.

Οι Σέρβοι ξέφυγαν και πάλι στο +8 (22-30) 4’12’’ πριν το ημίχρονο, στο οποίο κατάφεραν να πάνε με το σκορ στο 30-39, χάρη στο εύστοχο τρίποντο του Σίμανιτς στο φινάλε.

Οι παίκτες του Πέσιτς ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα με την έναρξη του δεύτερου μέρους και με την Ελλάδα να δυσκολεύεται αρκετά να βρει λύσεις επιθετικά, ξέφυγαν και στους 13 (35-48 στο 25’)

Δύο τρίποντα από Μουράτο και Καλαϊτζάκη την κατέβασαν στους 9, αλλά ο Γιέρεμιτς απάντησε με το ίδιο νόμισμα (41-53 στο 26’). Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με ένα ασύλληπτο τρίποντο του Μωραΐτη πίσω από το κέντρο που έκανε το σκορ 55-62.

Η επίσημη αγαπημένη συνέχισε να κάνει τη ζωή των Σέρβων δύσκολη, φτάνοντας ακόμα και στους δύο 7’27’’ πριν το τέλος, ύστερα από τις βολές του Μουράτου και τα λέι απ του Χουγκάζ και του Ρογκαβόπουλου (63-65)!

Μάλιστα, το προβάδισμα πέρασε σε «γαλανόλευκα» χέρια 3’53’’, με τον Μωραΐτη να δίνει… αέρα τριών πόντων (71-68)! Ο Μιλουτίνοφ ευστόχησε δύο διαδοχικές φορές σε δίποντα και έκανε το 73-75 2’28’’ για τη λήξη, αλλά ο Ρογκαβόπουλος είχε και πάλι απάντηση για το 75-75, όπως και ο Μωραΐτης στο τρίποντο του Νταβίντοβατς (78-78 στα 1’43’’). Ο γκαρντ του Περιστερίου συνέχισε να πραγματοποιεί κατάθεση «ψυχής» και με εύστοχο λέι απ έκανε το 80-80, απαντώντας στο καλάθι του πρώην σέντερ του Ολυμπιακού και η παράταση ήταν γεγονός, ύστερα από το άστοχο τρίποντο του Γιαραμάζ.

Ο Ρογκαβόπουλος ευστόχησε πίσω από τη γραμμή των 6,75 σε τρία συνεχόμενα σουτ, «σκοτώνοντας» τους Σέρβους (89-85) 1’10’’ πριν το φινάλε, με την Εθνική να είναι εκείνη που πανηγύρισε στο τέλος, παίρνοντας τη νίκη με 97-92, αναγκάζοντας έτσι τη Σερβία να ψάξει τη νίκη και το «χρυσό» εισιτήριο στο τελευταίο της παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 8-15, 30-39, 55-62, 80-80, 97-92 (παρ.)

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0