Basket Talk

Final-8, Περιστέρι - ΠΑΟΚ 77-64: «Πριγκιπική» εμφάνιση στο Ηράκλειο και 4αδα για τρίτη φορά!

Final-8, Περιστέρι - ΠΑΟΚ 77-64: «Πριγκιπική» εμφάνιση στο Ηράκλειο και 4αδα για τρίτη φορά!
Σε ένα όχι και τόσο θελκτικό στο μάτι παιχνίδι που στηρίχθηκε στην άμυνα και τη δύναμη, το Περιστέρι έκανε περισσότερα πράγματα καλά και επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ (77-64), παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά για τρίτη φορά στην ιστορία του (2004, 2020), εκεί όπου θα βρει την ΑΕΚ (18/2). Ντένμον και Μωραϊτης οι κορυφαίοι, Ράιλι, Ρένφρο και μετά το... χάος για το «δικέφαλο».
Αποστολή στο Ηράκλειο: Μάνος Φυρογένης

Κοιτάζοντας κανείς το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας θα στοιχημάτιζε πως το παιχνίδι του Περιστερίου με τον ΠΑΟΚ θα ήταν αυτό που θα κρατούσε την αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό. Παρόλα αυτά η ανταγωνιστικότητα του Πανιωνίου στον πρώτο χρονικά προημιτελικό και η μεγάλη βραδιά των Μωραϊτη και Ντένμον, άλλαξαν την κατάληξη αυτή στην πορεία της. Οι «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» ήταν ανώτεροι των Θεσσαλονικιών σε άμυνα και επιθεση και δικαίως πήραν το δεύτερο εισιτήριο της ημέρας για τα ημιτελικά (Σάββατο 18/2, κόντρα στην ΑΕΚ).

ΤΟ ΜΑΤΣ
Μουδιασμένα ξεκίνησαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες με το άγχος του διακυβεύματος να τους έχει εμφανώς καταβάλει. Οι πάικτες του Βασίλη Σπανούλη δυσκολεύονταν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι ενώ ο «δικέφαλος» επιβίωνε χάρις τα τριποντά του (2-10, 5' και 4-13 6'). Παρόλα αυτά, όταν ο Δημήτρης ΜωραΪτης πήρε... φωτιά έξω από τη γραμμή των 6,75μ. και όχι μόνο (11 πόντους), το ματς ισορρόπησε (17-15 σκορ πρώτου δεκαλέπτου).
5808804.jpg

Το σερί (22-4) του Περιστερίου συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο (26-17) με τους Χάμερ και Ντένμον να δίνουν λύσεις. Ο ΠΑΟΚ είχε πολλά προβλήματα στην επίθεση κυρίως μην μπορώντας να κυκλοφορήσει καλά τη μπάλα και κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο (10 στο πρώτο ημίχρονο). Ο Ράιλι ήταν ο μόνος που μπορούσε να βρει σκορ με συνέπεια, με τον «δικέφαλο» να μειώνει προσωρινά (26-22) αλλά το ταιμ-αουτ του Σπανούλη «ταρακούνησε» τους παίκτες του και «έχτισαν διαφορά ασφαλείας μέχρι την ανάπαυλα (38-29).

Η επιθετική λειψυδρία συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με τις άμυνες να... σπάνε κόκαλα και το παιχνίδι να χαρκατηρίζεται από ρεσιτάλ άστοχων σουτ τριών πόντων και βιαστικών προσπαθειών. Χαρακτηρστικό είναι το γεγονός πως μετά από 6 λεπτά καθαρού χρόνου είχαν σημειωθεί 8 και 7 πόντοι αντίστοιχα. Δεν υπήρχε επιθετικός ρυθμός με τον ΜωραΪτη να απαντά στο τρίποντο του Πόλεϊ και να επαναφέρει τη διαφορά σε διψήφια τιμή (51-41, 28'). Ο Ρένφρο ήταν κυρίαρχος στους... αιθέρες (5 μπλοκ) αλλά η αμερικάνικη περιφέρεια των Θεσσαλονικιών, πλην Ράιλι, δεν «τραβούσε» (Φράνκε 2, Χαντς 4 μετά από 30 λεπτά παιχνιδιού).
5808763.jpg

Η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε ούτε στην τελευταία περίοδο, με τους «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» να φτάνουν στο +13 (60-47) με το τρίποντο του Κόουλμαν. Οι παίκτες του Λυκογιάννη έριξαν τη διαφορά από τους δέκα (64-55, 36') όμως Φρανσίκσο και Μπίλαν βρήκαν σκορ και «έσβησαν» τις όποιες ελπίδες του δικεφάλου.

Τα Δεκάλεπτα: 17-15, 38-29, 53-43, 77-64

Το Στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0