Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 2-1: Θριαμβευτές οι «κόκκινοι διάβολοι», πανηγυρίζει η… Άρσεναλ! (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 2-1: Θριαμβευτές οι «κόκκινοι διάβολοι», πανηγυρίζει η… Άρσεναλ! (video)

Τεράστια νίκη με ανατροπή μέσα σε μόλις δύο λεπτά πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της πόλης με τη Σίτι, αφού επικράτησε των «πολιτών» με 2-1 (14/01) χάρη σε γκολ των Φερνάντες και Ράσφορντ!

Ήταν ένα ντέρμπι που τα είχε όλα. Πολλή τακτική και προσήλωση στο πρώτο ημίχρονο, γκολ, ένταση και ανατροπή στο δεύτερο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της πόλης με τη Σίτι, αφού χάρη σε δύο γκολ που βρήκε σε δύο λεπτά, ανέτρεψε το 0-1 του Γκρίλις (60') και πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο!

Αυτή η ήττα της Σίτι δίνει μεγάλη ευκαιρία στην Άρσεναλ να αποσπαστεί κι άλλο από τους «πολίτες», αν καταφέρει το απόγευμα της Κυριακής (15/1, 18:30) να νικήσει -εντός- την Τότεναμ στο Λονδρέζικο ντέρμπι!

Το ματς ξεκίνησε με τη Σίτι να έχει την κατοχή και να θέλει να διατηρήσει χαμηλό το ρυθμό. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε μετά από 11 λεπτά, όταν ο Μπρούνο σούταρε διαγώνια μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η ένταση του αγώνα εξακολούθησε να είναι...χαμηλή, αφού η Σίτι είχε εστιάσει στο να μη δεχθεί αντεπιθέσεις, ενώ από την άλλη η Γιουνάιτεντ είχε σχεδόν όλους τους παίκτες της πίσω από τη μπάλα. Στο 33' ήρθε η πιο σπουδαία φάση του ημιχρόνου. Ο Μπρούνο έκανε τη μπαλιά, ο Ράσφορντ πρόλαβε την -τραβηγμένη- έξοδου του Έντερσον, πλάσαρε αλλά ο Γουόκερ απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 40' ο νεαρός Άγγλος έπεσε στο χορτάρι πιάνοντας τον προσαγωγό του και όλο το Όλντ Τράφορντ «πάγωσε», αλλά έπειτα από λίγο συνέχισε στο παιχνίδι. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, και πρώτη για τους φιλοξενούμενος ήταν ένα μακρινό σουτ του Γουόκερ στις καθυστερήσεις, που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα.

Το δεύτερο μέρος συνεχίστηκε στο ρυθμό του πρώτου. Όμως σιγά σιγά η Σίτι έβρισκε περισσότερους χώρους. Και τους εκμεταλλεύτηκε. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα η ομάδα του Γκουαρντιόλα κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα, ο Ντε Μπρόινε μπήκε στην περιοχή, έκανε τη σέντρα και ο Γκρίλις με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο Άγγλος έιχε περάσει στο ματς μόλις τρία λεπτά νωρίτερα!

Όμως το προβάδισμα των «πολιτών» δεν κράτησε πολύ. Στο 78' ο Μπρούνο Φερνάντες κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της Σίτι και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Έντερσον για το 1-1

Και σα να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Τεν Χάγκ χτύπησε ξανά. Δύο λεπτά μετά την κατοχύρωση του γκολ (80') -εξετάστηκε στο VAR για οφσαίντ στον Ράσφορντ- ήρθε η απόλυτη ανατροπή! Ο νεαρός Γκαρνάτσο γύρισε ωραία τη μπάλα και ο Ράσφορντ πετάχτηκε για το 2-1 στο 82'!

Ο Άγγλος στράικερ έγινε ο πρώτος παίκτης έπειτα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (2008) που σκοράρει σε επτά διαδοχικά ματς με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων»!

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τριπλό σφύριγμα του Άτγουελ και η Γιουνάιτεντ πανηγύρισε μια τεράστια νίκη απέναντι στη συμπολίτισσα!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Τεν Χάγκ): Ντε Χέα, Μπισάκα, Βαράν, Σο, Μαλάσια (90+2' Μαρτίνες), Κασεμίρο (90+2' Μακτομινέι), Φρέντ, Έρικσεν (72' Γκαρνάτσο), Μπρούνο Φερνάντες, Μαρσιάλ (46' Άντονι), Ράσφορντ (90+2' Μαγκουάιρ). 

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι, Ακέ, Κανσέλο, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Μάχρεζ, Φόντεν (57' Γκρίλις), Χάαλαντ.

Μανώλης Μακρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0