Μουντιάλ 2022

Λιονέλ Μέσι: Τα έξι ρεκόρ που έσπασε στον τελικό του Μουντιάλ!

Λιονέλ Μέσι: Τα έξι ρεκόρ που έσπασε στον τελικό του Μουντιάλ!

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε επιτέλους το πολυπόθητο Μουντιάλ με την εθνική Αργεντινής, σπάζοντας στον τελικό με τη Γαλλία έξι ρεκορ!

Ο Μέσι είναι πρωταθλητής κόσμου! Ο Αργεντινός σούπερ-σταρ σήκωσε ψηλά στον ουρανό του Κατάρ το «άγιο δισκοπότηρο» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Σε έναν επικό τελικό η Αργεντινή «λύγισε» στα πέναλτι με 4-2 (2-2 κ.δ.) την Γαλλία του εκπληκτικού Κιλιάν Μπαπέ.

Ο Γάλλος παικταράς έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που πετυχαίνει χατ-τρικ στον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο από την άλλη πλευρά ο αρχηγός της «Αλμπισελέστε» έσπασε έξι ρεκόρ!

Ο τελικός στο Κατάρ ήταν η 26η συμμετοχή του Μέσι σε Μουντιάλ. Έτσι, ο θρύλος της Αργεντινής ξεπέρασε τον Λόταρ Ματέους και έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση. Παράλληλα, ξεπέρασε και τον Πάολο Μαλντίνι ως προς τα περισσότερα λεπτά που έχει αγωνιστεί κάποιος στο τουρνουά. Ο εμβληματικός Ιταλός «έγραψε» 2.216’, ενώ ο Μέσι έφτασε τα 2.314’!

Ο Μέσι με τα δύο γκολ του στον τελικό έγινε ο πρώτος παίκτης που καταφέρνει να έχει γκολ σε όλα τα νοκ-άουτ ματς της ίδιας διοργάνωσης!

Μάλιστα, με αυτά τα δύο γκολ ξεπέρασε σε γκολ+ασίστ τους Ρονάλντο, Κλόζε και Γκρέρντ Μίλερ, που όλοι τους είχαν 19. Ο Μέσι έφτασε τις 21, με 13 γκολ και οκτώ ασίστ!

Συνολικά, ο Μέσι έχει 26 γκολ σε μεγάλες διοργανώσεις (13 σε Μουντιάλ και άλλα τόσα στο Κόπα Αμέρικα), ένα παραπάνω από τον Ρονάλντο, όντας πλέον πρώτος στη σχετική λίστα των παικτών από την Νότια Αμερική!

Τέλος, ο Μέσι έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που το απονέμεται δύο φορές το βραβείο του καλύτερου παίκτη του Μουντιάλ. Πρώτη το 2014 και δεύτερη φυσικά, φέτος.

Μανώλης Μακρόπουλος
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης