Μουντιάλ 2022

Μαρόκο: Πρεμιέρα Αφρικανών στα ημιτελικά, διατηρούν τη «γρανιτένια» άμυνα

Μαρόκο: Πρεμιέρα Αφρικανών στα ημιτελικά, διατηρούν τη «γρανιτένια» άμυνα

Το Μαρόκο επικράτησε με 1-0 της Πορτογαλίας και έγινε έτσι η πρώτη Αφρικανική χώρα που προκρίνεται στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Σχετικά Άρθρα

Το Μαρόκο έκανε την έκπληξη! Η ομάδα του Ουαλίντ Ρεγκραγκί νίκησε με 1-0 την Πορτογαλία στον τρίτο προημιτελικό του Μουντιάλ και έγραψε ιστορία! Έγινε η πρώτη χώρα της Αφρικανικής ηπείρου που θα παίξει στα ημιτελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός τους Ίβηρες και... στεναχωρώντας τον απαρηγόρητο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Πίσω στην... πατρίδα το πάρτι έχει ξεκινήσει, ενώ πριν από το Μαρόκο είχαν -κατά σειρά- αποτύχει το πετύχουν το Καμερούν το 1990, η Σενεγάλη το 2002 και η Γκάνα το 2010.

Ποιο είναι το όπλο των Μαροκινών; Μα φυσικά η ανασταλτική τους λειτουργία. Ο γκολκίπερ Μπόνο δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ από αντίπαλο! Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έχει μονάχα ένα γκολ παθητικό σε τέσσερα παιχνίδια, το οποίο έχει προέλθει από…συμπαίκτη του, τον Αγκέρτ που στο νικηφόρο με 2-1 ματς με τον Καναδά για τους ομίλους είχε στείλει άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!

Στην 50η του συμμετοχή με το εθνόσημο, ο Μπόνο έγινε ο πρώτος Αφρικανός κίπερ στην ιστορία που έχει τρία “clean sheets” στο ίδιο Μουντιάλ!

Παράλληλα, ο «χρυσός σκόρερ» της αναμέτρησης, Γιουσέφ Εν Νεσίρι έφτασε τα δύο γκολ στην διοργάνωση και τρία συνολικά, κάτι που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών για την αφρικανική χώρα!


Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης