Μουντιάλ 2022

Μαρόκο – Πορτογαλία 1-0: Ο Εν Νεσίρι έβαλε τα… γυαλιά στον Σάντος και η Αφρική έγραψε ιστορία! (video)

Μαρόκο – Πορτογαλία 1-0: Ο Εν Νεσίρι έβαλε τα… γυαλιά στον Σάντος και η Αφρική έγραψε ιστορία! (video)

Η μεγαλύτερη έκπληξη στο Μουντιάλ του Κατάρ είναι γεγονός! Το Μαρόκο πέταξε εκτός διοργάνωσης την Πορτογαλία και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, για να γίνει το πρώτο αφρικανικό έθνος που φτάνει στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Το «παραμύθι» του Μαρόκο συνεχίζεται και ολόκληρη η Αφρική δεν σταματά να ονειρεύεται! Το σύνολο του Ρεγκραγκί στάθηκε όρθιο απέναντι στην Πορτογαλία και χάρις σε γκολ του Γιουσέφ Εν Νεσίρι επικράτησε 1-0 για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ!

Η Πορτογαλία ήταν αυτή που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, όμως το Μαρόκο ήταν η ομάδα που απείλησε περισσότερο στο πρώτο μέρος. Με κύριο εκφραστή των επιθέσεων, τον Εν Νεσίρι, οι Αφρικανοί έστειλαν δύο φορές «προειδοποιητική βολή» (7’, 26’), προτού ο επιθετικός της Σεβίλλης σκοράρει. Συγκεκριμένα, στο 43ο λεπτό του αγώνα, ο Άτια Αλάχ σέντραρε από τα αριστερά, ο Κόστα έκανε μια εντελώς άστοχη έξοδο και ο Εν Νεσίρι που τον πρόλαβε στον αέρα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


Φυσικά, μετά από αυτή την εξέλιξη, το Μαρόκο εφάρμοσε τακτική… Ισπανίας και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο δεύτερο μέρος για να διαφυλάξει το «μηδέν» στην άμυνα. Ο Φερνάντο Σάντος στο 51’ πέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον αγώνα για να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του, αποσύροντας τον κεντρικό χαφ Νέβες, δείγμα του ρίσκου που ήθελε να πάρει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Το Μαρόκο ωστόσο αμύνονταν υποδειγματικά και η Πορτογαλία δεν μπορούσε να δημιουργήσει με ευκολία. Σε μια από τις καλές στιγμές της στο παιχνίδι, το σουτ του Μπρούνο Φερνάντες λίγο έξω από την περιοχή, «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι στο 63’.

Είκοσι λεπτά αργότερα (83’) ήταν σειρά του Ζοάο Φέλιξ να απειλήσει. Με ένα φαλτσαριστό σουτ ανάγκασε τον Μπόνο να «πετάξει» και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Στο φινάλε το ματς έγινε «ροντέο», αφού σύσσωμη η Πορτογαλία βγήκε μπροστά για να βρει το γκολ της ισοφάρισης και άφησε αρκετά κενά στα μετόπισθεν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 90+1' νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Μπόνο, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Αμπντουλάχ (90+6') διέσχισε ανενόχλητος το μισό γήπεδο για να φτάσει απέναντι στον Κόστα, όμως ο Πορτογάλος ήταν ψύχραιμος και κατόρθωσε να αποκρούσει την προσπάθεια του Μαροκινού.

Το σφύριγμα της λήξης δεν άργησε να ακουστεί και το Μαρόκο πανηγύρισε μια ιστορική πρόκριση, αφού έγινε το πρώτο αφρικανικό έθνος στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που φτάνει στους «4» της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαρόκο (Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Ελ Γιαμίκ, Σαΐς (58' Ντάρι), Αλάχ, Ουναχί, Άμραμπατ, Αμαλάχ (65' Τσεντίρα), Ζιγές (82' Αμπουκλάλ), Εν Νεσιρί (65' Μπενούν), Μπουφάλ (82' Τζαμπράν).

Πορτογαλία (Σάντος): Κόστα, Νταλότ (79' Όρτα), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο (51' Κανσέλο), Οτάβιο (69' Βιτίνια), Νέβες (51' Ρονάλντο), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερνάντες, Ράμος (69' Λεάο), Φέλιξ.

Η φώτο του αγώνα:

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξέσπασε σε κλάματα μετά το σφύργιμα της λήξης, μια εικόνα που (πιθανώς) σηματοδοτεί την τελευταία συμμετοχή του Πορτογάλου σε Μουντιάλ.

dfascgbsdv.jpg

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης