Basket Talk

Παναθηναϊκός– Μπασκόνια 98-83: Έσπασε το... ρόδι στο ΟΑΚΑ, θυμίζοντας παλιό καλό «τριφύλλι»! (video)

Παναθηναϊκός– Μπασκόνια 98-83: Έσπασε το... ρόδι στο ΟΑΚΑ, θυμίζοντας παλιό καλό «τριφύλλι»! (video)
Ο Παναθηναϊκός περιόρισε την Μπασκόνια των 91 πόντων κατά μέσο όρο, κάτω από τους 85, έφτασε εκείνος ψηλά για τα δεδομένα του, είχε έξι διψήφιους και μπόλικη ενέργεια αλλά και δημιουργία στο δεύτερο ημίχρονο κι' έτσι πολύ φυσιολογικά πέτυχε την πρώτη του εντός έδρας νίκη στη σεζόν στη Euroleague (98-83).

Υπό το άγρυπνο βλέμμα του προέδρου της διοργάνωσης αλλά και παλιάς δόξας της ομάδας, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο Παναθηναικός του δευτέρου ημιχρόνου τα έκανε σχεδόν όλα καλά και πέτυχε την πρώτη του εντός εδρας νίκη στη σεζόν, στη Euroleague

Το ματς


Ορεξάτες επιθετικά αλλά χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να παίξουν άμυνα ξεκίνησαν οι δύο ομάδες με τους Βάσκους να εμπιστεύονται το μακρινό τους σουτ και τους «πράσινους» να κυνηγάνε τη διείσδυση και την επαφή. Όταν μάλιστα έβγαλαν και τέσσερεις πέντε σερί καλές άμυνες, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και μετέτρεψαν γρήγορα γρήγορα το 6-12 σε 17-12 με 3:19 να απομένουν για τη λήξη της πρώτης περιόδου και τον Ντέρικ Ουίλιαμς να ηγείται. Δυο τρία σφυρίγματα των διαιτητών έβαλαν και τον κόσμο ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να χάνει κάπως τις ισορροπίες του επιθετικά και το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 22-18.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η… σκυλίσια άμυνα των παικτών του Ράντονιτς δεν έκανε την εμφάνισή της με την ίδια συνέπεια στο παρκέ με τους Ισπανούς να «πυροβολούν» κατά ριπάς. Η αστοχία τους ωστόσο και κάποιες ατομικές ενέργειες από τους Μπέικον και Πονίτκα, κράτησαν το «τριφύλλι» μέσα στο ματς (30-30, 14:30). Σκορ όμως έβρισκε με το… σταγονόμετρο και όταν έχεις απέναντι σου μία τόσο ταλαντούχα επιθετικά ομάδα που σκοράρει πάνω από τους 90 πόντους κατά μέσο όρο, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα. Ευτυχώς για εκείνον όμως είχε τον Ντέρικ Ουίλιαμς, ο οποίος με δύο καρφώματα έβαλε «φωτιά» στο Κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και μάζεψε τη διαφορά πριν καλά καλά ανοίξει (38-40, 18:40’). Παρά ταύτα, οι δύο άστοχες βολές του Παναγιώτη Καλαιτζάκη και το μπάσιμο του Χένρι, που επέστρεψε στα ευρωπαϊκά δρώμενα, διαμόρφωσαν το 38-43 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ουίλιαμς κράτησε την επαφή του με το καλάθι, ο Πονίτκα «συνδεθηκε» για τρεις, όπως και ο Μπέικον και μαζί έδωσαν το προβάδισμα στον Παναθηναικό (50-48, 24') που έβγαζε ενέργεια και με «παλικαρίσιο» γκολ-φάουλ από τον Ουόλτερς έβαλε τους «πράσινους» μπροστά για 5 (53-48). Τα πράγματα πήγαν ακόμα καλύτερα όταν μπήκε και ο Πάρις Λι στην... εξίσωση και με δικούς του πέντε πόντους, οι γηπεδούχοι πήραν τη μέγιστη διαφορά μεχρι τότε (58-52, 26:30'). Δεν έμειναν εκεί όμως και προεξέχοντος του Γιώργου Παπαγιάννη που ήταν κυρίαρχος στους «αιθέρες» και το buzzer beater δίποντο του, άποντου έως τότε, Γκριγκόνις έκαναν το 67-58, 30').

Ο Παναθηναικός είχε πάρει ψυχολογία, είχε βρει τον τρόπο να περιορίσει τα επιθετικά ατού των Ισπανών και όταν ένιωσε ότι πλησιάζουν και πάλι (71-65, 32') είχε τον Πάρις Λι και τον Μάριους Γκριγκόνις να επαναφέρουν την τάξη (77-66, 33'). Δεν ήταν σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να φύγει για τέταρτη φορά με... κατεβασμένο κεφάλι από το «σπίτι» του, ήταν καλύτερος και στις δύο πλευρές του παρκέ και φυσιολογικά ανέβηκε στο 2-5. Αντίθετα αυτή ήταν η τρίτη ήττα των Βάσκων, οι οποίοι δέχθηκαν περισσότερους απ' όσους συνήθως βάζουν.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 38-43, 67-59, 98-83

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ: 

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0