Basket Talk

Αποκλειστικό: Άρον-άρον προς ψήφιση στο έκτακτο ΔΣ της Πέμπτης ο 7ος ξένος για τη Basket League

Αποκλειστικό: Άρον-άρον προς ψήφιση στο έκτακτο ΔΣ της Πέμπτης ο 7ος ξένος για τη Basket League
Αύριο το μεσημέρι (29/09,13:30) θα τεθεί προς ψήφιση το αν θα ισχύσει και μάλιστα από τη φετινή σεζόν η αύξηση του αριθμού των ξένων παικτών στη Basket League από έξι σε επτά με τις ομάδες να μπορούν να χρησιμοποιούν έξι!

Ενώ λοιπόν μέχρι χθες στον ΕΣΑΚΕ είχαν αποφασίσει να τεθεί προς ψήφιση το θέμα για την αύξηση ή όχι του αριθμού των ξένων στη Γενική Συνέλευση της προσεχούς Δευτέρας 3 Οκτωβρίου, μετά από ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε το προεδρείο το θέμα θα τεθεί προς ψήφιση εκτάκτως στο Διοικητικό Συμβούλιο το μεσημέρι (13.30) της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου.

Για να «περάσει» η αλλαγή απαιτούνται 7 ψήφοι από τις 12 ομάδες, ενώ σε περίπτωση μοιρασμένων ψήφων (6-6) δεν αλλάζει ο κανονισμός.

Πλέον το ενδιαφέρον είναι η στάση που θα κρατήσουν οι 12 ομάδες της Basket League και κυρίως οι δύο «μεγάλοι», Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός που αυτή τη στιγμή έχουν στο ρόστερ τους από 7 ξένους έκαστη.

Ο Παναθηναϊκός «εκδηλώθηκε» υπέρ της αλλαγής τόσο στην τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω όταν ρωτήθηκε απάντησε «κάντε ότι θέλετε» απευθυνόμενος στον ΕΣΑΚΕ και τις ομάδες) όσο και στο ΔΣ που είχε αναφερθεί για πρώτη φορά το ενδεχόμενο αλλαγής στα τέλη Ιουλίου. Η στάση του Ολυμπιακού είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό τόσο για το αν θα συμπλεύσει με τον «αιώνιο» αντίπαλο ή αν θα πάει… κόντρα. Και εκεί ίσως κριθεί τελικά ο… αγώνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BN Sports τουλάχιστον 5 από τις ομάδες της Basket League είναι κάθετα αντίθετες στην αύξηση των ξένων. Πρόκειται για ΠΑΟΚ, Άρη, Κολοσσό Ρόδου, Λαύριο και τον Προμηθέα Πάτρας που μάλιστα εκδηλώθηκε δημόσια μέσω δηλώσεων του προέδρου της ΚΑΕ κ.Μήλα.

Αν οι πέντε παραπάνω ομάδες γίνουν έξι είτε από την ψήφο του Ολυμπιακού είτε από κάποια άλλη, τότε δεν θα αλλάξει ο κανονισμός. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέρ της αύξησης των ξένων από 6 σε 7 είναι εκτός του Παναθηναϊκού, η νεοφώτιστη Καρδίτσα, ο Απόλλων Πάτρας, ο Ιωνικός Νίκαιας, το Περιστέρι και προς το παρόν αναποφάσιστη η ΑΕΚ οπότε όλα δείχνουν ότι το αποτέλεσμα είτε υπέρ είτε κατά της αλλαγής θα είναι οριακό.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0