EUROBASKET 2022

Α Όμιλος, Τουρκία - Ισπανία 69-72: Λάρκιν και Οσμάν... χάρισαν στην «φούρια ρόχα» την πρωτιά (video)

Α Όμιλος, Τουρκία - Ισπανία 69-72: Λάρκιν και Οσμάν... χάρισαν στην «φούρια ρόχα» την πρωτιά (video)
Ντέρμπι κορυφής στην Τιφλίδα, με την Ισπανία να βγαίνει νικήτρια επί της Τουρκίας με 72-69 και να κάνει δική της την 1η θέση του Ά Ομίλου, σε ένα κακό ποιοτικά ματς. Με Λιθουανία ή Βοσνία οι Ίβηρες στους 16, περιμένουν οι... γείτονες. 
Οι Ισπανοί αποδείχθηκαν πιο... ψύχραιμοι από την ομάδα του Εργκίν Αταμάν και πήραν το μεγάλο ντέρμπι του Α Ομίλου που τους χαρίζει και την πρωτιά. Στους «16» του Ευρωμπάσκετ θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του Λιθουανία - Βοσνία, που θα πάρει και την 4η θέση στον Β Όμιλο, ενώ οι Τούρκοι περιμένουν τα αποτελέσματα για να μάθουν ποιά από τις Σλοβενία, Γερμανία και Γαλλία θα καταλήξει 3η και δική τους αντίπαλος στους 16 της διοργάνωσης. 

Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να πάρει διαφορά μεγαλύτερη από 6 πόντους σε κανένα σημείο του αγώνα! Τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τα αστέρια των δύο ομάδων να εμφανίζονται εμφανώς αγχωμένα, ίσως και καταπονημένα από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ ξεχώρισε για τους νικητές με 15 πόντους, ενώ από πλευράς Τουρκίας, ο Οσμάν έφτασε τους 20 ενώ ο πολύ κακός στο 1ο ημίχρονο Κορκμάζ τους 16, οι οποίοι όμως δεν ήταν αρκετοί για να φέρουν τη νίκη στην ομάδα τους, που στο τέλος τα έκανε... θάλασσα. 

Οι Τούρκοι μπήκαν αποφασισμένοι το 4ο δεκάλεπτο και με σερί 7-0 μετέτρεψαν το 50-56, σε 57-56, όμως οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο, με τον Λορέντσο Μπράουν να το παίρνει... πάνω του, βρήκαν τις λύσεις για να μπουν με +4 στο τελευταίο λεπτό (65-69). Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν όμως με καλάθι και φαόυλ του κορυφαίου τους παίκτη, Οσμάν μείωσαν στον πόντο, σχεδόν 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. 


Το σουτ του Αροστέγκι δεν βρήκε καν στεφάνι και με το σκορ στο 68-69, οι Τούρκοι είχαν την τελευταία επίθεση και την τύχη του αγώνα στα χέρια τους! Όμως Οσμάν και Λάρκιν μπερδεύτηκαν και η κατοχή πέρασε στους Ίβηρες, χάρη στην πίεση του Ντίαζ, που στο τέλος αποδείχθηκε κομβικός! Ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ ευστόχησε σε 2/2 βολές κάνοντας το 68-71, ο Λάρκιν δεν τον μιμήθηκε βάζοντας μόνο την πρώτη. Ο Λορέντσο Μπράουν έβαλε και αυτός 1/2, με τον Αλμπέρτο Ντίαζ όμως να παίρνει και το επιθετικό ριμπάουντ, βάζοντας τέλος στο ματς και δίνοντας οριστικά στην ομάδα του την 1η θέση του Α Ομίλου!


Τα δεκάλεπτα: 18-17, 34-38, 50-56, 69-72. 

Τα στατιστικά του αγώνα 

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0