EUROBASKET 2022

Σλοβενία – Ολλανδία 83-76: Δυσκολεύτηκε χωρίς τους Ντόντσιτς και Ντράγκιτς αλλά τα κατάφερε!

Σλοβενία – Ολλανδία 83-76: Δυσκολεύτηκε χωρίς τους Ντόντσιτς και Ντράγκιτς αλλά τα κατάφερε!

Η κάτοχος του τελευταίου χρονικά Ευρωμπάσκετ, Σλοβενία κέρδισε δύσκολα την Ολλανδία (83-76), αγωνιζόμενη χωρίς του «αστέρες» της Ντόντσιτς και Ντράγκιτς και έδειξε ότι έχει δρόμο ακόμα.

Οι Σλοβένοι, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τον τίτλο που κατέκτησαν το 2017, στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ περνώντας αρχικά από το Β' απαιτητικό Όμιλο, μπαίνουν σιγά σιγά σε ρυθμούς επίσημων υποχρεώσεων με τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023 να έρχονται πρώτα.

Σε φιλική αναμέτρηση που έδωσαν απέναντι στους Ολλανδούς, επικράτησαν με 83-76 έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση και τέσσερεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Ντίμετς, Κ. Πρέπελιτς, Χρόβατ, Νίκολιτς). Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθόλη τη διάρκειά του με του ανώτερους ποιοτικά παίκτες του Σέκουλιτς, να ανοίγουν την «ψαλίδα» στο τέλος.

Για τους «Οράνιε» φανταστικός ήταν 34χρονος αρχηγός Ντε Γιονγκ της Λέιντεν, ο οποίος φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 26 πόντους και μάζεψε άλλα πέντε ριμπάουντ. Ο αριθμός των εκτελεσμένων βολών έκανε τη διαφορά με τους γηπεδούχους να εκτελούν 34 (!) φορές από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και να ευστοχούν σε 25 από αυτές.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 39-42, 59-57, 83-76

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0