Football Talk

Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός 1-1: «Σοκ» στο 92' και... all-in στο Γεώργιος Καραϊσκάκης! (video)

Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός 1-1: «Σοκ» στο 92' και... all-in στο Γεώργιος Καραϊσκάκης! (video)
Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με τη Μακάμπι Χάιφα (20/07, 1-1) χάνοντας τεράστια ευκαιρία να κάνει σημαντικό βήμα-πρόκρισης στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League από το πρώτο ματς. Τυχερό γκολ για τους Ισραηλινούς στις καθυστερήσεις, όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς.

Έπαιξε με τη «φωτιά» κατά διαστήματα και εν τέλει κάηκε με τον πιο απίθανο τρόπο! Ολυμπιακός και Μακάμπι Χάιφα ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 (20/07) στο Ισραήλ, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League, παρότι οι Πειραιώτες κρατούσαν το υπέρ τους προβάδισμα έως το 92ο λεπτό! 

Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ μόλις επτά λεπτά αφότου έκανε επίσημο ντεμπούτο με τους «ερυθρόλευκους», άνοιξε το σκορ, αλλά η πίεση της Μακάμπι απέδωσε καρπούς με ένα απίθανο buzzer beater, από σέντρα-σουτ, στις καθυστερήσεις.

Όλα ανοιχτά, λοιπόν, για τη ρεβάνς, όπου όλα θα κριθούν την ερχόμενη Τετάρτη (27/07, 22:00) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, αφού στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, άνοιξε το σκορ!

Μόλις στο 7ο λεπτό, ο Τικίνιο «τσίμπησε» υπέροχα την μπάλα προς τον Μασούρα, αυτή γύρισε στον Βραζιλιάνο που σούταρε και την είδε να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι της Μακάμπι Χάιφα, μετά την παρέμβαση του αντίπαλου γκολκίπερ. Ο Ζινκερνάγκελ που ακολούθησε τη φάση, ωστόσο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 με το πρώτο του γκολ στα «ερυθρόλευκα».


Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι γηπεδούχοι βρήκαν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να πιέζουν περισσότερο. Σε δύο περιπτώσεις, μάλιστα, κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά αμφότερα τα γκολ ακυρώθηκαν ως οσφάιντ.

Αρχικά, ο Ντέβιντ βρέθηκε σε θέση βολής στο 39ο λεπτό σε πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα του Βατσλίκ, αλλά ήταν εκτεθειμένος και το 1-0 παρέμεινε.


Κάτι ανάλογο συνέβη και δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Ο Πλάνιτς βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.


Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε στα πρώτα λεπτά, με το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς να ανακτά τον έλεγχο. Ωστόσο, η πρώτη σημαντική ευκαιρία άνηκε στη Μακάμπι.

Στο 63ο λεπτό, ο Πιερό, με την είσοδό του στο ματς, έφυγε στην πλάτη της άμυνας, βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Βατσλίκ, αλλά το τελείωμά του ήταν πολύ κακό και κατέληξε άουτ.


Έξι λεπτά αργότερα, ο Γκόλντμπεργκ «έπιασε» έναν… κεραυνό, αρκετά μέτρα εκτός περιοχής, με τον Βατσλίκ να μπλοκάρει εύκολα. Η πίεση δεν σταμάτησε και σε διάστημα ενός λεπτού, η Μακάμπι έφτασε ξανά κοντά στην ισοφάριση, αλλά το τελείωμα του Κορνού, μετά τη σέντρα του Σερί, πέρασε εκτός εστίας.


Παρά την πίεση των Ισραηλινών, ο Ολυμπιακός είχε μία σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 76ο λεπτό, όμως το σουτ του Αμπουμπακάρ Καμαρά από πλάγια θέση, πέρασε άουτ. Η απάντηση των Ισραηλινών ήταν άμεση, αλλά δεν κόστισε.

Στο 78' ο Χαζίζα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Πιερό έδωσε στην μπάλα πορεία προς το τέρμα, αλλά ο Βατσλίκ απομάκρυνε. Ο φορ της Μακάμπι πήρε το ριμπάουντ από κοντά, αλλά «τράνταξε» το δοκάρι του Ολυμπιακού, με το 1-0 υπέρ των Πειραιωτών να παραμένει.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς διαχειρίζονταν άψογα το υπέρ τους προβάδισμα, αλλά μία σέντρα-σουτ στο 92ο λεπτό, άλλαξε τα πάντα!

Δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα, ο Χαζίζα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Βατσλίκ, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Μάλιστα, λίγο έλειψε ο Σερί να ανατρέψει το σκορ στο 96', αλλά ο Βατσλίκ, με εντυπωσιακή εκτίναξη, διατήρησε το 1-1.

Κάπως έτσι, η υπόθεση-πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League παρέμεινε ορθάνοιχτη και όλα θα κριθούν την ερχόμενη Τετάρτη (27/07, 22:00) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Μακάμπι Χάιφα (Μπαράκ Μπακχάρ): Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (79' Μεναχέμ), Μοχάμεντ, Σερί, Λαβί (61' Φανί), Ατζιλί (50' Ρουκάβιτσγια), Χαζίζα, Ντέιβιντ (60' Πιερό)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρσάλικο (81' Σωκράτης), Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (72΄ Μπουχαλάκης), Κανέ, Μασούρας (81' Άβιλα), Ζιγκερνγάγκελ (46’ Αμπουμπακάρ Καμαρά), Αγκιμπού Καμαρά (46’ Μαντί Καμαρά), Τικίνιο


Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0