Buzzer Beater

Ο Πάμπλο Λάσο δεν χωρούσε στην Κιβωτό της Ρεάλ

Ο Πάμπλο Λάσο δεν χωρούσε στην Κιβωτό της Ρεάλ

«Σκοτώνουν» τ’ άλογα όταν «γεράσουν». Δεν περιμένουν καν. Με την πρώτη ρινορραγία του δίνουν μια κλωτσιά και όξω απ’ εδώ. Όπως έκανε η Ρεάλ με τον Πάμπλο Λάσο.

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Διαβάζοντας τόσο την είδηση όσο κυρίως το παρασκήνιο της προμελετημένης και προαποφασισμένης απόλυσης του Πάμπλο Λάσο από τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από 11 σεζόν παρουσίας στην ομάδα μου ήρθαν στο νου οι στίχοι της Ελένης Βιτάλη. «Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας και ο γιος μου τ’ ανταλλακτικό, θα ‘ναι εντάξει μια ζωή στη δούλεψή σας είναι από άριστο υλικό» είχε γράψει καμιά 30αρια χρόνια πριν και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Βάσκου τεχνικού.

Ο Πάμπλο Λάσο ήταν και παραμένει από άριστο υλικό. Έμεινε σχεδόν μια μπασκετική ζωή στη δούλεψη της Ρεάλ. Αλλά μόλις παρουσιάστηκε η πρώτη δυσλειτουργία σαν να ήταν το τελευταίο γρανάζι της υποτιθέμενης «βασίλισσας» τον πέταξαν χωρίς δεύτερη σκέψη στο κουτί με τα χαλασμένα εξαρτήματα.

Το παρασκήνιο τουλάχιστον όπως το μετέφεραν τα ισπανικά ΜΜΕ και όχι οι… αντιπολιτευόμενες εφημερίδες/site της Βαρκελώνης για παράδειγμα αλλά οι ίδιες οι Μαδριλένικες εφημερίδες όπως καλή ώρα η Marca που ξεμπρόστιασε τη διοίκηση της Ρεάλ για την ανεκδιήγητη απόφασή της, ήθελε τον Λάσο να βρίσκεται στη… μπούκα ανθρώπων της διοίκησης και πιο συγκεκριμένα του Γενικού Διευθυντή Κάρλος Σάντσες εδώ και πολλά χρόνια. Από το 2014 προσπαθούσε ο… καψερός να καθαρίσει τον Παμπλίτο αλλά αυτός κατακτούσε τον ένα τίτλο μετά τον άλλο (22 σε 11 σεζόν, nough said που λένε και στο χωριό μου) και δεν τον άφηνε.

Ώσπου το έμφραγμα που έπαθε ο Λάσο και τον έστειλε στο νοσοκομείο για «μπαλονάκι» υποχρεώνοντάς τον να χάσει τους τελικούς των πλέι-οφ ήταν η αφορμή που έψαχναν Σάντσες και διοίκηση. Τον Λάσο τον «καθάρισαν» με συνοπτικές διαδικασίες όπως και τον γιατρό της ομάδας που του ζήτησαν να υπογράψει χαρτί ότι ο Λάσο δεν είναι σε θέση να κοουτσάρει. Ο γιατρός τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη αρνήθηκε και το πλήρωσε ακριβά. Όπως και ο Λάσο. Η δε ανακοίνωση της Ρεάλ δεν τιμά ούτε το όνομα ούτε την ιστορία της. Ειδικά η τελευταία παράγραφος που ανέφερε επί της ουσίας πως «στεναχωρούμε τον Λάσο που τον διώχνουμε παρά τη θέλησή του αλλά τι να κάνουμε». Και όλα αυτά λίγες ώρες αφού ο Λάσο είχε πάρει το πράσινο φως από τους γιατρούς που τον κούραραν στο νοσοκομείο και τον προσωπικό του γιατρό ότι είναι σε θέση να κοουτσάρει ξανά χωρίς φόβο.

Τα σκοτώνουν λοιπόν τα άλογα στο όνομα του δήθεν επαγγελματισμού τους. Ούτε η πρώτη ήταν η Ρεάλ ούτε η τελευταία που έκανε κάτι τέτοιο. Tον Φλεβάρη του 2007 ο 42χρονος τότε Βέλιμιρ Περάσοβιτς είχε περάσει «περιπέτεια» ανάλογη με του Λάσο όταν προπονητής της Μπασκόνια, τότε λεγόμενης Τάου Κεράμικα. Ορθώς τότε έμεινε εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν (μάλιστα τότε οι Βάσκοι είχαν χτυπήσει την πόρτα του βοηθού στον ΠαναθηναϊκόΔημήτρη Ιτούδη, ο οποίος αρνήθηκε να αναλάβει ρόλο υπηρεσιακού) αλλά το καλοκαίρι δεν μπήκαν καν σε συζητήσεις ανανέωσης μαζί του. Ο Περάσοβιτς ο οποίος είχε συνδέσει το όνομά του με τη Μπασκόνια τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής και είναι ακόμη και σήμερα ιδιαίτερα αγαπητός από το κοινό, συνέχισε να κοουτσάρει στην Εστουδιάντες και παραμένει μέχρι σήμερα μια χαρά στις επάλξεις.

Τον Φλεβάρη του 2018 ο Αντρέα Τρινκιέρι ήταν έτοιμος να συμπληρώσει τέσσερις σερί σεζόν στην πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάμπεργκ. Χρειάστηκε να κάνει επέμβαση στη μέση, έμεινε πάνω από ένα μήνα εκτός δράσης και μόλις πήρε το πράσινο φως να επιστρέψει η διοίκηση της ομάδας τον έστειλε σπίτι του αφήνοντας τη θέση του στον τότε βοηθό του Ηλία Κατζούρη.

Καμία έκπληξη λοιπόν και από την θλιβερή απόφαση της Ρεάλ με τον Λάσο τον οποίο άφησε εκτός κιβωτού να παλέψει μόνος με την καταιγίδα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0