Football Talk

Από τον Νοβοσέλατς στον Μπούτινα και από τον Μίλιτς τώρα στον Βρσάλικο: Οι Κροάτες που «έπιασαν λιμάνι» στον Ολυμπιακό! (video)

Από τον Νοβοσέλατς στον Μπούτινα και από τον Μίλιτς τώρα στον Βρσάλικο: Οι Κροάτες που «έπιασαν λιμάνι» στον Ολυμπιακό! (video)

Ο Ολυμπιακός έντυσε στα «ερυθρόλευκα» τον Σίμε Βρσάλικο, έναν παίκτη με συμμετοχή σε τελικό Μουντιάλ και πρωταθλητή της La Liga, σε μια κίνηση από το «πάνω ράφι». Το BN Sports γυρίζει την κλεψύδρα ανάποδα και ανατρέχει στις προηγούμενες επιλογές συμπατριωτών του, ελπίζοντας ο τελευταίος, στον πρώτο να μοιάσει.

Οι συζητήσεις προ εβδομάδων έφεραν οριστική συμφωνία και ο Σίμε Βρσάλικο πάτησε Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση αυτή τη φορά. Από τα «ροχιμπλάνκο» της Ατλέτικο Μαδρίτης, στα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού, με τον Ρέντη να αποτελεί το καινούργιο του «σπίτι». Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που οι Πειραιώτες «ψωνίζουν» από τη Hrvatska, με τις τελευταίες απόπειρες παρόλα αυτά να μην τους δικαιώνουν.

Η τωρινή περίπτωση βέβαια αφορά παίκτη υψηλών προδιαγραφών, με τις προσδοκίες για μια επιτυχημένη επιλογή, να είναι σαφώς μεγαλύτερες. Το BN Sports ασχολείται με τους πέντε Κροάτες που έχουν περάσει από τον Πειραιά, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους και μόλις ένας βρήκε το «Λιμάνι» του, για μια τριετία.

20220702111652_0N8A0216.jpg

Μάρτιν Νοβεσέλατς (1979-1982/ 101 συμμετοχές)

Ο «Μπεκενμπάουερ των φτωχών». Αυτό ήταν το προσωνύμιο που χαρακτήριζε έναν αθλητή, ο οποίος άφησε το στίγμα του στο ποδόσφαιρο της χώρας μας, εκείνη την εποχή. Ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος και μοναδικός σύλλογος για χάρη του οποίου βγήκε εκτός των συνόρων. Έκατσε τρία χρόνια, όντας βασικός και αναντικατάστατος. Έχασε μόλις ένα ματς και αυτό μάλιστα στα τελειώματα της τελευταίας σεζόν.

Τέσσερις φορές διεθνής με την ενωμένη Γιουγκοσλαβία, από τους κορυφαίους ξένους αμυντικούς που έχουν φορέσει τη φανέλα των «ερυθρολεύκων». Χαρακτηριστικά του, η καλή τεχνική του κατάρτιση και τα ηγετικά του χαρακτηριστικά. Μαζί με τον Πέτρο Μίχο είχαν συνθέσει ένα κέντρο αμυντικό δίδυμο υψηλού επιπέδου, το οποίο έπαιξε καθοριστικό παράγοντα στην κατάκτηση τριών διαδοχικών πρωταθλημάτων στις αρχές της δεκαετίας του 80’. Όταν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, έμεινε στο χώρο υπό την ιδιότητα του ομοσπονδιακού προπονητή στα κλιμάκια της Εθνικής Κροατίας.
1_141.jpg

Ιβάν Ρέζιτς (2004-05/ 4 συμμετοχές)

Ρέζιτς αρνητικό. Ήρθε στον Πειραιά μετά από εισήγηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς όμως δεν δικαιολόγησε τις προσδοκίες. Ήταν 25 χρονών το καλοκαίρι του 2004, μόλις είχε χριστεί διεθνής με την εθνική ομάδα της πατρίδας του αλλά δεν έκανε τη διαφορά. Έφυγε μετά από ένα χρόνο και μόλις τέσσερις συμμετοχές.
2_140.jpg

Τόμισλαβ Μπούτινα (2006-08/ 4 συμμετοχές)

Την περίοδο παραμονής του στο «Λιμάνι» συνέπεσε με τον Αντώνη Νικοπολίδη, συνεπώς δεν κατάφερε να πάρει τις ευκαιρίες που άξιζε. Ήρθε «μπαρουτοκαπνισμένος» στον Ολυμπιακό ως μια ποιοτική λύση πίσω από το Νούμερο 71. Γεμάτες χρονιές και πρωταθλητής τόσο στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ όσο και στην Κλαμπ Μπριζ. Ένας επαγγελματίας, για τον οποίο όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα.

Ουσιαστικά τις μόλις τέσσερις παρουσίες του κάτω από τα «ερυθρόλευκα» γκολπόστ τις έκανε την πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα αφού τη δεύτερη τραυματίστηκε και δεν πήρε άλλα λεπτά συμμετοχής. Μετά από την περιπέτειά του στα μέρη μας, γύρισε στο Ζάγκρεμπ και τη Ντινάμο, πριν αποσυρθεί.
3_103.jpg

Ίβιτσα Ίβουσιτς (Γενάρης 2018-Καλοκαίρι ίδιου έτους, 0 συμμετοχές)

Πέρασε από τα τμήματα υποδομής της Ίντερ, γεγονός που φανερώνει κάποια προσόντα, τα οποία όμως δεν έδειξε στο διάστημα παραμονής του στον Πειραιά. Ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας ήρθε για να πλαισιώσει τους Προτό και Χουτετσιώτη και δεν κατάφερε να διακριθεί. Σε σύντομο χρονικό διάστημα (6 μήνες) επέστρεψε στην πατρίδα του και την Όσιγιεκ, τη φανέλα της οποίας φοράει έως τώρα με καλές εμφανίσεις. Ικανές να του προσφέρουν θέση στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα και να ξεκινάει βασικός συχνά πυκνά.
4_81.jpg

Χρβόγιε Μίλιτς (4 συμμετοχές)

Φαίνεται ότι οι Κροάτες του Ολυμπιακού έχουν βάλει όριο τις τέσσερις συμμετοχές. Το καλοκαίρι του 2017, οι Πειραιώτες σπατάλησαν 1,5 εκατομμύριο στη Φιορεντίνα για να κάνουν δικό τους τον Μίλιτς και έπειτα από έξι μήνες και 267’ λεπτά έλυσαν τη συνεργασία τους μαζί του. Η Νάπολι πίστεψε ότι επί ιταλικού εδάφους θα «αναγεννηθεί», όμως αποχώρησε γρήγορα χωρίς καν να αγωνιστεί.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0