Basket Talk

Αποκλειστικό BN Sports: Με 2 ξένους παίκτες το επόμενο πρωτάθλημα της Α2 μπάσκετ

Αποκλειστικό BN Sports: Με 2 ξένους παίκτες το επόμενο πρωτάθλημα της Α2 μπάσκετ

Την απόφαση για χρησιμοποίηση δύο ξένων από το επόμενο πρωτάθλημα της Α2 καθώς και αρκετές σημαντικές αλλαγές στη συμμετοχή νεαρών παικτών, την ασφάλιση αλλά και τα… χρέη πήρε το ΔΣ της ΕΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BN Sports το ΔΣ της ΕΟΚ αποφάσισε μετά από ομόφωνη εισήγηση των εκπροσώπων των ομάδων της Α2 την αύξηση των ξένων παικτών από έναν (κοινοτικό) σε δύο παίκτες ανεξαρτήτως υπηκοότητας.

Θα υπάρχει δε «διαβάθμιση» στη χρήση των ξένων παικτών. Αν μία ομάδα έχει έναν ξένο στο ρόστερ της αυτός θα μπορεί να παίζει ακόμη και στα 40 λεπτά ενός αγώνα. Αν όμως διαθέτει δύο ξένους η συνολική χρονική συμμετοχή και των δύο ανά αγώνα δεν θα μπορεί να ξεπερνάει τα 50 αγωνιστικά λεπτά.

Παράλληλα το ΔΣ της ΕΟΚ αποφάσισε να πριμοδοτήσει τις ομάδες που θα χρησιμοποιούν παίκτες κάτω των 25 ετών στους αγώνες τους με μία ιδιαίτερη διαβάθμιση ανά ηλικιακή κλίμακα, την χρήση ενιαίου συμφωνητικού για τα «συμβόλαια» των παικτών με τις ομάδες, την ασφάλιση όλων των παικτών αλλά και κάτι ακόμη που αφορά στους… μπαταξήδες προέδρους.

Αν στο τέλος μιας σεζόν ένας παίκτης δεν έχει εξοφληθεί το αργότερο μέχρι την 1η  Αυγούστου κάθε χρονιάς θα μπορεί με το συμφωνητικό που έχει να καταγγείλει την ομάδα η οποία αν δεν τον εξοφλήσει άμεσα θα της απαγορεύονται οι μεταγραφές παικτών άνω των 18 ετών.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0