Basket Talk

Το Ψυχικό κέρδισε την άνοδο στην Α1, αλλά για να παίξει θα πρέπει να ανέβει Γολγοθά (video)

Το Ψυχικό κέρδισε την άνοδο στην Α1, αλλά για να παίξει θα πρέπει να ανέβει Γολγοθά (video)
Την άνοδό του στα μεγάλα σαλόνια της Basket League εξασφάλισε το Ψυχικό, θα μπορέσει όμως να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα;
Μετά την Καρδίτσα, που τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών και ανέβηκε απευθείας στην Basket League, το Ψυχικό έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφαλίζει την άνοδό της στα μεγάλα σαλόνια -για πρώτη φορά στην ιστορία του- μετά από 9 χρόνια συναπτούς παρουσίας στη δεύτερη κατηγορία. 

Το σύνολο του Γιώργου Ρεμεντέλα, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο του Ψυχικού εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες (σσ. από το 2003), επικράτησε με το εμφατικό 80-52 του Τρίτωνα στο τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι στα μπαράζ ανόδου στην μεγάλη κατηγορία και διαμόρφωσε το 2-1, κερδίζοντας το εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια. 

Πρώτος σκόρερ των νικητών, με 17 πόντους, ήταν ο άλλοτε παίκτης του Πανιωνίου, Γιάννης Αθανασούλας, ενώ double-double με 10 πόντους, 13 ριμπάουντ είχε ο Νίκος Παπανικολάου. Έντεκα πόντους με δύο ριμπάουντ και πέντε ασίστ έγραψε η στατιστική του πολύπειρου Μιχάλη Πολυτάρχου



Κάπως έτσι το Ψυχικό αναμένεται να γίνει η 65η ομάδα που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, από τη σεζόν 1963-64 που καθιερώθηκε η πρώτη εθνική κατηγορία και η 29η από την Αττική. Ωστόσο, μόνο εύκολη δεν αναμένεται να είναι η συμμετοχή του Ψυχικού στην Basket League, αφού απαιτείται αλλαγή έδρας από τη στιγμή που το υπάρχον γήπεδο της ομάδας μπορεί να φιλοξενήσει 300 μόλις θεατές, ενώ θα χρειαστεί και ένα μπάτζετ ύψους τουλάχιστον 400.000 ευρώ! 

Ως εκ τούτου, για να μπορέσει το Ψυχικό να παίξει την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Α1 θα πρέπει να γίνουν απανωτές υπερβάσεις και να βρεθεί άμεσα χρηματοδότης. 


Δεκάλεπτα:
 22-10, 40-26, 64-34, 80-52

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Κουκάς 6 (2), Γιαννόπουλος 3 (1), Κουφόπουλος 4, Παπανικολάου 10, Πολυτάρχου 11 (2), Μαλέλης 11 (3), Μαρίνος, Ρίκετς 2, Αθανασούλας 17 (4), Αναγνωστόπουλος 2, Ματαλιωτάκης9, Ιορδάνου 5 (1).

Τρίτων (Μιχελάκος): Καραμαλέγκος 3 (1), Μανοΐλοβιτς 17 (1), Θεοδώρου 4 (1), Αντωνάκης 2, Μάντζαρης 7 (1), Παπαδημητρίου 5 (1), Γκίκας, Δρίτσας, Μελισσαράτος 5 (1), Δημάκος 6.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0