Box to Box

Κιλιάν Εμπαπέ: Αφεντικό στο Παρίσι, με μισθό που ζαλίζει, και με αυξημένες αρμοδιότητες, εκτός... δικαιοδοσίας του!

Κιλιάν Εμπαπέ: Αφεντικό στο Παρίσι, με μισθό που ζαλίζει, και με αυξημένες αρμοδιότητες, εκτός... δικαιοδοσίας του!

Σίριαλ αντάξιο του ονόματος και της κλάσης του ή μία από τις πολλές σαπουνόπερες τις οποίες θα παρακολουθήσουμε στο εγγύς μέλλον; Το πολύκροτο μεταγραφικό τοπίο, με πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Εμπαπέ, ολοκληρώθηκε και ο 23χρονος άσος θα παραμείνει κάτοικος Παρισιού για τις επόμενες τρεις σεζόν.

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Μένει στο Παρίσι ο Εμπαπέ. Τέλος. Μπάστα. Φινίτο. Έναντι χρημάτων που ζαλίζουν και θεωρούσαμε πως ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Αφήνοντας ταυτόχρονα τη Ρεάλ Μαδρίτης στα κρύα του λουτρού. Ναι, τη Ρεάλ Μαδρίτης!

«Ο υιός μου έχει συμφωνήσει και με τις δύο ομάδες, Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι στο χέρι του να αποφασίσει», τόνισε προ ημερών η Φάιζα, η μαμά Εμπαπέ. Τυχερός ο γιόκας της αν μη τι άλλο, να έχει στα χέρια του προτάσεις από δύο τόσο μεγάλα κλαμπ. Γεγονός είναι πως μέσα στο 2022 η πλάστιγγα φαίνεται να έφερνε προς Μαδρίτη μεριά. Το όλο κλίμα, η αντιμετώπιση του ποδοσφαιριστή, οι συναντήσεις, ο... έρωτας με τη Ρεάλ, οι οικονομικοί περιορισμοί (sic) των σεΐχηδων στην ΠΣΖ, που μέτρησαν απώλειες 224 εκατ. ευρώ στην περσινή σεζόν. Όχι ότι η «βασίλισσα» είναι πιο εύπορη και άνευ περιορισμών ή χρεών, αλλά ας είναι...

""Το νέο οικονομικό status του Εμπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν!

Μπόνους μεταγραφής: 300 εκατ. ευρώ
Ετήσιες απολαβές: 100 εκατ. ευρώ
Μηνιαίες απολαβές: 8,33 εκατ. ευρώ
Εβδομαδιαίες απολαβές: 2,08 εκατ. ευρώ
Ημερομίσθιο: 297 χιλιάδες ευρώ
Ωρομίσθιο: 12,375 χιλιάδες ευρώ""

Τα ερωτήματα γύρω από την παραμονή του Εμπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν είναι αρκετά. Η αιτιολογία του, μεταξύ άλλων δηλώσεων, ήταν: «ένιωσα ότι δεν είναι ακόμα η ώρα να φύγω από το σπίτι μου, από το μέρος όπου μεγάλωσα». Αγαπητέ Κιλιάν, αυτό ήταν γνωστό εδώ και χρόνια, μήνες, εβδομάδες. Πέρσι ο ίδιος ήταν που εξέφρασε την επιθυμία του στη διοίκηση των Γάλλων, ώστε να πάρει μεταγραφή στην Ισπανία. Άλλωστε, όταν έρχεται η Ρεάλ Μαδρίτης γνωρίζεις ότι θα σε «χρυσώσει», θα ανυψωθείς σε έναν κομβικό ποδοσφαιριστή στα ενδότερα των αποδυτηρίων, θα διεκδικήσεις τρόπαια, εντός και εκτός χώρας. Και η Ρεάλ σε κυνηγάει από την τρυφερή ηλικία των 11 (!) ετών, δεν είναι χθεσινό φλερτ. Όπως γνωρίζεις ότι θα φύγεις από τη... βολή, από το σπίτι, από τους οικείους σου. Ή και όχι. Απίθανο θα ήταν να τον ακολουθήσουν η μαμά Φάιζα και ο μπαμπάς Βιλφρέντ στην ισπανική πρωτεύουσα; Λίγο το έχετε;

Το... συναισθηματικό κομμάτι λοιπόν, δεν με κάλυψε καθόλου ως λόγο παραμονής στον αστραφτερό Πύργο του Άιφελ. Να πάμε στο αγωνιστικό; Ο Εμπαπέ αφίχθη στο Παρίσι από τη Μονακό το 2017, σε ηλικία 19 ετών. Παραμένοντας στην Παρί Σεν Ζερμέν έως το 2025 θα είναι 26,5 ετών. Θα έχουν περάσει 7, σχεδόν 8 χρόνια, και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με την PSG. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Να μείνεις σε μία ομάδα όπου θέλεις και μπορείς να κατακτήσεις τα πάντα; Δίπλα στον καλύτερο; Τον Λιονέλ Μέσι. Πως γνωρίζουμε ότι δεν θα έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ; Δεν το ξέρει κανείς. Η μέχρι στιγμής, ωστόσο, ευρωπαϊκή πορεία της ΠΣΖ τι μας δείχνει; Ευχαριστώ...

«Άλλαξε το πρότζεκτ για τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο Εμπαπέ. Φυσικά, καθώς έβαλε και ο ίδιος το χεράκι του ή μάλλον, τελικά, όντως του το επέτρεψαν οι ιθύνοντες από Αραβία μεριά. Τέλος ο Λεονάρντο, άφιξη για τον Λουίς Κάμπος ως νέος τεχνικός διευθυντής στην Παρί Σεν Ζερμέν. Άριστες οι σχέσεις τους επί εποχής Μονακό. Με τον Βραζιλιάνο δεν μιλιόντουσαν επί μήνες. Φαίνεται πως το «πακέτο» της συμφωνίας της ανανέωσής του, περιλαμβάνει όντως μερίδιο στις αποφάσεις του ισχυρού κλαμπ. Εξ’ ου και δεν αποκλείεται η παραμονή του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στο τιμόνι της ομάδας. Του, μεταξύ μας, αποτυχημένου (μακριά από την Τότεναμ) Ποτσετίνο.

Τα εμπορικά δικαιώματα σχετικά με το image του, για τα οποία «τσακώθηκε» και στην Εθνική Γαλλίας. Τα τηλεφωνήματα από Μακρόν και άλλους ισχυρούς άνδρες της χώρας. Τα τρελά ποσά που επενδύει (ξανά) η Παρί Σεν Ζερμέν. Θα μου πείτε, πρώτη φορά είναι που εμπλέκονται στον αθλητισμό άνθρωποι που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε καν να ενασχοληθούν; Όχι βέβαια... Όπως είναι πλέον συνηθισμένο οι ποδοσφαιριστές να κάνουν «κουμάντο». Λόγος στον ερχομό παικτών, λόγος στο νέο προπονητή, ας "φάμε" τον υπάρχον κόουτς, δικά μου τα εμπορικά δικαιώματα κτλ. 

Οι δικές μου ενστάσεις είναι:
* αξίζει ο Εμπαπέ τον όλο ντόρο γύρω από το όνομά του;
* έπραξε σωστά με την παραμονή του στην Παρί Σεν Ζερμέν;
* κάνει καλό στη Ρεάλ Μαδρίτης η σφαλιάρα που δέχτηκε με τη μη άφιξη ενός εκ των Χάαλαντ ή Εμπαπέ;
* πιάστηκε επίσης αδιάβαστη η "βασίλισσα" περιμένοντας τον Γάλλο και αφήνοντας τον Νορβηγό να ξεγλιστρήσει προς Αγγλία μεριά; 
* συνάμα, ο Μέσι πως αισθάνεται με την όλη φασαρία γύρω από τον ανερχόμενο διάδοχό (;) του;

Στόχος των Καταριανών ήταν ένας και το πέτυχαν: να παίξει ο Εμπαπέ με την Εθνική Γαλλίας στην πατρίδα τους, στο Μουντιάλ, όντας ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν. Στόχος του Εμπαπέ ήταν να γίνει το νούμερο 1 της ΠΣΖ. Επιτεύχθη και αυτός, με τον Γάλλο σταρ να είναι το πρόσωπο του Παρισιού, του συλλόγου και να καλοβλέπει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ναι στη γαλλική πρωτεύουσα, το 2024.

Ακριβώς εκείνη τη χρονιά θα περιμένουμε ένα νέο σίριαλ. Θα απέχει έναν χρόνο από την ολοκλήρωση του τωρινού συμβολαίου του. Θα τον πουλήσει η ΠΣΖ; Θα τον κρατήσει για να φύγει ελεύθερος το 2025; Ουδείς γνωρίζει. Ας περιμένουμε πως θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τους Παριζιάνους τότε, ο ποδοσφαιριστής-προπονητής-τεχνικός διευθυντής-εμπορικός διευθυντής, Κιλιάν Εμπαπέ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0