Football Talk

Λίβερπουλ - Βιγιαρεάλ 2-0: Διαφορά ποιότητας στο Άνφιλντ και τεράστιο βήμα πρόκρισης στον τελικό! (video)

Λίβερπουλ - Βιγιαρεάλ 2-0: Διαφορά ποιότητας στο Άνφιλντ και τεράστιο βήμα  πρόκρισης στον τελικό! (video)

Μπορεί η Βιγιαρεάλ να κατάφερε να περιορίσει πολύ καλά την Λίβερπουλ για ένα ημίχρονο, όμως στην επανάληψη επήλθε ολοκληρωτική κατάρρευση. Οι «κόκκινοι» ήταν εξαιρετικοί, το 2-0 ήρθε απολύτως δίκαια και η πρόκριση στον τελικό του Champions League είναι απλώς θέμα χρόνου!

Μία απίστευτη Λίβερπουλ έκανε την εμφάνισή της στο Άνφιλντ απέναντι στην Βιγιαρεάλ, παρά το γεγονός πως το «κίτρινο υποβρύχιο» περιόρισε εξαιρετικά τους γηπεδούχους στο πρώτο 45άλεπτο! Έμοιαζε αδύνατο όμως να συμβεί αυτό και στην επανάληψη.

Το αυτογκόλ του Εστουπινιάν επέφερε την κατάρρευση για το σύνολο του Ουνάι Έμερι και δύο λεπτά αργότερα ο Σαντιό Μανέ έκανε το 2-0, θέτοντας ως ξεκάθαρο φαβορί την ομάδα του, για την πρόκριση στον τελικό του Champions League.


Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Στο πρώτο μέρος, η Λίβερπουλ μπήκε για να αποδείξει πως δικαίως της έχει αποδοθεί ο τίτλος του… φαβορί! Πίεζε ψηλά και απείλησε για πρώτη φορά με τον Σαντιό Μανέ, που δεν μπόρεσε στο 11’, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Σαλάχ να ανοίξει το σκορ.


Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντίας σούταρε και ο Ρούλι μπλόκαρε ασταθώς, ενώ στο 21ο  λεπτό ο Χέντερσον επιχείρησε να τον νικήσει με σέντρα-σουτ, η οποία σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και στο 26’ ο Σαλάχ με τον Μανέ αντέστρεψαν τους ρόλους, με τον τελευταίο να παίρνει την μπάλα σε καλό σημείο, αλλά να την βλέπει να καταλήγει άουτ!


Οκτώ λεπτά μετά, συνέβη το ίδιο, αλλά το σουτ του Σαλάχ κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους έλαβε χώρα στο 42’, με τον Τιάγκο να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο 0-0 με την λήξη του πρώτου 45αλέπτου!


Ήταν η 3η συνεχόμενη φορά που η Βιγιαρεάλ μπόρεσε σε ματς νοκ-άουτ να πάει με «μηδέν» παθητικό στο δεύτερο ημίχρονο, με τα τεράστια αποτελέσματα απέναντι σε Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου να αποτελούν οδηγό…

Ωστόσο, το Άνφιλντ δεν είναι καλό γήπεδο για να παίξει κάποιος 90 λεπτά πίσω από την μπάλα, δίχως να έχει καταγράψει ούτε μία τελική στον στόχο. Πόσο μάλλον όταν το σκορ ανοίγει μόλις οκτώ λεπτό μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Στο 53ο λεπτό, Σαλάχ και Χέντερσον συνεργάστηκαν, ο αρχηγός της Λίβερπουλ έβγαλε την σέντρα, αυτή κόντραρε στον Εστουπινιάν και το Άνφιλντ πήρε… φωτιά.


Ό,τι δεν έπαθε σε αντίστοιχη φάση στο Μόναχο η Βιγιαρεάλ, συνέβη δύο λεπτά αργότερα. Κατέρρευσε και είδε την ορμή του γηπέδου της Λίβερπουλ να «διπλασιάζει» το προβάδισμά της, ύστερα από εξαιρετική ενέργεια των Σαλάχ και Μανέ.

Ο πρώτος πέρασε κάθετα στον Σενεγαλέζο και ο δεύτερος τσίμπησε όσο έπρεπε την μπάλα, για να διαπεράσει τον Ρούλι και να γίνει το 2-0, με τον Ραούλ Αλμπιόλ να καλύπτει για… εκατοστά.


Η Βιγιαρεάλ δεν μπορούσε να σταματήσει την… κατηφόρα, ο Ρόμπερτσον σκόραρε στο 63’, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, ενώ μέχρι και το 72’ η Λίβερπουλ είχε τρεις ακόμη μεγάλες στιγμές, με πρωταγωνιστή τον Ντίας.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο ρυθμός έπεσε και το 2-0 διατηρήθηκε, με την Λίβερπουλ να έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα στην ρεβάνς επί ισπανικού εδάφους, ούσα και η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που είναι μέσα σε όλους της τους στόχους ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Απριλίου!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ (80’ Γκόμες), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (72’ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο, Σαλάχ, Μανέ (73’ Ζότα), Ντίας (81’ Οριγκί)

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Εστουπινιάν (72΄ Τρινκέιρος), Τόρες, Αλμπιόλ, Φόιθ, Τσουκουέζε (72’ Ντιά), Παρέχο (72’ Οριέ), Καπού, Κοκλέιν (57’ Πεντράθα), Λο Σέλσο, Ντανζούμα (86' Αλκάθερ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0