Football Talk

Η «φανέλα» της Ρεάλ Μαδρίτης δεν λύγισε ούτε από… αυτή τη Μάντσεστερ Σίτι! (video)

Η «φανέλα» της Ρεάλ Μαδρίτης δεν λύγισε ούτε από… αυτή τη Μάντσεστερ Σίτι! (video)

Βρήκε δίχτυα τέσσερις φορές. Για την ακρίβεια, δεν έμεινε ποτέ πίσω στο σκορ. Και όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορούσε να αποδεχθεί το γεγονός πως ενδέχεται να παίξει την ρεβάνς στην Ισπανία, ούσα πίσω με δύο γκολ διαφορά. Έχασε με 4-3 και απέδειξε ξανά πως η φανέλα της δεν… λυγίζει ούτε σε μία πολύ κακή της συνολικά ημέρα!

Ήταν δεδομένο πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα είχε προετοιμάσει πολύ καλά τη Μάντσεστερ Σίτι για τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ήξερε τις ανασταλτικές λειτουργίες των Μαδριλένων, βασίστηκε σε αυτές και κατάφερε να ξεκινήσει ιδανικά το ματς, παίρνοντας προβάδισμα δύο γκολ με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Με το 2-0 του Γκαμπριέλ Ζεσούς, άπαντες πιστέψαμε πως η Ρεάλ Μαδρίτης καταρρέει στο Έτιχαντ. Ανέτρεψε την κατάσταση με την Παρί Σεν Ζερμέν, αντέδρασε όταν είδε την Τσέλσι να είναι αγκαλιά με την πρόκριση στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, αλλά το… καλό δεν θα ήταν δυνατό να τριτώσει.


Οποιαδήποτε ομάδα βρισκόταν στην θέση της, το βράδυ της Τρίτης (26/04) στο Έτιχαντ, πιθανότατα μέχρι και την λήξη του πρώτου μέρους θα είχε δει τον δείκτη του σκορ να ανεβαίνει.

Όχι όμως η πολυνίκης του Champions League. Ισορρόπησε το ματς, έδειξε πως αντιλαμβάνεται τις αδυναμίες που είχε από το κέντρο και… πίσω και το πλάνο του Κάρλο Αντσελότι ήταν να βρει γκολ, έχοντας 100% κατοχή της μπάλας στην επίθεση που θα του δινόταν.

Αυτό συνέβη όταν ο Καρίμ Μπενζεμά μείωσε με το αριστερό και το 2-1 του πρώτου μέρους, πιστοποίησε για ακόμη μία φορά πως μιλάμε για μία πολύ «βαριά» φανέλα, που έχει την ικανότητα να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους συνθήκη που θα της παρουσιαστεί στο Champions League.


Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ξανά καλύτερη. Έκανε το 3-1 με τον Φόντεν, εκμεταλλευόμενη την καλή εμφάνιση του Φερναντίνιο που «επιστρατεύτηκε» και ενώ όλα έδειχναν πως ό,τι δεν έγινε στο πρώτο μέρος, θα γινόταν στην επανάληψη, ο Βινίσιους είπε… όχι!

Σκόραρε, έκανε το 3-2 με ατομική προσπάθεια και από το 55’ και έπειτα και για ένα 20άλεπτο, το ματς «έσβησε». Ο Κουρτουά δεν ήταν όμως σε καλό βράδυ! Ένα δυνατό σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα τον εξέθεσε και το 4-2 έμοιαζε δεδομένο πως θα αποτελέσει το τελικό σκορ της αναμέτρησης.


Δεν μπορείς όμως να κάνεις προβλέψεις όταν στο γήπεδο βρίσκεται ο Καρίμ Μπενζεμά, που μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι του Λαπόρτ, με ολύμπια ψυχραιμία, έφτασε τα 40 γκολ στην χρονιά και κυνηγά το απόλυτο ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο με 4 περισσότερα.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να έφυγε ηττημένη από το Έτιχαντ, αλλά κάτι… κέρδισε. Αρχικά, πάει στην ρεβάνς με ένα μειονέκτημα της τάξεως του ενός γκολ. Δεύτερον, απέδειξε στη Μάντσεστερ Σίτι πως έχει ένα ιδιαίτερο μέταλλο! Κάτι που δεν αλλοιώνεται και πως για να την αποκλείσει θα πρέπει να είναι ακόμη καλύτερη από ό,τι ήταν στο Έτιχαντ. Δεν υπάρχει άλλος σύλλογος στην Ευρώπη με τόσο «βαριά» φανέλα. Και αν αναρωτιέστε, αν η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Champions League, δείτε απλώς το tweet του Μπενζεμά μετά την λήξη του πρώτου ημιτελικού… «Το παιχνίδι μόλις άρχισε»!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0