Retro Stories

ΑΕΚ: Το χατ-τρικ του Νεστορίδη σε 9 λεπτά, η επική ανατροπή από 0-3 σε 4-3 και ο δρόμος προς τον τίτλο!

ΑΕΚ: Το χατ-τρικ του Νεστορίδη σε 9 λεπτά, η επική ανατροπή από 0-3 σε 4-3 και ο δρόμος προς τον τίτλο!

Σαν σήμερα (24/03) το 1963, η ΑΕΚ γύριζε ένα χαμένο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, κερδίζοντας 4-3 τον Απόλλωνα ενώ έχανε 0-3, με τον Κώστα Νεστορίδη να κάνει όργια και να οδηγεί την «Ένωση» στο πρωτάθλημα!

Σχετικά Άρθρα

Όμορφες οι παλιές ιστορίες. Θυμίζουν γεγονότα σε κάποιους. Τα γνωστοποιούν σε κάποιους άλλους, όμως όλους τους κρατούν στο επίπεδο που πρέπει να νιώθουν την ομάδα τους…  Η ΑΕΚ το 1963 κατέκτησε τον πρώτο μεταπολεμικό της τίτλο και πρώτο σε επίπεδο Α’ Εθνικής, μετά το μπαράζ με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Για να φτάσει όμως η ΑΕΚ σε αυτό το πρωτάθλημα έδωσε μάχες και πολλές φορές ξεπέρασε τον εαυτό της. Σαν σήμερα λοιπόν, στις 24 Μαρτίου του 1963, έκανε μία σπάνια ανατροπή, πετυχαίνοντας μία τεράστια νίκη.

Ναι, ήταν η μεγαλύτερη ανατροπή που έχει κάνει ποτέ! Έχανε 0-3 μέσα στη Φιλαδέλφεια από τον Απόλλωνα και στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη κερδίζοντας 4-3. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο φανταστικός Κώστας Νεστορίδης.

Σε μία γεμάτη Φιλαδέλφεια οι ΑΕΚτζήδες είδαν στο  πρώτο ημίχρονο τον αντίπαλο να κάνει τρεις τελικές και να βρίσκει τρία γκολ με τους Γιώργο Καμάρα στο 18’ και στο 27’ και τον Φράγκου στο 24’. Πριν το ημίχρονο η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Σκευοφύλακα. Το 0-3 παρέμεινε. Στην επανάληψη όμως ο Νεστορίδης πήρε το… όπλο του.

AEK_gia_mesa_sto_keimeno.jpg
Μείωσε στο 48’ σε 1-3. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε και ο «Νέστορας» προχώρησε: Στο 51’ κάνει το 2-2 και στο 57’ κάνει το 3-3! Χατ τρικ σε 9 λεπτά! Στο 66’ ο Παπαϊωάννου είχε νέο δοκάρι και η ολική ανατροπή ήρθε στο 88’ σε μία… περίπλοκη φάση. Ιστορικές πηγές χρεώνουν και το τέταρτο γκολ στον Κώστα Νεστορίδη. Υπάρχουν όμως κάποιες άλλες πηγές που έχρισαν σκόρερ τον αμυντικό του ΑπόλλωναΜπεθάνη, χρεώνοντάς του αυτογκόλ.

Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ με τα 3+1 γκολ του Νεστορίδη πήρε μία σπουδαία νίκη εκείνο το μεσημέρι στη γεμάτη Φιλαδέλφεια, διατηρώντας την απόσταση των τεσσάρων βαθμών και έχοντας ένα ματς λιγότερο από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, του οποίου στο τέλος του πήρε το πρωτάθλημα.  

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Κανελλόπουλος, Μαρδίτσης, Σοφιανίδης, Σκευοφύλαξ, Δούκας, Σταματιάδης, Νεστορίδης, Ιμπραήμ, Παπαϊωάννου, Τσαχουρίδης

Θοδωρής Καρβουνιάρης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0