Football Talk

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 0-2: Στο -1 από τη Σίτι, με Ζότα και Φιρμίνο να «καθαρίζουν» το ντέρμπι! (video)

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 0-2: Στο -1 από τη Σίτι, με Ζότα και Φιρμίνο να «καθαρίζουν» το ντέρμπι! (video)

Μπορεί η Λίβερπουλ να μην βρέθηκε και πάλι σε ένα από τα καλύτερά της βράδια, όμως η ατομική ποιότητα των Ντιόγο Ζότα και Μπόμπι Φιρμίνο, ήταν αρκετή για να κρίνει το ντέρμπι με την Άρσεναλ (0-2). Οι «κόκκινοι» σκόραραν δις σε 10 λεπτά και το -1 από τη Μάντσεστερ Σίτι είναι γεγονός!

Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι μέχρι και το 55ο λεπτό. Από εκεί και μετά, ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με την Λίβερπουλ να παίρνει ένα σπουδαίο τρίποντο στην έδρα της Άρσεναλ, χάρη στα γκολ των Ζότα και Φιρμίνο σε διάστημα ενός δεκαλέπτου!

Ωστόσο, δεν είναι ψέματα να πει κανείς πως το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ μέχρι τότε είχε βρει τον… δάσκαλό του, στο πρόσωπο του Μικέλ Αρτέτα. Και αυτό διότι, ναι μεν η Άρσεναλ δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική, αλλά μόνο θετικά μπορεί κάποιος να αντικρίσει το γεγονός πως στο 0-0 του πρώτου μέρους, ό,τι πιο αξιόλογο είδαμε ήταν η κεφαλιά του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μετά από 120 δευτερόλεπτα αγώνα.


Η «λευκή» ισοπαλία του πρώτου ημιχρόνου αντικατόπτριζε πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης, αλλά η έναρξη του δευτέρου προμήνυε πως θα είχαμε ένα εντελώς διαφορετικό ματς.

Ο Μανέ σκόραρε στο 47ο λεπτό, ύστερα από όμορφη κάθετη πάσα του Χέντερσον αλλά το γκολ ακυρώθηκε, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Τιάγκο έκανε τραγικό γύρισμα στον Άλισον αλλά το δυνατό πλασέ του Έντεγκααρντ εξουδετερώθηκε εξαιρετικά από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.


Ο γρήγορος αυτός ρυθμός βόλευε περισσότερο την Λίβερπουλ και από την στιγμή που δεν «πληγώθηκε» από την Άρσεναλ στο 52ο λεπτό, έκανε την δική της στιγμή γκολ τρία λεπτά αργότερα.

Ο Τιάγκο βρήκε στην κίνηση τον Ζότα και αυτός έκανε κάτι που γνωρίζει εξαιρετικά. Σκόραρε δηλαδή απέναντι στην Άρσεναλ, εκμεταλλευόμενος την κακή εκτίμηση του Ράμσντεϊλ που δεν κάλυψε σωστά την «κλειστή» του γωνία.


Η Άρσεναλ «σοκαρίστηκε», ο Μαρτινέλι συνέχιζε να αποτελεί πηγή κινδύνου αλλά ο Ρομπέρτο Φιρμίνο μπήκε στο ματς για να το «καθαρίσει». Σκόραρε ύστερα από φάση διαρκείας στο 62ο λεπτό και επί της ουσίας διαμόρφωσε το τελικό σκορ, καθώς στα εναπομείναντα λεπτά δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο.


Κάπως έτσι, η Λίβερπουλ βρίσκεται στο -1 από τη Μάντσεστερ Σίτι για πρώτη φορά στο 2022 και έχουμε ξανά πρωτάθλημα, με το μεταξύ τους παιχνίδι να εκκρεμεί στις 10 Απριλίου! Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ που δεν έχει βρει γκολ απέναντι στους «κόκκινους» για σχεδόν 10 ώρες είναι στην 4η θέση, στο +1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και με δύο ματς λιγότερα!

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Σέντρικ, Μπεν Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνι, Πάρτεϊ, Τσάκα, Σάκα (74’ Πεπέ), Έντεγκααρντ (67’ Σμιθ Ρόου), Μαρτινέλι, Λακαζέτ (80’ Ενκέτια)

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Τιάγκο (90’ Τζόουνς), Φαμπίνιο, Ζότα (56’ Σαλάχ), Μανέ, Ντίας (56’ Φιρμίνο)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0