World Sports

Volley League για μη κλήση Ολυμπιακού σε απολογία: «Λάθος από αμέλεια, όχι σκοπιμότητα»

Volley League για μη κλήση Ολυμπιακού σε απολογία: «Λάθος από αμέλεια, όχι σκοπιμότητα»

Για ανθρώπινο λάθος, το οποίο δεν ήταν σκόπιμο, έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Volley League, αναφορικά με την μη κλήση του Ολυμπιακού σε απολογία και την τιμωρία του για επεισόδια προ 2,5 μηνών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«H EΣΑΠ αισθάνεται την υποχρέωση να προβεί στην ακόλουθη ανακοίνωση που αφορά στο ζήτημα που προέκυψε με την αργοπορημένη διαβίβαση του φακέλου προς τον αθλητικό δικαστή της αναμέτρησης μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στις 13 Δεκεμβρίου 2021 στο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη για την 7η αγωνιστική της Volley League.

1.Την Δευτέρα 21/2/22 μετά από σχετική επιστολή του Τ.Α.Α. Παναθηναϊκός Α.Ο. που ζητούσε τα έγγραφα του συγκεκριμένου αγώνα, διεπιστώθη πως από παράλειψη του γραμματέα του Δικαιοδοτικού Οργάνου (Μ.Π.Δ.Ο.) - έμμισθου υπαλλήλου της ΕΣΑΠ - δεν διαβιβάστηκε εγκαίρως στο Αθλητικό Δικαστή ο φάκελος του συγκεκριμένου αγώνα.

2.Μόλις η διοίκηση της Ε.Σ.Α.Π. έλαβε γνώση τη συγκεκριμένη παράλειψη έδωσε εντολή να διαβιβαστεί άμεσα ο φάκελος προς την Πρόεδρο του Δικαιοδοτικού οργάνου προς περαιτέρω ενέργειες, όπερ και εγένετο αυθημερόν.

3.Την ίδια ημέρα ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ. στο οποίο ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με την υπόθεση θέτοντας παράλληλα και την παραίτηση του, αναλαμβάνοντας θεσμικά την ευθύνη ως Πρόεδρος του Συνεταιρισμού παρόλο που τόσο ο ίδιος όσο και κανένας άλλος, εκτός από τον γραμματέα του Δικαιοδοτικού Οργάνου, δεν γνώριζε τίποτα σχετικά για την παράλειψη αυτή.

4.Το Δ.Σ. αφού εξέτασε όλες τις πτυχές της εν λόγω υπόθεσης αφενός μεν δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Προέδρου του Σώματος αφετέρου διαπίστωσε πως το λάθος του συγκεκριμένου υπαλλήλου δεν οφειλόταν σε σκοπιμότητα αλλά σε αμέλεια και απειρία.


Κατόπιν των ανωτέρω:

Δηλώνουμε πως πάγια θέση της Ε.Σ.Α.Π. είναι η αποστασιοποίηση της από την λειτουργία του Δικαιοδοτικού Οργάνου που συγκροτείται από ανεξάρτητο και εν ενέργεια δικαστικό λειτουργό.

Ουδείς παράγοντας Τ.Α.Α. - μέλους της Ε.Σ.Α.Π. ουδέποτε διανοήθηκε άμεσα ή έμμεσα επηρεάσει καθ' οιονδήποτε τρόπο την κρίση ή την λειτουργία του.


Παράλληλα με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν προέκυψε και η αδήριτη αναγκαιότητα όπως σε συνεργασία με την κα Πρόεδρο του Μ.Π.Δ.Ο. να εξασφαλιστούν οι ανάλογες συνθήκες ώστε η λειτουργία αυτή να γίνεται απρόσκοπτα και με τρόπο τέτοιο ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

Η Ε.Σ.Α.Π. έχει αποδείξει πως όταν προκύπτει οποιοδήποτε λάθος προσπαθεί άμεσα να το διορθώσει με αποκλειστικό γνώμονα την αξιοκρατία και ισονομία των μελών της, παρόλο που στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει πιθανότητα να τιμωρηθεί κάποιο Τ.Α.Α. ετεχρονισμένα και σε περίοδο κορύφωσης του Πρωταθλήματος Volley League (τελική φάση) και με διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με το εάν τηρούντο σωστά οι προβλεπόμενες διαδικασίες στο σωστό χρόνο.

Είναι αλήθεια πως όσο εργαζόμαστε υπάρχει και η πιθανότητα του ανθρωπίνου λάθους αρκεί αυτά να μην είναι σκόπιμα δεδομένο για το οποίο είμαστε βέβαιοι πως δεν υπήρξε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η Ε.Σ.Α.Π. αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει προς όλα τα Τ.Α.Α. μέλη της να συνεχίσουν να δείχνουν πνεύμα συνεργασίας, κατανόησης και αμοιβαίας αλληλοϋποστήριξης και να συνεχίσουν αφοσιωμένοι στους αγώνες των ομάδων τους για την κατάκτηση των στόχων τους».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης0