eSports & Games

To Switch είναι η οικιακή κονσόλα της Nintendo με τις περισσότερες πωλήσεις

To Switch είναι η οικιακή κονσόλα της Nintendo με τις περισσότερες πωλήσεις

Ξεπέρασε ακόμα και το Wii

Σχετικά Άρθρα

H Nintendo αποκάλυψε ότι το Switch είναι η οικιακή κονσόλα της με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας βρεθεί ήδη στα χέρια 103,54 εκ. καταναλωτών από τον Μάρτιο του 2017 που λανσαρίστηκε. Η επιβεβαίωση ήρθε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ενημέρωσης των επενδυτών της Nintendo για τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2021. Έτσι λοιπόν, το Wii που πούλησε 101,63 εκ. συστήματα σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, έπεσε στη δεύτερη θέση. Με δεδομένο ότι το Switch θεωρείται και φορητή κονσόλα, λόγω του υβριδικού χαρακτήρα του, επόμενος στόχος είναι τα 154,02 εκ. του Nintendo DS.

Η ανάλυση των οικονομικών πεπραγμένων της εταιρείας δείχνει ότι το Switch OLED πούλησε 3,99 εκ. συστήματα εντός του τριμήνου που λανσαρίστηκε και συγκριτικά, το Switch Lite είχε πουλήσει 5,19 εκ. τους πρώτους τρεις μήνες που βρέθηκε στην αγορά. Συνολικά, στο standard μοντέλο αντιστοιχούν πωλήσεις 81,68 εκ. συστημάτων και στο Lite 17,87 εκ.

Όσον αφορά το software, έχουν πουληθεί 766,41 εκ. παιχνιδιών για το Switch, αριθμός που βρίσκεται ακόμα αρκετά πίσω από τα 921,85 που είχε πουλήσει το Wii. Επίσης, τα Pokémon Brilliant Diamond και Pokémon Shining Pearl μπήκαν στη δεκάδα με τους κορυφαίους σε πωλήσεις τίτλους για την υβριδική κονσόλα, με 13,97 αντίτυπα, μόλις 360.000 κόπιες πίσω από τα Pokémon Let's Go Pikachu και Pokémon Let's Go Eevee, που λανσαρίστηκαν το 2018. Δύο παιχνίδια που επίσης κυκλοφόρησαν την προαναφερθείσα περίοδο, το Mario Party Superstars έφτασε τα 5,43 εκ. πωληθέντα αντίτυπα και το Metroid Dread τα 2,74 εκ.

Σχετικά με τα αντίτυπα τίτλων που έχουν πουληθεί τους πρώτους εννέα μήνες του οικονομικού έτους της εταιρείας, τα Pokémon Brilliant Diamond και Pokémon Shining Pearl βρίσκονται αρκετά μπροστά από το Mario Kart 8 Deluxe που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 7,96 εκ. κόπιες. Στο τρίτο σκαλοπάτι είναι το Mario Party Superstars, ενώ το Metroid Dread δέκατο.

Για το τρέχον τρίμηνο υπάρχει το Pokémon Legends: Arceus που ήδη πραγματοποιεί εξαιρετικές πωλήσεις και λίγο πριν το τέλος της περιόδου, στις 25 Μαρτίου 2022, αναμένεται το Kirby and the Forgotten Land.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0