Football Talk

Πώς η Γιουβέντους έκανε το μεγάλο μπαμ με την απόκτηση του Βλάχοβιτς (video)

Πώς η Γιουβέντους έκανε το μεγάλο μπαμ με την απόκτηση του Βλάχοβιτς (video)

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς αφήνει την Φιορεντίνα κι ετοιμάζεται να γίνει κάτοικος Τορίνου και το BN Sports γράφει για το πως η Γιουβέντους κατάφερε να κάνει δικό της το πιο καυτό όνομα της αγοράς.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Ήταν ένα από τα σίριαλ που απασχολούσε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εδώ και μήνες. Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς αποφάσισε να απαντήσει αρνητικά στην πρόταση της Φιορεντίνα για την ανανέωση του συμβολαίου του που έληγε το 2023. Αμέσως οι φήμες που κυκλοφόρησαν έκαναν λόγο για δάκτυλο της Γιουβέντους πίσω από την απόφαση του καλύτερου σέντερ φορ αυτή την στιγμή στην Ιταλία.

Με 33 γκολ το 2021 (ισοφάρισε το καλύτερο ρεκόρ με τα περισσότερα τέρματα σε μια ημερολογιακή χρονιά στην Serie A) και 17 την φετινή σεζόν (πρώτος σκόρερ μαζί με τον Ιμόμπιλε) ο Σέρβος φορ έβλεπε την χρηματιστηριακή αξία του να ανεβαίνει στα ύψη. Φήμες ήθελαν σχεδόν όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης να κοιτάνε την περίπτωσή του, με την Ατλέτικο το προηγούμενο καλοκαίρι να μετουσιώνει το ενδιαφέρον της σε επίσημο πρόταση που έφτανε τα 60 εκατ. ευρώ, πρόταση που οι «βιόλα» την απέρριψαν.

vlahovic_1_1.jpg

Η κίνηση ματ της Γιουβέντους

Την ίδια ώρα η Φιορεντίνα ξεκαθάριζε πως ο παίκτης θα αποχωρήσει από την Φλωρεντία με τους δικούς της όρους και μόνο αν η πρόταση που θα ερχόταν θα ξεκινούσε από τα 70 εκατ. ευρώ ακόμα και ζητούσε από την πλευρά του παίκτη να ξεκαθαρίσει την στάση του με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως θα παραμείνει στο «Αρτέμιο Φράνκι» μέχρι το καλοκαίρι για να βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Η αβεβαιότητα όμως της κατάστασης και η ανάγκη ομάδων για επιθετικό, όπως η Άρσεναλ και η Τότεναμ, έβαλε ξανά την Φιορεντίνα σε σκέψεις για την παραχώρηση του Βλάχοβιτς, ειδικά από την στιγμή που οι προτάσεις έφταναν τα 70 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος ο παίκτης όμως δεν ήθελε να ακούει για Άρσεναλ στέλνοντας για άλλη μια φορά μήνυμα στο Τορίνο. Από την πλευρά της η Γιουβέντους γνωρίζοντας την επιθυμία του ποδοσφαιριστή να παραμείνει στην Ιταλία είχε αποφασίσει να κινηθεί το καλοκαίρι όταν και θα μπορούσε να ρίξει την τιμή του παίκτη, ενώ θα είχε και η ίδια περισσότερα λεφτά στα ταμεία της για να κινηθεί.

Πώς όμως οι «μπιανκονέρι» αποφάσισαν να κάνουν την κίνηση ματ την ώρα που λίγες ημέρες πριν είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να είναι ενεργοί στο μεταγραφικό παζάρι;  Η απόφαση αυτή ήρθε μετά το τέλος του ντέρμπι με την Μίλαν όπου η Γιουβέντους για άλλη μια φορά δεν πήρε τίποτα από τους επιθετικούς της και με τον κίνδυνο να χαθεί αυτό που στην αρχή της σεζόν θεωρείτο αυτονόητο (μια θέση στο Champions League) αποφάσισαν να κάνουν ρελάνς.

Την ίδια ώρα οι δηλώσεις του Νο2 της Φιορεντίνα και στενού συνεργάτη του Ρόκο Κομίσο, Τζο Μπαρόνε πως δεν γίνεται ο σύλλογος που δεν έχει τα έσοδα που έχουν τα μεγάλα κλαμπ να χάσει έναν τέτοιο παίκτη ελεύθερο ουσιαστικά άνοιγε την πόρτα και για την Γιουβέντους, παρότι ο Κομίσο έλεγε πως δεν θα δώσει τον παίκτη στους «μπιανκονέρι». Το πρόβλημα όμως ότι δεν υπήρχαν χρήματα στα ταμεία της Γιουβέντους αν σκεφτεί κανείς πως η σεζόν 2020-21 έκλεισε με ζημιές που έφταναν τα 220 εκατ. ευρώ. Κι εδώ έγινε η κίνηση ματ. Η Γιουβέντους απευθύνθηκε στην Exor (την εταιρία επενδύσεων της οικογένειας Ανιέλι η οποία αποφασίζει για όλες τις εταιρίες της οικογένειας όπως η Fiat και η Ferrari μεταξύ των άλλων) η οποία άναψε το πράσινο φως για την επένδυση αυτή ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις των «βιόλα».

Η Γιουβέντους θα δώσει 70 εκατ. ευρώ στην Φιορεντίνα με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει τα 75 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους, ενώ αν προσθέσει κανείς και τις ετήσιες αποδοχές του Βλάχοβιτς συνολικά θα αναγκαστεί να δαπανήσει 125 εκατ. ευρώ!

vlahojuve.jpg

Κερδισμένη έτσι και αλλιώς

Οι «μπιανκονέρι» είδαν στον Βλάχοβιτς μια επένδυση για το μέλλον που μόνο κέρδος θα φέρει. Ο Σέρβος είναι μόλις 22 ετών ο οποίος βρίσκεται σε τρομερή άνοδο ποδοσφαιρικά μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος (άλλωστε είναι στους Top-3 επιθετικούς αυτή την στιγμή στον κόσμο) και να αποτελέσει το επόμενο μεγάλο αστέρι της ομάδας για τα επόμενα 10-12 χρόνια ή να φέρει ακόμα περισσότερα λεφτά εφόσον κάποια στιγμή αποχωρήσει με μια τρελή πρόταση από ομάδες τύπου Παρί ή Μάντσεστερ Σίτι. Όπως τονίζουν στο Τορίνο είναι τέτοια η αξία και η δυναμική του Βλάχοβιτς που στην χειρότερη περίπτωση να επιστρέψει στην ομάδα τα όσα συνολικά θα δαπανηθούν.

Με την απόκτηση του Βλάχοβιτς η Γιουβέντους αποκτά τον καλύτερο σέντερ φορ του πρωταθλήματος και κάνει ένα σημαντικό βήμα έναντι των αντιπάλων της για το μίνιμουμ που είναι η έξοδος στο Champions League της επόμενης περιόδου ενώ ταυτόχρονα θα έχει στην διάθεση της έναν ποδοσφαιριστή κλάσης άμεσο διαθέσιμο για την φάση των 16 κόντρα στην Βιγιαρεάλ όπου η πρόκριση στα προημιτελικά θα φέρει πάνω από 90 εκατ. ευρώ. 

Όσο για την Φιορεντίνα; Παραχωρεί τον καλύτερο της παίκτη στην μεγάλη της εχθρό με τους όρους που επιθυμούσε (μίνιμουμ 70 εκατ. ευρώ) βάζοντας όμως σε κίνδυνο το αγωνιστικό της πλάνο. Γιατί να μην γελιόμαστε ο Βλάχοβιτς ήταν το σημείο αναφοράς στην φετινή σπουδαία πορεία των «βιόλα» για έξοδο στην Ευρώπη και χωρίς τον Σέρβο αποδυναμώνονται αρκετά με την ελπίδα πως οι Καμπράλ (που έρχεται ως αντικαταστάτης του Σέρβου από την Βασιλεία) και Πιάτεκ θα καταφέρουν να γεμίσουν τα παπούτσια του Βλάχοβιτς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0