Basket Talk

10 πράγματα που δεν γνώριζες για τον Κόμπε Μπράιαντ! (video)

10 πράγματα που δεν γνώριζες για τον Κόμπε Μπράιαντ! (video)
Ο Κόμπε Μπράιαντ λείπει από κοντά μας δύο χρόνια ακριβώς και το BN Sports διεισδύει στο παρελθόν, αναζητώντας μερικά από τα πράγματα που δεν είναι γνωστά για τη ζωή του στο ευρύ κοινό!

Ένας μύθος του μπάσκετ που θα ζει για πάντα μέσα στους λάτρεις του σπορ, καθώς τα επιτεύγματα του και η συνεισφορά του στον άθλημα που αγάπησε και κατέθεσε τη ζωή του είναι ανεπανάληπτα. Δεν βρίσκονται συχνά άνθρωποι που θα καταθέσουν τα πάντα σε αυτό που αγαπούν με κάθε θυσία. Αυτοί είναι και εκείνοι που θα γράψουν το όνομα τους με χρυσά γράμματα, με την βοήθεια της τύχης και τα απαραίτητα χαρακτηριστικά. Σίγουρα το ταλέντο είναι ένας παράγοντας, αλλά αν μείνει ακαλλιέργητο κανείς δεν εγγυάται την επιτυχία.

Ο «Black Mamba» είχε όλο το πακέτο και τα κατάφερε. Το BN Sports κάνει αναδρομή στο παρελθόν και ανασκάπτει γεγονότα, όχι και τόσο δημοφιλή στο ευρύ κοινό και τα μοιράζεται μαζί σας!

Ήταν… στρατιώτης και κοιμόταν ελάχιστα

Πολλοί συναθλητές είτε και άτομα που έζησαν από κοντά τον Κόμπε έχουν εκμυστηρευτεί μερικές εμπειρίες μαζί του, δείχνοντας όλοι το θαυμασμό τους για το πρόγραμμα που είχε ο αείμνηστος σούπερ-σταρ! Κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακού Τουρνουά το 2008 η ομάδα των ΗΠΑ έκανε προετοιμασία συσπειρωμένη στο Πεκίνο. Τότε ο Ντουέιν Ουέιντ είχε αναφέρει: «Όταν όλοι ακόμα τεντωνόντουσαν από το πρωινό ξύπνημα, ο τύπος ήταν και έκανε προπόνηση ήδη τρεις ώρες».

«Ξυπνούσε πολύ νωρίς για να είναι στις 6:00 στο γήπεδο, ενώ η προπόνηση ξεκινούσε στις 10:30. Κανείς δεν ήξερε πως προπονείται 3 και 4 ώρες μόνος του», είχε πει ο Τόνι Γκάφνεϊ (συμπαίκτης του στους Λέικερς).

Η αδιάκοπη δουλειά ήταν πολύ σημαντική, αλλά έβαζε σε δεύτερη μοίρα τον ύπνο του και πρόσεχε την διατροφή του ευλαβικά . «Δίνω μεγάλη έμφαση στη διατροφή μου και προπονούμαι πολύ σκληρά. Πολλοί παίκτες αισθάνονται πως μπορούν να κάνουν πράγματα που έκαναν νεότεροι, να ξενυχτάνε και να τρώνε ότι θέλουν», είχε πει, ενώ παράλληλα είχε αναφέρει μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τον ύπνο του: «Συνήθιζα να κοιμάμαι τρεις, τέσσερις ώρες. Δυσκολεύομαι να περιορίσω τις σκέψεις μου. Πλέον έχω εξελιχθεί και σε αυτό, κοιμάμαι έξι με οκτώ ώρες ημερησίως».

Ακόμη και μετά τους… τίτλους τέλους στην καριέρα του συνέχισε να ακολουθεί το ίδιο απαιτητικό πρόγραμμα. 
1_p28CSC0FlHT5-FjyAklyGw.jpg

«Είχες ένα καλό παιχνίδι μικρέ»

Σε μια συνέντευξη του, ο Ιμάν Σάμπερτ, μοιράζεται δημόσια την εμπειρία του και την συναναστροφή του με τον Κόμπι. Σε μια αναμέτρηση των Λέικερς στη Νέα Υόρκη απέναντι στους Νικς, το παιχνίδι βρισκόταν στο τέλος της τρίτης περιόδου και ο Σάμπερτ είχε μετρήσει αρκετά κλεψίματα στο παιχνίδι. Κατά την έναρξη της τελευταίας περιόδου ο Κόμπε αναφερόμενος προς τον Ιμάν είπε: «Είχες καλό παιχνίδι μικρέ», λες και όλα είχαν τελειώσει. Ο Κόμπε στην τέταρτη περίοδο πήρε «πάνω» του το παιχνίδι και όπως περιγράφει ο Σάμπερτ, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι αντίπαλοι ήταν… να τον κοιτάνε.
kobe_shumpert.jpg

Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Ιταλία

Όταν ο Κόμπε βρισκόταν στην… τρυφερή ηλικία των έξι ετών ο πατέρας του, Τζο Μπράιαντ, μετακόμισε μαζί με όλη του την οικογένεια στην Ιταλία, καθώς ήταν μπασκετμπολίστας και αγωνίστηκε επί ιταλικού εδάφους οκτώ χρόνια. Η αγαπημένη του περιοχή ήταν το Ρέτζιο Εμίλiα, όπου πέρασε δύο χρόνια από τη ζωή του. «Εκεί μεγάλωσα. Εκεί έτρεχα με το ποδήλατό μου. Ήταν όλοι φίλοι μου εκεί, έχω πάρα πολλές μνήμες», είχε αναφέρει σε μια συνέντευξη του μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση! Εκεί μάλιστα, έκανε και τα πρώτα του μπασκετικά βήματα. Αυτό που δεν είναι τόσο διαδεδομένο όμως, είναι πως ο Κόμπε ήταν διχασμένος ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Στην Ιταλία αγάπησε και το ποδόσφαιρο, αλλά η επιστροφή του στην Αμερική τον έκανε να επιλέξει την… σπυριάρα!
f34becd9-53a9-4e3b-aded-ae206fae7f93.jpg

Το όνομα του προήλθε από την… όρεξη των γονιών του

Ο Κόμπε κατά το παρελθόν είχε αναφερθεί αρκετές φορές για την ιστορία πίσω από το προσωνύμιο του «Black Mamba», αλλά ελάχιστες φορές από που πηγάζει το «Kobe». Οι γονείς του πριν γεννηθεί συνήθιζαν να τρώνε «Kobe Beef» σε ένα Γιαπωνέζικο εστιατόριο και αποτελούσε το αγαπημένο φαγητό του πατέρα του. Έτσι, αποφάσισαν να του δώσουν το συγκεκριμένο όνομα από κοινού.
dbsb1588_20190626500846_2.jpg

Έχει δισκογραφία «Gangsta Rap»

Πέραν από τις μπασκετικές του ικανότητες, ο Κόμπε, έτρεφε μεγάλη αγάπη για τη μουσική και μάλιστα, στην αρχή της νέας χιλιετίας (2000) βγήκε στην κυκλοφορία το πρώτο μουσικό του άλμπουμ το οποίο με τίτλο «Visions LP» και περιέχει 15 τραγούδια του Μπράιαντ. Μέσα σε αυτή την κυκλοφορία έχουν συνεισφέρει κορυφαίοι καλλιτέχνες της αμερικάνικης ραπ σκηνής όπως ο 50Cent και ο Nas.

Ακούστε ολόκληρο το άλμπουμ ΕΔΩ.
kobe_rap.jpg

Έχει κάνει προπόνηση με τους Μπόστον Σέλτικς

Ο Κόμπε Μπράιαντ πέρασε ολόκληρη την επαγγελματική καριέρα στους Λος Άντζελες Λέικερς και τα 20 χρόνια (1996-2016). Πριν την επιλογή του στο draft του 1996 όμως, ο Αμερικανός είχε προπονηθεί με τους Μπόστον Σέλτικ στο πλαίσιο της προετοιμασίας του. Μάλιστα, ο ίδιος ο Κόμπε είχε πει πως μεγάλωσε ως υποστηρικτής των Λέικερς και δεν του ήταν καθόλου εύκολο να φορέσει την φανέλα από τους… Κέλτες. «Φίλε είναι ότι πιο φρικιαστικό έχω κάνει ποτέ», είχε πει αρκετά χρόνια μετά.
boston_kobe.jpg

Οι Σίμπσονς προέβλεψαν το θάνατο του

Η γνωστή αμερικάνικη σειρά «The Simpsons» έχει συνδεθεί αρκετές φορές με σημαντικά γεγονότα που αφορούν σημαντικά παγκόσμια γεγονότα και πιο συγκεκριμένα έχει σημειωθεί κάτι σαν «προφητεία». Εκτός από την εκλογή του Τράμπ και την έλευση του ιού Έμπολα, είχαν «αναπαραστήσει» το ατύχημα το Κόμπε Μπράιαντ με το ελικόπτερο αρκετά χρόνια πριν το συμβάν.

Το μεσαίο του όνομα ήταν Bean

Όταν ο πατέρας του έπαιζε μπάσκετ ακόμα είχε το προσωνύμιο «Jelly Bean». Η μετάφραση του «Bean» είναι το φασόλι. Κάθε άλλο παιδί θα μπορούσε να το στιγματίσει αρνητικά, αλλά πως θα μπορούσε να επηρεάσει αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα του Μπράιαντ! 

Ήταν ένας από τους πλουσιότερους αθλητές όλων των εποχών

Η καθαρή αξία του Μπράιαντ εκτιμήθηκε στα 500.000.000 δολάρια, καθιστώντας τον έναν από τους πλουσιότερους αθλητές όλων των εποχών. Ο Κόμπε εκτός από τα λεφτά από πήρε από το μπάσκετ σαν άθλημα, είχε βρει πηγή εισοδήματος και από άλλος παράγοντες. Η πρώτη του συμφωνία με την Adidas, του απέδωσε 48.000.000 δολάρια. Μετέπειτα συνεργάστηκε με την Nike και επίσης συνεργάστηκε με McDonalds, Nutella και Sprite

 kobe_nutella_sprite_mac.jpg

Είναι ο μοναδικός μπασκετμπολίστας που έχει πάρει Όσκαρ

Την βραδιά των Όσκαρ το 2018 ο Κόμπε, κέρδισε το βραβείο για την «Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους», για το αποχαιρετιστήριο φιλμ στο… αγαπημένο του μπάσκετ (Dear Basketball ήταν ο τίτλος της ταινίας). Κάπως έτσι έγινε ο πρώτ ος και μοναδικός (μέχρι σήμερα) μπασκετμπολίστας που είχε την χαρά να κρατήσει στα χέρια του το «Χρυσό Αγαλματίδιο».
kobe_oscar.jpg
Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0