Football Talk

Λαμία: Το Κύπελλο της ταιριάζει… γάντι! (video)

Λαμία: Το Κύπελλο της ταιριάζει… γάντι! (video)

Με την Λαμία να έχει ένα θετικό σερί τα τελευταία 5 χρόνια στο Κύπελλο, πλέον περιμένει στην γωνία τον Άρη για τον ρεβάνς αγώνα στο ΔΑΚ.

Χωρίς να απειλήσει αλλά ούτε και ιδιαιτέρως να απειληθεί η Λαμία πήρε μια πολύ σημαντική ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης», μένοντας στο 0-0 με τον Άρη. Αυτό αποτέλεσε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την πορεία της στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ συνάμα έδωσε συνέχεια σε ένα σερί στον θεσμό το οποίο καλά κρατεί εδώ και χρόνια.

Συγκεκριμένα από την σεζόν 2017-2018 μέχρι και φέτος η ομάδα της Φθιώτιδας δεν έχει μείνει ποτέ εκτός τουλάχιστον προημιτελικής φάσης, προσφέροντάς μας ματς γεμάτα συγκινήσεις! Το BN Sports σας θυμίζει τις προκρίσεις της Λαμίας και το σερί που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια.

2017-2018

Αφού πέρασε τους ομίλους όντας δεύτερη πίσω από την ΑΕΚ, κληρώθηκε στην φάση των «16» να αντιμετωπίσει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού. Στην αναμέτρηση κατέβηκε φαινομενικά ως το αουτσάιντερ, ωστόσο μόνο έτσι δεν παρουσιάστηκε.

Τον Δεκέμβρη του ’17 και στο πρώτο ματς, διέλυσε τους «πρασίνους» στο εξαιρετικά χιονισμένο ΔΑΚ με 4-1. Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Πίτι με του οποίου τα δύο τέρματα αλλά και εκείνα των Παντελιάδη και Μπλάζιτς, οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τον θρίαμβο.

Στον επαναληπτικό ο Παναθηναϊκός ναι μεν πήρε τη νίκη με το σβηστό 1-0 και μπορεί να ήταν κυρίαρχος της αναμέτρησης με 15 τελικές ευκαιρίες, ωστόσο η Λαμία έπαιξε καλή άμυνα και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

2018-2019

Ακόμη μία επική πρόκριση ήρθε την επόμενη ακριβώς χρονιά, όταν και κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό για την προημιτελική φάση. Ξανά ως αουτσάιντερ μπόρεσε να δυσκολέψει κατά πολύ την ζωή των «ερυθρολεύκων», με το πρώτο ματς που διεξήχθη στη Λαμία να λήγει με το εντυπωσιακό 3-3.

Στην ρεβάνς, στο «Καραϊσκάκης», τα συναισθήματα ξεχείλιζαν διάχυτα. Οι 27 (!) τελικές προσπάθειες του Ολυμπιακού δεν είχαν καμία αξία μπροστά στην υπερπροσπάθεια των φιλοξενούμενων, το γκολ του Τομάς και φυσικά τον στυλοβάτη Σαράνοφ που… κατέβασε ρολά!

2019-2020

Έναν χρόνο αργότερα οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν το αίμα τους πίσω, αν και έφτυσαν πολύ αίμα προκειμένου να φτάσουν εκεί. Το 0-0 του πρώτου γύρου στη φάση των «8» στην έδρα της άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την ρεβάνς, η οποία δεν απογοήτευσε καθόλου.

Μπορεί ο Αντέτζο να πάγωσε ολόκληρο το «Καραϊσκάκης», ωστόσο Χασάν και Σισέ με συνοπτικές διαδικασίες έκαναν την ολική ανατροπή. Για τους φιλοξενούμενους ο Βιγιάλμπα από την άσπρη βούλα τους έδωσε κάποιες λίγες ελπίδες, ωστόσο το τελικό 3-2 έμεινε όπως είχε.

2020-2021

Την περασμένη περίοδο βρήκε στον δρόμο της τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο τα πράγματα δεν πήγαν τόσο ιδανικά για την ίδια. Στο πρώτο ματς των προημιτελικών ο «δικέφαλος του βορρά» επικράτησε άνετα 5-2, ενώ η ρεβάνς στην έδρα της έμεινε στο 1-1 και η Λαμία… εκτός συνέχειας.

Αναλυτικά η πορεία της:

2017-2018 έφτασε μέχρι προημιτελικά – αποκλείστηκε από τον Πανιώνιο

2018-2019 έφτασε μέχρι ημιτελικά – αποκλείστηκε από την ΑΕΚ

2019-2020 έφτασε μέχρι προημιτελικά – αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό

2020-2021 έφτασε μέχρι προημιτελικά – αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0