Football Talk

Boxing Day: Η κορυφή τα Χριστούγεννα συνήθως δείχνει… τίτλο, εκτός αν είσαι η Λίβερπουλ!

Boxing Day: Η κορυφή τα Χριστούγεννα συνήθως δείχνει… τίτλο, εκτός αν είσαι η Λίβερπουλ!

Η περίφημη Boxing Day είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ και οι αγγλικές ομάδες ετοιμάζονται για ακόμη μία εορταστική περίοδο, με γκολ, θέαμα και ιδιαίτερες συγκινήσεις. Τι σημαίνει όμως η κορυφή της βαθμολογίας για τη Μάντσεστερ Σίτι, προτού φτάσουμε σε αυτήν; Για τους «πολίτες» δείχνει τίτλο, με την τελευταία δεκαετία να το επιβεβαιώνει στον απόλυτο βαθμό, πλην της Λίβερπουλ.

Σχετικά Άρθρα

Φτάσαμε σχεδόν στα μισά της Premier League. Μίας αμφίρροπης σεζόν, η οποία μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιώσει στον απόλυτο βαθμό πως τρεις είναι οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα.

Η Μάντσεστερ Σίτι, με τρεις κατακτήσεις την τελευταία τετραετία, η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ με την εντυπωσιακή επίθεση και τη μία ήττα σε 35 ματς και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, με τον Τόμας Τούχελ να έχει την τεχνογνωσία και να επιθυμεί να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο επί αγγλικού εδάφους.

Φτάνοντας στην 19η αγωνιστική, με την Boxing Day να είναι προ των πυλών, οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, για 3η φορά στον 21ο αιώνα.

Στις δύο προηγούμενες, αντίστοιχες περιπτώσεις, έχουν κατακτήσει τον τίτλο, ενώ το ίδιο έχει συμβεί με όλες τις ομάδες την τελευταία δεκαετία στην Premier League, πλην της Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση τα Χριστούγεννα μόνο στην προπέρσινη σεζόν, ενώ τις προηγούμενες πέντε φορές που έφτασε σε αυτό το σημείο στην εποχή της Premier League, εν τέλει έχασε τον τίτλο.

Τα Χριστούγεννα του 1996, του 2008, του 2013 και αυτά προ τριετίας, όπου το πρωτάθλημα κρίθηκε με 98 και 97 βαθμούς αντίστοιχα και η Λίβερπουλ τερμάτισε δεύτερη, έχοντας ηττηθεί μόνο από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι σε ολόκληρη την σεζόν. Σε αυτά προστίθενται και τα περσινά Χριστούγεννα!

Η Σίτι είναι άλλωστε η μοναδική ομάδα που έχει πάρει από την Λίβερπουλ τον τίτλο, ενώ οι «κόκκινοι» βρίσκονται στην πρώτη θέση στην Boxing Day τα τελευταία 10 χρόνια, με την Γιουνάιτεντ να έχει κάνει την αρχή πριν από 13 σεζόν. Ωστόσο, φέτος όλα δείχνουν πως η ιστορία είναι διαφορετική.

Οι «γαλάζιοι» βρίσκονται στην κορυφή και βασικός τους στόχος είναι να μην αντιστραφούν οι ρόλοι… Μένει να δούμε αν αυτό είναι εφικτό, με βασικό πλεονέκτημα των «πολιτών» πως όλα τα ντέρμπι τους με τις ομάδες του Big 6 θα διεξαχθούν στο Έτιχαντ, πλην από αυτό με την Άρσεναλ.

Θα καταφέρει λοιπόν η Μάντσεστερ Σίτι να επιβεβαιώσει την παράδοση και να πιστοποιήσει πως η κορυφή τα Χριστούγεννα δείχνει… τίτλο, όταν η Λίβερπουλ δεν είναι στην εξίσωση; Μένει να δούμε αν ο 4ος τίτλος την τελευταία πενταετία θα είναι γεγονός ή αν οι «κόκκινοι» μπορέσουν να ανατρέψουν τα δεδομένα…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0