Football Talk

Βόλος - Παναθηναϊκός 0-0: Δεν πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες και έκλεισε θέση στα προημιτελικά! (video)

Βόλος - Παναθηναϊκός 0-0: Δεν πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες και έκλεισε θέση στα προημιτελικά! (video)
Παναθηναϊκός και Βόλος έμειναν στο 0-0 (23/12) στο Πανθεσσαλικό στο πλαίσιο των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και με το διαμορφωθέν από το πρώτο ματς, 2-1 υπέρ των «πρασίνων», η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε στα προημιτελικά του θεσμού, έστω κι αν δυσκόλεψε τη... ζωή της χάνοντας αρκετές ευκαιρίες.
 
Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, πως εφόσον δεν σκοράρεις, θα δεχτείς γκολ, δεν τιμώρησε τον Παναθηναϊκό!
 
Οι «πράσινοι» έφυγαν με τη λευκή ισοπαλία από το Πανθεσσαλικό και αυτό το 0-0 (23/12) με τον Βόλο, ήταν αρκετό, ώστε να εξασφαλίσουν τη θέση τους στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!


1ο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ορμή την αναμέτρηση, αφού μόλις στο 3ο λεπτό, είχε την πρώτη του μεγάλη στιγμή. Ο Κώτσιρας έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Βιγιαφάνιες έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κότνικ με εξαιρετική επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο επόμενο λεπτό, όταν ο Μαουρίσιο, ξανά διά... αέρος επιχείρησε να σκοράρει, αλλά ο γκολκίπερ του Βόλου ήταν και πάλι σε ετοιμότητα. 
 

Στο 20ο λεπτό οι «πράσινοι» έφτασαν για ακόμα μία φορά κοντά στο 1-0, αλλά η εξαιρετική, ατομική προσπάθεια του Χατζηγιοβάννη, πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Κότνικ.


Επτά λεπτά αργότερα, κατάφεραν να βρουν το πολυπόθητο γκολ, αλλά ο VAR ακύρωσε -ορθά- την προσπάθεια του Βέλεθ, αφού ο Ισπανός σέντερ μπακ ήταν εκτεθειμένος, οδηγώντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ.
 

2ο ημίχρονο

Ο ρυθμός της αναμέτρησης «έπεσε» δραματικά στο δεύτερο μέρος. Χρειάστηκαν περίπου 25 λεπτά για να σημειωθεί κάτι αξιόλογο, όταν και πάλι ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βρει το γκολ που θα του έδινε προβάδισμα ασφαλείας. 
 
Ο Αϊτόρ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Χατζηγιοβάννης βρήκε τον Μαουρίσιο, αλλά αυτός δεν κατάφερε να βρει «γεμάτα» την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα από ευνοϊκή θέση. 
 
Με τη συμπλήρωση των 80 λεπτών, τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Γκρίλο αντίκρισε κόκκινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Παλάσιος, που έβγαινε τετ-α-τετ με τον Κότνικ


Με το αριθμητικό πλεονέκτημα υπέρ τους, οι «πράσινοι» δεν σταμάτησαν να ψάχνουν το γκολ και έφτασαν πολύ κοντά στο 84', όταν ο Μαουρίσιο, από πολύ πλάγια θέση, σημάδεψε το δοκάρι του Κότνικ
 
Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και ο Παναθηναϊκός τσέκαρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, παρότι φρόντισε να δυσκολέψει τη... ζωή του χάνοντας συνεχώς ευκαιρίες.



Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Μπαριέντος (72’ Νίνης), Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης (54’ Ορός), Σοάρες (79’ Ροσέρο), Μπαρτόλο, Φερνάντες, Ρεγκατίν, Φαν Fέερτ

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Πέρεθ, Μαουρίσιο (87’ Λούντκβιστ), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (87’ Βιτάλ), Μακέντα (87’ Ιωαννίδης), Χατζηγιοβάνης (76’ Παλάσιος)

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0