Football Talk

Cathedral: Ο καινούργιος γηπεδικός «ναός» για τη Μίλαν και την Ίντερ

Cathedral: Ο καινούργιος γηπεδικός «ναός» για τη Μίλαν και την Ίντερ

Στο project της Populous με ονομασία Cathedral κατέληξαν για το νέο τους γήπεδο Μίλαν και Ίντερ.

Σχετικά Άρθρα

Ιστορική ανακοίνωση από τη Μίλαν και την Ίντερ καθώς οι δύο ομάδες συμφώνησαν στο project με όνομα Cathedral για το νέο κοινό τους γήπεδο. Τη σχεδίαση του γηπέδου ανέλαβε η Populous, η οποία έχει αναλάβει στο παρελθόν γήπεδα όπως της Τότεναμ, της Άρσεναλ αλλά και το Γουέμπλεϊ. Υποστήριξη θα υπάρξει και από την ομάδα ΕΜΕΑ με έδρα το Λονδίνο, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτό το απαιτητικό project.

Η γειτονιά του Σαν Σίρο αναμένεται να αναδιαμορφωθεί, μέσω της δημιουργίας ενός νέου προορισμού για αθλητισμό και αναψυχή. Μια πράσινη έκταση 50.000 τ.μ. και η μείωση του συντελεστή δόμησης είναι συμφωνημένα στο σχέδιο της πόλης του Μιλάνου, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στον αστικό ιστό. Η συνοικία θα είναι μόνο για πεζούς καθώς ο χώρος στάθμευσης που καλύπτει το 27% της συνολικής έκτασης θα μεταφερθεί σε υπόγειο χώρο.

Ο σχεδιασμός του νέου γηπέδου Cathedral εμπνεύστηκε από δύο διάσημα αξιοθέατα της πόλης: τη Ντουόμο του Μιλάνου και τη Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε. Το γήπεδο θα έχει μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου διαθέτοντας πιστοποίηση LEED, χάρη στη χρήση τεχνολογίας για τη χρήση νερού, ηλεκτρικής ενέργειας και περιορισμό του θορύβου.

«Το νέο San Siro θα είναι το πιο όμορφο γήπεδο στον κόσμο για την ισχυρή του ταυτότητα και αναγνωρισιμότητα. Μια ελκυστική αρένα, προσβάσιμη και βιώσιμη για την πόλη του Μιλάνου που θα διευκολύνει την ανάπτυξη των συλλόγων και την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Μίλαν Πάολο Σκαρόνι. Από την πλευρά της Ίντερ σχολίασε ο CEO της ομάδας, Αλεσάντρο Αντονέλο: «Το νέο στάδιο του Μιλάνου θα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά μοντέρνα καταπράσινη περιοχή που θα μπορείτε να ζήσετε όλο το χρόνο. Η νέα περιοχή για τον αθλητισμό και την αναψυχή και το πάρκο 50.000 τ.μ. θα κάνουν το Σαν Σίρο την πιο δημοφιλή γειτονιά για αθλητισμό και διασκέδαση».

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0