eSports & Games

Νέα συνδρομητική υπηρεσία για το PlayStation ετοιμάζει η Sony, ανταγωνιστική του Xbox Game Pass της Microsoft

Νέα συνδρομητική υπηρεσία για το PlayStation ετοιμάζει η Sony, ανταγωνιστική του Xbox Game Pass της Microsoft

Με κωδική ονομασία Spartacus.

Εδώ και καιρό υπάρχουν φήμες ότι η Sony Group Corp. ετοιμάζει μια νέα συνδρομητική υπηρεσία για συστήματα PlayStation, προκειμένου να ανταγωνιστεί το Xbox Game Pass της Microsoft. Τώρα, ένα νέο ρεπορτάζ του Bloomberg υποστηρίζει ότι τα παραπάνω σχέδια είναι υπαρκτά και μάλιστα ο γνωστός δημοσιογράφος Jason Schreier αναφέρει ότι, πέρα από τις συζητήσεις που έχει κάνει με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, έχουν έρθει στην κατοχή του και σχετικά έγγραφα.

Οι πηγές του Schreier, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, δήλωσαν ότι η υπηρεσία έχει προς το παρόν την κωδική ονομασία Spartacus και έναντι μηνιαίας συνδρομής θα προσφέρει σε κατόχους κονσολών PlayStation πρόσβαση σε έναν κατάλογο κλασσικών και σύγχρονων video games. Τα παραπάνω αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα τόσο για PlayStation 4, που βρίσκεται ήδη στα χέρια 116 εκ. καταναλωτών, όσο και για PlayStation 5 που λανσαρίστηκε τον Νοέμβριο του 2020 και η διαθεσιμότητά του δεν έχει ακόμα σταθεροποιηθεί.

Κατά πάσα πιθανότητα η υπηρεσία θα ξεκινήσει να λειτουργεί ως τα τέλη Μαΐου του 2022 και θα σημάνει τη συγχώνευση των δύο υπηρεσιών της Sony, του PlayStation Plus και του PlayStation Now. Η πρώτη είναι προαπαιτούμενο για όσους παίζουν online και προσφέρει στους συνδρομητές δωρεάν παιχνίδια κάθε μήνα, ενώ η δεύτερη (όχι διαθέσιμη στην Ελλάδα) δίνει τη δυνατότητα για streaming τίτλων του PlayStation. Λέγεται ότι ως όνομα, το PlayStation Plus θα συνεχίσει να υφίσταται, όμως δεν θα συμβεί το ίδιο με το PlayStation Now.

Με βάση τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του το Bloomberg, η νέα υπηρεσία θα έχει τρία επίπεδα. Το πρώτο θα προσφέρει όλα τα προνόμια που απολαμβάνουν σήμερα οι συνδρομητές PlayStation Plus. Το δεύτερο θα προσθέτει έναν μεγάλο κατάλογο τίτλων που κυκλοφορούν για PlayStation 5 και PlayStation 4. Τέλος, το τρίτο θα περιλαμβάνει επιπλέον, demos, τη δυνατότητα για game streaming αλλά και πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών των PS1, PS2, PS3 και PSP.

Λογικά, η επίσημη ανακοίνωση από πλεράς Sony δεν θα καθυστερήσει.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0