Football Talk

Ιωνικός – ΠΑΟΚ 3-2: Τεράστια νίκη για τους Νικαιώτες, συνέχεια στο αρνητικό σερί για τον «δικέφαλο»! (video)

Ιωνικός – ΠΑΟΚ 3-2: Τεράστια νίκη για τους Νικαιώτες, συνέχεια στο αρνητικό σερί για τον «δικέφαλο»! (video)
Επικρατώντας με 3-2 ο Ιωνικός πήρε μια εξαιρετικά σημαντική νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, η οποία συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη «μάχη» του για την παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη ο «δικέφαλος του βορρά» παρέμεινε ακόμη πιο μακριά από την κορυφή, όντας πλέον στο -13 από τον Ολυμπιακό.

Μια πολύ μεγάλη νίκη πήρε ο Ιωνικός στη Νίκαια, επικρατώντας 3-2 του ΠΑΟΚ στην 11η αγωνιστική της Super League. Με αυτόν τον τρόπο ο «δικέφαλος του βορρά» σημείωσε την τρίτη διαδοχική του ήττα στη φετινή σεζόν, ενώ αντιθέτως οι Νικαιώτες πήραν την τρίτη τους νίκη!

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση. Οι παίκτες των δύο ομάδων, ειδικότερα στη μεσαία γραμμή, έδιναν δυνατές μονομαχίες και προσπαθούσαν να «σπάσουν» τις αντίπαλες άμυνες προκειμένου να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 18ο λεπτό με τον Σφιντέρσκι να βρίσκει δίχτυα με εξαιρετική κεφαλιά, έπειτα από την σέντρα του Τέιλορ, την οποία ο Χουτεσιώτης ήταν αδύνατον να εξουδετερώσει.


Ο Ιωνικός ωστόσο είχε την άμεση απάντηση. Μόλις δύο λεπτά αργότερα (20’) οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν το φάουλ έξω από την περιοχή με τον Κάνιας να γίνεται αποδέκτης, έπειτα από μερικές κόντρες, και από κοντινή απόσταση να ισοφαρίζει. Ο Ισπανός φυσικά δεν πανηγύρισε, ωστόσο αυτό ήταν το πρώτο του γκολ απέναντι στην πρώην ομάδα του.


Βέβαια οι Νικαιώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 34ο λεπτό ο Πασχαλάκης έγινε μοιραίος πρωταγωνιστής καθώς η ανατροπή κατά του Λένις, οδήγησε τον Τζήλο στο VAR και στη συνέχεια να δείξει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Άοσμαν, ο οποίος εύστοχα έκανε το 2-1!


Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με τον Ιωνικό να δείχνει πως κατά πάσα πιθανότητα θα δυσκόλευε κι άλλο τον αντίπαλο.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με την ίδια δίψα: για περισσότερα γκολ! Αυτό δεν άργησε να γίνει για το σύνολο του Δημήτρη Σπανού αφού ο Λένις πλάσαρε τον Πασχαλάκη στο 49’, έπειτα από ωραία ενέργεια και πάσα του Κιάκου.


Ο Ιωνικός δεν σταμάτησε όμως εκεί. Θέλοντας να «κλειδώσει» το τρίποντο συνέχισε να πιέζει αρκετά ψηλά και να δημιουργεί ευκαιρίες, με σημαντικότερη εκείνο το δοκάρι – ποιανού άλλου – του Λένις στο 53’.


Με αυτήν την τροπή των γεγονότων ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε την κατάσταση στα χέρια του, φρεσκάροντας την μεσαία και την επιθετική γραμμή. Συγκεκριμένα Μπίσεσβαρ και Εσίτι πήραν τον δρόμο για τον «ασπρόμαυρο» πάγκο, με τους Μουργκ και Σβαμπ να παίρνουν τη θέση τους.

Η συμβολή των δύο παικτών φάνηκε από πολύ νωρίς, με τον Μουργκ να βρίσκει δίχτυα έξι λεπτά μετά την αλλαγή του! Πιο συγκεκριμένα ο Αυστριακός έγινε δέκτης μιας εξαιρετικής σέντρας από τον Σίντκλεϊ και με κεφαλιά μείωσε σε 3-2 (60').

 

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 79ο λεπτό έφτασε ένα βήμα πριν από την ισοφάριση! Συγκεκριμένα εκτελέστηκε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε λίγα μέτρα άουτ.


Οι ευκαιρίες συνέχισαν για τον «δικέφαλο του βορρά» συνέχισαν μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, ωστόσο καμία δεν ήταν αρκετή προκειμένου να μετουσιωθεί σε γκολ και πλέον η ομάδα βρίσκεται με την… πλάτη στον τοίχο!

O MVP

Ο Ρεϊνάλντο Λένις. Ο Κολομβιανός σκόραρε το τρίτο γκολ της ομάδας, κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ήρθε το 2-1 ενώ λίγο έλειψε να σημειώσει ένα ακόμη γκολ αλλά το δοκάρι δεν του χαρίστηκε! Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ένας προπονητής;

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Λένις. Στο 53ο λεπτό ο Ιωνικός «άγγιξε» ένα τέταρτο γκολ, ωστόσο το δοκάρι έβαλε «στοπ» στον Κολομβιανό εξτρέμ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Κάνιας (69’ Ματσούκας), Ντάλτσιο, Κιάκος (69’ Γκοτσούλιας), Άοσμαν (77’ Μάναλης), Λένις (88’ Βαφέας)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου)Πασχαλάκης, Τέιλορ (73’ Αουγκούστο), Βαρέλα, Μιχαηλίδης (85’ Άκπομ), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Εσίτι (55’ Σβαμπ), Μπίσεσβαρ (55’ Μουργκ), Ελ Καντουρί. Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0