Football Talk

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 3-2: Ματσάρα στη Λιβαδειά και τεράστια νίκη για τους Βοιωτούς! (video)

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 3-2: Ματσάρα στη Λιβαδειά και τεράστια νίκη για τους Βοιωτούς! (video)

Ο Λεβαδειακός «σόκαρε» τον Ολυμπιακό με δύο γκολ στα πρώτα επτά λεπτά, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αυτό που έπρεπε και παρά την ήττα με 3-2, είναι όλα ανοιχτά για την ρεβάνς στον Πειραιά.

Σχετικά Άρθρα

Ένα εξαιρετικό ματς πρόσφεραν σε όσους το παρακολούθησαν το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» με αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, είδαν τους γηπεδούχους να προηγούνται με 2-0 μέχρι το 7ο λεπτό αλλά τελικά, κατάφεραν να βρουν δύο γκολ και παρά την ήττα με 3-2, έχουν το προβάδισμα για την ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης».

1ο ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό. Η πίεση έκανε τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς να προβούν σε αρκετά λάθη και γρήγορα ήρθε και το γκολ. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Νίκας πίεσε τον Σεμέδο, η λάθος πάσα του έβγαλε τον Πολέτο στην περιοχή, ο οποίος έκανε υπέροχη ντρίπλα και εκτέλεσε άψογα τον Κρίστινσον για το 1-0 στο 2ο λεπτό. Η ομάδα της Λιβαδειάς δεν έμεινε εκεί.

Ο Σταύρος Παναγιώτου εκτέλεσε το κόρνερ στο 7ο λεπτό, ο Ισλανδός πορτιέρο του Ολυμπιακού δεν υπολόγισε την μπάλα, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του. Ο άσος του Λεβαδειακού πέτυχε ένα εντυπωσιακό σκορ και έφερε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του. Ο Ολυμπιακός είχε παγώσει και το 2-0 έδινε μεγάλο προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Τελικά, η απάντηση ήρθε. Ο Μάριος Βρουσάι ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, έκανε υπέροχη σέντρα και ο προωθημένος Ρούμπεν Σεμέδο έκανε μία τέλεια κεφαλιά για το 2-1. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του Πορτογάλου στόπερ έπειτα από 3,5 μήνες και το τέρμα του στο 26ο λεπτό δεν έβαλε απλώς τον Ολυμπιακό ξανά στο ματς αλλά και στο θέμα της πρόκρισης.

Ο Λεβαδειακός δεν κατέβασε ταχύτητα και πάλεψε να βρει και 3ο γκολ πριν το ημίχρονο. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός στάθηκε καλύτερο στην άμυνα και διατήρησε το 2-1, παρότι ο Νίλι είχε τρομερή ευκαιρία λίγο πριν την λήξη του πρώτου 45λεπτού, κάνει το 3-1. Συγκεκριμένα, έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Ισλανδού πορτιέρο.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυναμικά και με τρεις αλλαγές, πήρε την απαραίτητη φρεσκάδα που χρειαζόταν για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Από την άλλη, ο Λεβαδειακός άφησε τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να παίξουν με την κατοχή αλλά είχαν κλείσει εξαιρετικά τους χώρους. Τελικά, ήταν εκείνοι που βρήκαν δίχτυα.

Συγκεκριμένα, ο Χαμόντ κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά και την πρόλαβε πριν βγει πλάγιο, έκανε την σέντρα ανενόχλητος και ο Δούμτσιους πρόλαβε τον Σεμέδο, νικώντας τον Κρίστινσον με κεφαλιά από κοντά στο 61ο λεπτό. Ο «αέρας» των δύο τερμάτων, δεν κράτησε για πολύ, με τον Ολυμπιακό να έχει την άμεση απάντηση.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ονιεκούρου πάτησε περιοχή, γύρισε τη μπάλα στον Βρουσάι, ο οποίος την έστρωσε για τον Ρόνι Λόπες. Ο έμπειρος εξτρέμ μπήκε δυνατά στη φάση και πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τον Ολυμπιακό για το 3-2. Ένα «χρυσό» γκολ από τον ελληνικό σύλλογο που μπήκε γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο Ολυμπιακός πίεσε να βρει την ισοφάριση, έχασε ευκαιρίες αλλά ο Λεβαδειακός κράτησε τη νίκη μέχρι το τέλος, χωρίς να σημαίνει πως το 3-2 του δίνει προβάδισμα για την ρεβάνς στον Πειραιά. Ωστόσο, είναι ένα δείγμα του τι μπορεί να προσφέρει φέτος η ομάδα της Λιβαδειάς.

Από την άλλη, ο Πέδρο Μαρτίνς είδε αρκετά νέα πρόσωπα, κρατώντας τα θετικά στοιχεία από μερικούς αλλά και τα αρνητικά από άλλους.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σαμάσα, Βλάχος (52' Χάμοντ), Νίκας (74' Τζημόπουλος), Τσάπρας, Νίλι, Μεχία, Λιάγκας, Παναγιώτου, Βρακάς (59' Μουτίνιο), Λινάρδος (52΄Δούμτσιος), Πολέτο (74' Αλμπάνης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλος (46' Κίτσος), Σουρλής, Κούντε (46' Μπουχαλάκης), Βρουσάι (82' Μαρίνος), Ονιεκούρου, Αλγκασίμ Μπα (46' Λόπες), Τικίνιο.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0