Πρόσωπα

Ευθύμης Κουλούρης: Σκόραρε μετά από 780 ημέρες, ξέσπασε και ξεμπλόκαρε τον Ατρόμητο! (video)

Ευθύμης Κουλούρης: Σκόραρε μετά από 780 ημέρες, ξέσπασε και ξεμπλόκαρε τον Ατρόμητο! (video)

Την πρώτη του νίκη στη φετινή Super League πανηγύρισε ο Ατρόμητος απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι Περιστεριώτες κατέκτησαν το τρίποντο μετά από εννέα άγονες προσπάθειες, με πρωταγωνιστή τον Ευθύμη Κουλούρη!

Σχετικά Άρθρα

Ήταν 5 Οκτωβρίου του 2019 όταν ο Ευθύμης Κουλούρης έβρισκε δίχτυα με τη φανέλα της Τουλούζ απέναντι στην Μπορντό και έβλεπε την ομάδα του να ηττάται επί γαλλικού εδάφους, λίγους μήνες πριν γνωρίσει η ομάδα του τον υποβιβασμό στην Ligue 2.

Έκτοτε, πέρασαν δύο χρόνια. Για την ακρίβεια, 776 ημέρες έως ότου ο Έλληνας στράικερ να βρει και πάλι δίχτυα, ανεξαρτήτου ομάδας και πρωταθλήματος. Δεν σκόραρε ποτέ ξανά στην Γαλλία, και χρειάστηκε 10 αναμετρήσεις στην Super League για να καταφέρει να πετύχει εκ νέου γκολ!

Όταν το έκανε, είχε την… ψυχραιμία να μην πανηγυρίσει. Αγωνιζόταν άλλωστε απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Ο λόγος για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είδε τον πρώην ποδοσφαιριστή του να τον «πληγώνει» στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, και εν συνεχεία να κερδίζει πέναλτι από τον Βαρέλα, να το εκτελεί και να «προσυπογράφει» την πρώτη νίκη του Ατρομήτου στην τρέχουσα σεζόν με 2-0!

Οι δηλώσεις του μετά το σφύριγμα της λήξης ανέδειξαν την ψυχολογική του κατάσταση. «Είναι πολλά πράγματα που δεν τα ξέρει ο κόσμος. Πέρασα πολύ δύσκολα στη Γαλλία. Θέλω να τα αφιερώσω στην οικογένεια μου και τους δικούς μου ανθρώπους που ξέρουν και γνωρίζουν όσα έχω περάσει».

Είναι προφανές πως δεν πέρασε καλά μακριά από την Ελλάδα. Τουλάχιστον μετά τις πρώτες 60 ημέρες του με την Τουλούζ, στην οποία είχε υπογράψει ως ο πρώτος σκόρερ της Super League με την φανέλα του Ατρομήτου.

Εν τέλει βρίσκεται και πάλι ανάμεσά μας, με στόχο, αν και δύο χρόνια μεγαλύτερος, να θυμηθεί τα πεπραγμένα του προ 700 ημερών. Να βρει τον… παλιό, καλό εαυτό του, όντας και αρχηγός της νυν ομάδας του και να παρασύρει τον Ατρόμητο σε αγωνιστικές επιτυχίες, που δεν θα είναι απρόβλεπτες, αλλά θα έχουν κάτι από την… δόξα του παρελθόντος.

5435527.jpg

Ο Έλληνας επιθετικός πέτυχε δύο γκολ για πρώτη φορά μετά από τον Δεκέμβριο του 2019. Ταυτόχρονα είδε ομάδα του να κερδίζει, ενώ έχει σκοράρει ο ίδιος, μετά από το 2-0 της Τουλούζ κόντρα στην Αμιάν, ήτοι συνολικά μετά από 15 μήνες!

Η ψυχολογία στο Περιστέρι επιτέλους διαφοροποιείται. Ο Ευθύμης Κουλούρης… ευθύνεται για αυτό, και στις τάξεις του Ατρομήτου μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη νίκη τους απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τον πίστεψαν, τον στήριξαν και αυτός στα… δύσκολα βγήκε μπροστά. Η πρώτη επικράτηση στο πρωτάθλημα  είναι τεράστιας σημασίας και ο 25άχρονος σέντερ φορ μπορεί δικαιολογημένα να νιώθει πως είναι το ίδιο σημαντικός με… τότε!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0