Football Talk

Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 0-5: Ιστορικό γιαννιώτικο «πάρτι» στη Θεσσαλονίκη!

Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 0-5: Ιστορικό γιαννιώτικο «πάρτι» στη Θεσσαλονίκη!

Ο εντυπωσιακός ΠΑΣ Γιάννινα επιβλήθηκε με 5-0 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κάνοντας έτσι ένα μεγάλο άλμα στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League.

Την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του απέναντι στον Άρη πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας τον «κιτρίνων» 5-0 μακριά από την έδρα του για τη 10η αγωνιστική της Super League. Με τον τρόπο αυτό οι Ηπειρώτες έφτασαν τους 16 βαθμούς και «σκαρφάλωσαν» στην 4η θέση του πίνακα.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση συνοδεύτηκε και με ένα γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Στο 5ο λεπτό ο Σάλιακας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Άρη, έκανε τη σέντρα και ο Σνάιντερ – όντας αφύλακτος – έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Ηπειρωτών. Η φάση μάλιστα ελέγχθηκε και από το VAR, το οποίο δεν είδε καμία παράβαση.

Η παγωμάρα στο «Βικελίδης» από τη σημείωση του τέρματος κι έπειτα ήταν εμφανής. Οι φιλοξενούμενοι δεν φάνηκε να δέχονται απειλή, απεναντίας προσπάθησαν να γίνουν όσο πιο επικίνδυνοι μπορούσαν με τελικές φάσεις από τον Σνάιντερ.

Ο Άρης από την πλευρά του έγινε για πρώτη φορά απειλητικός στο 16’. Συγκεκριμένα στο 16ο λεπτό ο Ιτούρμπε τροφοδότησε τον Καμαρά μέσα στην περιοχή, εκείνος έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο Εραμούσπε με καίρια παρέμβαση παραχώρησε κόρνερ.

Στα επόμενα λεπτά οι «κίτρινοι» είχαν πάρει τα ηνία της και προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης με τον Μπρούνο Γκάμα να εξαπολύει ένα σουτ στο 29’, όμως ο Λοντίγκιν δεν του χαρίστηκε. Αντιθέτως ο ΠΑΣ κατάφερε να φτάσει σε δεύτερο γκολ με τον Πέερσμαν να τροφοδοτεί τον Μιλιντσεάνου – έπειτα από μια εξαιρετική αντεπίθεση – κι εκείνον να «νικά» τον Κουέστα στο 35ο λεπτό!

5433730.jpg

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε ήπιους ρυθμούς, ωστόσο πολύ γρήγορα το γήπεδο πήρε ξανά φωτιά! Μόλις στο 54ο λεπτό οι παίκτες του ΠΑΣ βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Πέερσμαν να τροφοδοτεί ξανά συμπαίκτη του, αυτή τη φορά τον Περέα, κι εκείνος με τη σειρά του να βγαίνει σε τετ α τετ με τον Κουέστα και με ωραίο «σκάψιμο» να σημειώνει το 3-0.

Τα πράγματα για τον Άρη έγιναν ακόμη χειρότερα, με τον Εντιαγέ να βάζει την ομάδα του σε νέους μπελάδες. Πιο συγκεκριμένα στο 70ο λεπτό ο Σενεγαλέζος χρησιμοποίησε το χέρι του στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα και κατά συνέπεια ο Ισραηλινός ρέφερι καταλόγισε πέναλτι υπέρ των Ηπειρωτών, αφού εξέτασε την φάση στο VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Εραμούσπε ο οποίος δεν λάθεψε και εύστοχα έκανε το 4-0!

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μορέιρα ο οποίος κλέβοντας την μπάλα από τον Μπράμπετς, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και «ζωγράφισε» τον θρίαμβο των Ηπειρωτών με 5-0!

O MVP

Πολλοί διεκδικούν τον τίτλο του MVP από την ομάδα του ΠΑΣ, ωστόσο ο Μάρβιν Πέερσμαν βρίσκεται λίγα βήματα μπροστά από τους υπολοίπους. Ο 30χρονος μπακ όχι μόνο έβγαλε δύο ασίστ, αλλά άλωσε τα άκρα του γηπέδου με τρομερά τρεξίματα.

Η φάση του αγώνα

Το 2-0 αποτελεί το πιο κομβικό σημείο της αναμέτρησης καθώς από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, η ψυχολογία του ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε στα ύψη και η ομάδα μπόρεσε να οδηγηθεί στο τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς (46’ Σάσα), Γκάνεα, Δεληζήσης, Μπράμπετς, Τζέγκο (58’ Μάνος), Εντιαγέ (82’ Ματίγια), Ιτούρμπε (46’ Μαντσίνι), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Καμαρά (82’ Λόπεθ)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας (82’ Παντελάκης), Πέερσμαν, Καραχάλιος (82’ Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι (82’ Οικονομόπουλος (86’ Λώλης)), Σνάιντερ, Μιλιντσεάνου, Περέα

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0