Sports Βusiness

Premier League: Υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο με το NBC, με κέρδη περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια δολάρια!

Premier League: Υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο με το NBC, με κέρδη περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια δολάρια!
Η Premier League υπογράφει μια νέα εξαετή συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΗΠΑ με το NBC, με το τελευταίο να κερδίζει επί της ουσίας τον ανταγωνισμό τόσο από το CBS όσο και από το ESPN, προκειμένου να εξασφαλίσει το συμβόλαιο αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία είναι οριστική, επίσημη και η Premier League γίνεται ακόμα πιο πλούσια μετά και το νέο, εξαιρετικό deal που μάλιστα, διπλασίασε τα έσοδα για την Λίγκα συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη συμφωνία.

Συγκεκριμένα, το NBC μεταδίδει αγώνες του λαμπερού κόσμου του αγγλικού ποδοσφαίρου από το 2013 και φέτος νίκησε όλες τις υπόλοιπες ενδιαφερόμενες πλατφόρμες για να συνεχίσει να προβάλλει τα ματς της Premier.

Πρόκειται μάλιστα για μία υπερδιπλάσια συμφωνία συγκριτικά με την αμοιβή του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που πλήρωσε το NBC για τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League πριν από έξι χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελεί και επίσημα την μεγαλύτερη τηλεοπτική συμφωνία στο εξωτερικό στην ιστορία της κορυφαίας αγγλικής κατηγορίας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο εξασφάλισε και τα 380 ματς ανά σεζόν, νίκησε το CBS και το ESPN, ενώ αυξήθηκαν και οι τηλεθεατές του κατά 14% σε σχέση με την περασμένη σεζόν, φτάνοντας στους 609.000.
50498319-0-NBC_currently_hold_the_rights_to_show_the_Premier_League_and_the-a-5_1637268384828.jpg

Τον Μάιο, το ESPN απέκτησε τα δικαιώματα προβολής αγώνων της ισπανικής La Liga με συμβόλαιο αξίας 1,4 δισ. $ (1,04 δισ. £), ενώ το CBS έχει τα δικαιώματα προβολής του UEFA Champions League, της Serie A και πιο πρόσφατα του FA Women's Super League.

Το NBC της Comcast έχει ξεπεράσει τους διαγωνισμούς από το ViacomCBS και το ESPN της Disney στα δικαιώματα και πλέον θα δείχνει 380 ζωντανούς αγώνες κάθε σεζόν.

Αναλυτικότερα, οι Times ισχυρίζονται ότι η ιστορική συμφωνία για την τηλεόραση στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Premier League, Richard Masters, να χαιρετίζει την αφοσίωση τόσο του αμερικανικού καναλιού όσο και των υποστηρικτών της Premier League στην Αμερική.
50675023-0-image-a-3_1637268295961.jpg

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε σε δήλωσή του ότι: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη νέα μας συμφωνία μετάδοσης στις ΗΠΑ με το NBC Sports, που υπήρξαν εξαιρετικοί συνεργάτες για την Premier League τις τελευταίες εννέα σεζόν

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0