Sports Βusiness

Ρίβερ Πλέιτ και Adidas ανανεώνουν την συνεργασία τους και γράφουν ρεκόρ, η τρίτη μεγαλύτερη της γερμανικής πολυεθνικής στο ποδόσφαιρο

Ρίβερ Πλέιτ και Adidas ανανεώνουν την συνεργασία τους και γράφουν ρεκόρ, η τρίτη μεγαλύτερη της γερμανικής πολυεθνικής στο ποδόσφαιρο

Η Ρίβερ Πλέιτ ανανέωσε την συνεργασία της με την Adidas μέχρι το 2027 και γράφει ρεκόρ αφού θα φτάσει τα 45 χρόνια συνεχούς συνεργασίας με τον γερμανικό κολοσσό, η τρίτη μεγαλύτερη συνεργασία μετά τις Μπάγερν Μονάχου και Εθνική Γερμανίας.

Σχετικά Άρθρα

Η Adidas έχει γράψει την δική της ιστορία στο χώρο του ποδοσφαίρου και μάλιστα με ορισμένες ομάδες έχει φτάσει στο σημείο να αποτελούν έννοιες ταυτόσημες. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αποτελούν η Εθνική Γερμανίας και η Μπάγερν Μονάχου οι οποίες έχουν τέτοια σχέση με την Adidas που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τις δύο ομάδες με διαφορετική φανέλα.

Και αν στην πρώτη είναι δύσκολο να υπάρξει αλλαγή στην εταιρία ένδυσης αφού η Adidas παράλληλα κατέχει το 8.33 των Βαυαρών σε μια σχέση που κρατάει από το 1974, και στην δεύτερη υπάρχει πάντα η σχέση της χώρας προέλευσης (στο Χέρτσογκεναουραχ της Βαυαρίας η έδρα της γερμανικής πολυεθνικής), υπάρχει άλλος ένας σύλλογος που έχει ταυτίσει τις σπουδαιότερες επιτυχίες της διαχρονικά με την φανέλα της εν λόγω εταιρίας.

Ο λόγος για την Ρίβερ Πλέιτ η οποία αποφάσισε να επεκτείνει για άλλα έξι χρόνια το συμβόλαιο με την Adidas μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2027 συμπληρώνοντας αισίως 45 ολόκληρα χρόνια συνεργασίας! Μια σχέση που ξεκίνησε το 1982 και θα κάνει τους «μιγιονάριος» τους πιο ακριβοπληρωμένους στην Αργεντινή.

Η Ρίβερ Πλέιτ βρισκόταν σε επαφές και με την Puma με την Adidas να διατηρούσε βάσει συμβολαίου το δικαίωμα να ισοφαρίσει την όποια πρόταση θα έκανε οποιαδήποτε άλλο εταιρία. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για τα επόμενα έξι χρόνια θα φέρει στα ταμεία του συλλόγου του Μπουένος Άιρες σχεδόν 60 εκατομμύρια δολάρια (59,5 εκατομμύρια δολάρια για την ακρίβεια) το οποίο θα μοιραστεί μέσω διάφορων μπόνους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην Αργεντινή, η πρόταση της Puma άγγιζε τα 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως μαζί με ένα ποσοστό 20% επί των πωλήσεων σε όλα τα προϊόντα της ομάδας. Από την πλευρά της η Adidas όχι μόνο ισοφάρισε την πρόταση αλλά πρόσφερε και μεγαλύτερο ποσοστό επί των πωλήσεων φτάνοντας στο 25%. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό υπάρχουν και άλλου είδους μπόνους για την Ρίβερ Πλέιτ που κάνουν ιδιαίτερα συμφέρουσα την συμφωνία, αφού η Adidas θα προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια σε περίπτωση που η Ρίβερ κατακτήσει το Copa Libertadores, ενώ μια πιθανή κατάκτηση του Copa Sudamericana θα γεμίσει τα ταμεία της ομάδας με 500.000 δολάρια, ενώ υπάρχουν και μπόνους για την δεύτερη θέση στην κάθε διοργάνωση

Μάλιστα, μόλις ανακοινωθεί κι επίσημα η συμφωνία η Adidas θα καταβάλει το ποσό των 20,800.000 δολαρίων εντός των 30 πρώτων ημερών από τις υπογραφές.

Θοδωρής Βασίλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0