Πρόσωπα

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι συνεχίζει να οργιάζει και του αξίζει η «Χρυσή Μπάλα» (video)

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι συνεχίζει να οργιάζει και του αξίζει η «Χρυσή Μπάλα» (video)

Πως αλλιώς να πείσει ότι πρέπει να πάρει μία «Χρυσή Μπάλα»; Ο κορωνοϊός του την στέρησε πέρσι, όμως φέτος έχει αποδείξει πως πρέπει να γίνει δική του.

Τι και αν πατάει τα 33 του χρόνια; Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δείχνει πως η ηλικία είναι όντως ένας απλός αριθμός μπροστά στο μεγαλείο της ποιότητας και της τέχνης του ποδοσφαίρου. Ο Πολωνός φορ δεν χρειάζεται πλέον να αποδείξει την αξία του. Απλώς να την επαληθεύει με τον δικό τουξεχωριστό τρόπο σε κάθε ματς.

Το βράδυ της Τρίτης (02/11) κόντρα στην Μπενφίκα, η Μπάγερν Μονάχου τσέκαρε το «εισιτήριο» για τους «16» του Champions League από την 4η αγωνιστική των ομίλων. Η υπογραφή ήταν και πάλι του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός φορ μπορεί να νικήθηκε από τα έντεκα βήματα από τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, όμως κατάφερε να φύγει με ακόμα ένα χατ-τρικ στην φαρέτρα του.

Κάπως έτσι, έγινε ο πρώτος στην ιστορία της διοργάνωσης που φτάνει τα 81 τέρματα στις πρώτες 100 συμμετοχές του. Ένα επίτευγμα που δεν είχαν πετύχει ούτε οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο διεθνής άσος χτυπάει κατά ριπάς και ήδη μετράει οκτώ γκολ σε τέσσερα παιχνίδια. Δηλαδή μπορεί να φτάσει διψήφιο αριθμό τερμάτων πριν καν ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων (!).

Ακόμα και συνολικά να κοιτάξουμε τη φετινή σεζόν, ο Λεβαντόφσκι μετράει ήδη 22 τέρματα σε 16 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, βάζοντας πλώρη για ακόμα ένα «Χρυσό Παπούτσι». Όμως, τι γίνεται με την «Χρυσή Μπάλα»;

Φήμες ότι κέρδισε, φήμες ότι έχασε…

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υπάρχει μεγάλη προσμονή για το ποιος θα είναι ο κάτοχος του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Ειδικά από την στιγμή, που πέρσι αναβλήθηκε ελέω κορωνοϊού. Με βάση τα περσινά δεδομένα, ο Πολωνός άσος ήταν το ακλόνητο φαβορί, όμως φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Με βάση τους τίτλους, ο Λέβα κατέκτησε μόνο το πρωτάθλημα, όμως σε προσωπικό επίπεδο, κατάφερε κάτι ακατόρθωτο.

Εκτός από τα 48 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, κατάφερε να «σπάσει» το στοιχειωμένο ρεκόρ του Γκέρντ Μίλερ, ο οποίος είχε 40 τέρματα σε μία σεζόν στο πρωτάθλημα. Ο Λεβαντόφσκι ανέβασε την επίδοση σε 41, κάνοντας το ακατόρθωτο και υπογράφοντας ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ιστορία των «Βαυαρών». Ταυτόχρονα πήρε και το βραβείο της UEFA για καλύτερος ποδοσφαιριστής της σεζόν.

Όλα αυτά, συμβάλλουν αρμονικά για να καταλήξει η «Χρυσή Μπάλα» στα χέρια του. Ο μεγάλος του αντίπαλος είναι ο Λιονέλ Μέσι. Η κατάκτηση του Copa America με την Εθνική Αργεντινής τον έφερε σε αυτό το σημείο, όμως σίγουρα, δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που είχαμε συνηθίσει. Για αυτό και καταλήγουμε στο γεγονός πως το δίκαιο είναι ο Πολωνός να προσθέσει στην συλλογή το συγκεκριμένο βραβείο.

Τα σενάρια αποχώρησης και ο… Χάαλαντ!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, υπήρξε έντονη φημολογία πως η Μπάγερν Μονάχου έχει βάλει στα ραντάρ της τον Έρλινγκ Χάαλαντ για την… αντικατάσταση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Το γεγονός πως είναι 33 ετών και οδεύει προς τα 34, κάνει τον γερμανικό σύλλογο να έχει βγει στην αγορά για τον αντικαταστάτη του. Ο Νορβηγός φορ της Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι μία τέτοια περίπτωση, όμως η εκδήλωση του ενδιαφέροντος, έφερε… τριγμούς στο εσωτερικών των πρωταθλητών.

Ο Λεβαντόφσκι μόλις το έμαθε απλώς… «ξενέρωσε», κάτι που έφερε αρκετά σενάρια περί αποχώρησης από τον σύλλογο. Το συμβόλαιό του εκπνέει το 2023 και το ερχόμενο καλοκαίρι, θα έχει την δυνατότητα να πιέσει για να πάρει μεταγραφή, αφού θα είναι η τελευταία ευκαιρία της Μπάγερν Μονάχου να τον πουλήσει με… χρήματα. Φυσικά, η προοπτική της αποχώρησης, φέρνει πιο κοντά τον Χάαλαντ στο Μόναχο.

Στις 29 Νοεμβρίου θα δούμε ποιος θα είναι και επίσημα ο νικητής. Κόντρα ανάμεσα σε Λιονέλ Μέσικαι Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ή έκπληξη; Το θέμα είναι, πως οποιαδήποτε άλλη επιλογή πέρα από τον Πολωνό, θα είναι… άδικο για τον ίδιο.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0