Football Talk

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-1: Ο τυφώνας… Καρλίτος έστειλε με φόρα το «τριφύλλι» στους 16 του Κυπέλλου! (video)

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-1: Ο τυφώνας… Καρλίτος έστειλε με φόρα το «τριφύλλι» στους 16 του Κυπέλλου! (video)

Με γκολ του Καρλίτος λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι, παίρνοντας έτσι την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε σε γενικές γραμμές όμως έβγαλε πείσμα και εν τέλει κατάφερε να επικρατήσει του Ατρομήτου στο Περιστέρι με 1-0 για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, έχοντας οδηγό έναν Καρλίτος σε επικίνδυνα καλή φόρμα! Με τον τρόπο αυτό οι «πράσινοι» όχι μόνο πήραν την πρόκριση στην φάση των «16», αλλά σημείωσαν και ένα ιδιαίτερο ρεκόρ.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αν και ο Παναθηναϊκός φάνηκε να πατάει καλύτερα στα πέντε πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος. Στο 6΄ ο Κωτσόπουλος μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να κάνει το σουτ, με τον Βέλεθ να βάζει την προβολή και να κόβει τη μπάλα. Αυτή όμως δεν απομακρύνθηκε, έφτασε στα πόδια του Κουλούρη κι εκείνος με τη σειρά του επιχείρησε το σουτ το οποίο έφυγε λίγα μέτρα έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι

Η απάντηση των «πρασίνων» μπορεί να άργησε, αλλά εν τέλει ήρθε. Δώδεκα λεπτά αργότερα (18’) ο Χατζηγιοβάνης έκανε μια ωραία κίνηση και σέντρα από τα δεξιά, με τον Καρλίτος να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Γιαννιώτη

Μπορεί οι Περιστεριώτες να είχαν περισσότερες τελικές ευκαιρίες και γενικά μα ήταν αρκετά πιο κινητικοί, ωστόσο το γκολ σημειώθηκε από πλευράς Παναθηναϊκού! Στο 39ο λεπτό ο Χουάνκαρ έκανε μια εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, με τον Χατζηγιοβάνη να γυρνάει παράλληλα τη μπάλα – με αρκετή δυσκολία – προς τον Καρλίτος. Εκείνος με τη σειρά του και σε κενή εστία πλάσαρε για το 1-0, σημειώνοντας έτσι το ένατο συνολικά φετινό του γκολ και πρώτο στον θεσμό του Κυπέλλου.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και τον Ατρόμητο να κρατάει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του. Ο Κουλούρης προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος στο 56’, αλλά το σουτ του δεν προβλημάτισε τον Μπρινιόλι ο οποίος μπλόκαρε με ευκολία την μπάλα.

Στη συνέχεια οι «πράσινοι» έφτασαν πολύ κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα το οποίο θα κλείδωνε πρόωρα την πρόκριση, ωστόσο ο Χατζηγιοβάνης δεν κατάφερε να μετουσιώσει την προσπάθεια σε γκολ. Συγκεκριμένα, στο 63’, ο Καρλίτος έβγαλε μια εξαιρετική κάθετη πάσα προς τον διεθνή εξτρέμ, ο οποίος βγήκε σε τετ α τετ με τον Γιαννιώτη, προσπάθησε να τσιμπήσει τη μπάλα, αλλά δεν την πρόλαβε όπως θα ήθελε. 

Στις καθυστερήσεις ο Ατρόμητος έφτασε δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση και θα κρατούσε ζωντανές τις ελπίδες του για την πρόκριση, ωστόσο δεν τις διαχειρίστηκε σωστά και εν τέλει ήρθε αντιμέτωπος με ακόμη μία ήττα στη φετινή σεζόν.

Ο MVP

Ο Καρλίτος. Ο Ισπανός χάρισε ουσιαστικά τη νίκη στον Παναθηναϊκό με το γκολ που πέτυχε, σε μια σεζόν η οποίο είναι η πιο παραγωγική για τον ίδιο με τη φανέλα της ομάδας. Το τέρμα αυτό ήταν επίσης το τέταρτο διαδοχικό στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις.

Η φάση του αγώνα

Το χαμένο τετ α τετ του Χατζηγιοβάννη. Ο 24χρονος εξτρέμ «άγγιξε» το 2-0, σε μια φάση η οποία δημιουργήθηκε από τον Καρλίτος, ωστόσο δεν κατάφερε να την μετατρέψει σε γκολ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (60' Βασιλαντωνόπουλος), Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Μαυρομμάτης (76' Αθανασίου), Γκαλβάο, Νάτσος (70' Ντένιτς), Σάλομον, Καρτάλης (76' Μπεντινέλι), Κωτσόπουλος (70' Τζαβίδας), Κουλούρης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς)Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ (79' Σάντσεθ), Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (89' Πούγγουρας), Παλάσιος (69' Βιτάλ), Καρλίτος, Ιωαννίδης

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0