Football Talk

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-1: Δεν υπέταξε τον κακό του δαίμονα και αγνόησε το «διπλό» ξανά!

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-1: Δεν υπέταξε τον κακό του δαίμονα και αγνόησε το «διπλό» ξανά!

Μια εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στον Παναθηναϊκό, ανατρέποντας πλήρως το σκορ και παίρνοντας εν τέλει τη νίκη με 2-1!

Αν και έμεινε πίσω στο σκορ ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να επιβληθεί του Παναθηναϊκού με 2-1, στην εντός έδρας του αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής της Super League. Τη λύση για τους γηπεδούχους έδωσε ο… Πούγγουρας τρία λεπτά έπειτα από την επίτευξη του γκολ της ομάδας του, καθώς υπέπεσε σε πέναλτι και έδωσε τη δυνατότητα στους Αρκάδες να ισοφαρίσουν.  

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης κύλησε με ηρεμία για τις δύο ομάδες, οι οποίες δεν μπορούσαν να σημειώσουν κάποια τελική ευκαιρία. Οι Αρκάδες μπόρεσαν να απειλήσουν πρώτοι στο 17ο λεπτό με τον Μπαράλες να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Λίγο αργότερα, στο 25’, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πιθανό πέναλτι στη διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στον Χουάνκαρ και τον Σίτο, όμως ο διαιτητής ήταν κάθετος και το παιχνίδι συνέχισε.

Κεφάλι στην αναμέτρηση πήρε τελικά ο Παναθηναϊκός. Στο ημίωρο του ματς βγήκε η κάθετη πάσα προς τον Παλάσιος ο οποίος βγήκε σε  τετ α τετ με τον Τσιφτσή. Εκείνη την ώρα έκανε την παράλληλη προς τον Καρλίτος που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει σε κενή εστία και να ανοίξει το σκορ!

Η χαρά για τους «πράσινους» όμως δεν κράτησε για πολύ! Τρία λεπτά αργότερα ο Πούγγουρας έκανε λάθος υπολογισμό και δεν έδιωξε με τη μια μέσα στην περιοχή, με τον Μπαράλες να τσιμπά την μπάλα. Ο αμυντικός των φιλοξενούμενων ανέτρεψε στη συνέχεια τον Αργεντινό, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε εκείνος που το κέρδισε, σημειώνοντας έτσι το δεύτερο φετινό του γκολ και φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, ο Αστέρας κατάφερε με το πείσμα που τον διακατέχει να φέρει το παιχνίδι τούμπα! Συγκεκριμένα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σίτο, ο οποίος είχε προειδοποιήσει λίγο νωρίτερα, κατέβασε τη μπάλα στον χώρο του κέντρου και έκανε την κούρσα προς την περιοχή του Παναθηναϊκού. Στη συνέχεια έβγαλε με δυσκολία την παράλληλη μπαλιά προς τον Σόνι ο οποίος από κοντινή απόσταση πλάσαρε για το 2-1!

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος. Ήταν πολύ καλύτερος, προσπαθούσε με σωστό ποδόσφαιρο και έχοντας κυρίως την μπάλα κάτω να βρει το γκολ της ισοφάρισης και γενικότερα η παρουσία του δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Ο Αστέρας από πλευράς του είχε δώσει χώρο στον αντίπαλο, θέλοντας να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα.

Το «τριφύλλι» προσπάθησε στον υπόλοιπο χρόνο να φέρει το ματς στα ίσα, με σημαντικότερη ευκαιρία εκείνη στο 76ο λεπτό και το σουτ του Παλάσιος το οποίο έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Τσιφτσή.

Ο MVP

Ο Σίτο. Ο Ισπανός έκανε τρομερά τρεξίματα από την αριστερή πλευρά, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του. Παράλληλα έβγαλε και την ασίστ στον Σόνι, με δική του ατομική προσπάθεια, ο οποίος έκανε την ανατροπή.

Η φάση του αγώνα

Το πέναλτι του Πούγγουρα. Ο κεντρικό αμυντικός του Παναθηναϊκού ήταν ο αρνητικό πρωταγωνιστικής του ματς καθώς λόγω του πέναλτι στο οποίο υπέπεσε, οι Αρκάδες είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν πολύ γρήγορα και στη συνέχεια – έχοντας την ψυχολογία στα ύψη – να ανατρέψουν τελείως το σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Βαλιέντε, Καστάνο, Αλβαρες, Ριτζίς (73’ Τίλικα), Σανταφέ (80’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο (87’ Ατιένθα), Σονί (74’ Ριέρα), Μπαράλες 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Φ. Σάντσες (75’ Χατζηθεοδωρίδης), Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (46’ Κώτσιρας), Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (87’ Μπουζούκης), Καρλίτος, Βιτάλ (46’ Ιωαννίδης), Παλάσιος

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0