Football Talk

Η κορυφαία ενδεκάδα των πέντε καλύτερων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη, συμπεριλαμβάνει τον Ντίνο Μαυροπάνο! (video)

Η κορυφαία ενδεκάδα των πέντε καλύτερων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη, συμπεριλαμβάνει τον Ντίνο Μαυροπάνο! (video)

Σε εξαιρετική κατάσταση είναι γνωστό πως βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Ντίνος Μαυροπάνος, ο οποίο μετά τις καταλυτικές του εμφανίσεις με την Εθνική ομάδα, και τα δύο γκολ που πέτυχε με την Στουτγκάρδη στην Bundesliga, συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων, η οποία προέκυψε από τον μέσο όρο της βαθμολογίας των ποδοσφαιριστών.

Το χαρακτηριστικότερο τεκμήριο της εξαιρετικής αγωνιστικής περιόδου που διανύει ο Ντίνος Μαυροπάνος, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο, από την ένταξη του ονόματός του, στους πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές, για τον μήνα Σεπτέμβριο, με βάση την αξιολόγηση του εκάστοτε παίκτη.

Οι αριθμοί αυτοί αφορούν αποκλειστικά ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, και προς έκπληξη πολλών, δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν, ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του μήνα, για την Premier League, Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και ο Λιονέλ Μέσι, που δεν έχει βρει ακόμη, στον απόλυτο βαθμό τα πατήματά του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Απεναντίας, δύο ποδοσφαιριστές της Τσέλσι συμπεριλαμβάνονται στην καλύτερη ενδεκάδα, ένας της Λίβερπουλ, τρεις από την Serie A, ο… Καρίμ Μπενζεμά από την La Liga,  και άλλοι τρεις από την Bundesliga, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως του ονόματος του Ντίνου Μαυροπάνου!
european_football_leagues.jpg

Κάτω από τα δοκάρια βρίσκεται ο Έντουαρντ Μεντί του Τόμας Τούχελ, ο οποίος διατήρησε την απόδοσή του σε υψηλό επίπεδο, παρά τον «κυκλοθυμικό» μήνα που διένυσε η Τσέλσι. Το ίδιο συνέβη και με τον Σέζαρ Αθπλικουέτα, ο οποίος συνεχίζει το σερί που τον θέλει να μην ευθύνεται για κανένα γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα του, στα 10 χρόνια παρουσίας του στο Λονδίνο, ενώ στην αριστερή πτέρυγα βρίσκεται ο Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν Μονάχου.

Το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, δεν έχει συνυπάρξει στο γήπεδο, ούτε σε… αντίπαλους συλλόγους. Ο λόγος για τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό που ανήκει στην Άρσεναλ και αγωνίζεται στην Στουτγκάρδη, και για τον Μπρέμερ της Τορίνο, που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αγωνιστική βελτίωση της ομάδας του.


Στο κέντρο του γηπέδου, η Serie A έχει την πρωτοκαθεδρία. Τονάλι και Πελεγκρίνι εντυπωσιάζουν, με τον δεύτερο να έχει «αναγεννηθεί» υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο. Δεξιά τους βρίσκεται ο εκπληκτικός Μοχάμεντ Σαλάχ, με επτά γκολ σε ισάριθμες, διαδοχικές αναμετρήσεις, για δεύτερη φορά στο διάστημα παρουσίας του στην Λίβερπουλ, και αριστερά τους ο Ενκουνκού, που αν και αγωνίζεται στην «ασταθή» Λειψία, εντούτοις εξακολουθεί να εντυπωσιάζει.

0_Salah.jpg

Στην κορυφή της επίθεσης, η φόρμα του Καρίμ Μπενζεμά και του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, επίτασσε το… σύστημα της ομάδας, να αποτελείται από δύο σέντερ φορ, μιας και αμφότεροι έχουν ξεκινήσει με το πόδι στο γκάζι, τη νέα σεζόν!

Ο πρώτος αποτελεί με διαφορά, τον πιο παραγωγικό ποδοσφαιριστή στην La Liga, ενώ οι εκπληκτικές επιδόσεις και του ποδοσφαιριστή της Μπάγερν Μονάχου με 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, δεν θα μπορούσαν να τον κρατήσουν μακριά από την κορυφαία ενδεκάδα των πέντε πρωταθλημάτων!

Πρόκειται σαφώς για μία σπουδαία ενδεκάδα, με τον Ντίνο Μαυροπάνο να αντικρίζει σε αυτήν το όνομά του, αισθανόμενος σαφώς μία τεράστια δικαίωση για την δουλειά που πραγματοποιεί. Ας ελπίσουμε, πως στο ματς της Εθνικής μας απέναντι στην Σουηδία, θα αντιληφθούν τον λόγο και όσοι δεν τον έχουν παρακολουθήσει ιδιαίτερα την τρέχουσα χρονιά, επί γερμανικού εδάφους!
20211012_103412.jpg

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0