Football Talk

Nations League, μικρός τελικός: Ανώτερη και πιο... τυχερή η Ιταλία - επικράτησε με 2-1 του Βελγίου που έστειλε την μπάλα τρεις φορές στο δοκάρι! (video)

Nations League, μικρός τελικός: Ανώτερη και πιο... τυχερή η Ιταλία - επικράτησε με 2-1 του Βελγίου που έστειλε την μπάλα τρεις φορές στο δοκάρι! (video)

Την τρίτη θέση στο Nations League κατέκτησε η Ιταλία απέναντι στο Βέλγιο, με την «Σκουάντρα Ατζούρα» να είναι σε γενικές γραμμές καλύτερη σε ολόκληρο το διάστημα της αναμέτρησης, και εν τέλει να επικρατεί με 2-1, χάρη στα γκολ των Μπαρέλα και Μπεράρντι. Εμφανής η απουσία του Λουκάκου για τους φιλοξενούμενους, που σημάδεψαν τρεις φορές το δοκάρι, και μείωσαν στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης!

Σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ματς, που έλαβε χώρα στο Juventus Stadium, και είχε ως φόντο την κατάκτηση της 3ης θέσης του Nations League, η Ιταλία αποδείχθηκε καλύτερη και πιο… τυχερή από το Βέλγιο, επικράτησε με 2-1 χάρη σε γκολ του Μπαρέλα στο 47’ και του Μπεράρντι στο 65’, και δεν… επέτρεψε στον Ρόμπερτο Μαντσίνι να βιώσει μία δεύτερη διαδοχική ήττα, για πρώτη φορά στα 44 ματς που βρίσκεται στον πάγκο της.

Από την άλλη πλευρά, το Βέλγιο επηρεάστηκε από την απουσία του Ρομέλου Λουκάκου από την κορυφή της επίθεσης, δεν είχε σε καλή ημέρα τους εναπομείναντες επιθετικούς του, σημαδεύοντας και τρεις φορές το δοκάρι, και σκόραρε στο 86ο λεπτό με τον Ντε Κετελάερε, δίχως όμως να προλαβαίνει να στείλει το ματς στα πέναλτι.


ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αναλυτικότερα, το ματς ξεκίνησε με τους τυπικά γηπεδούχους να «πατούν» καλύτερα στο γήπεδο, και να πραγματοποιούν τρεις τελικές προσπάθειες, πριν από την συμπλήρωση των 20 εναρκτήριων λεπτών της αναμέτρησης.

Ο 21άχρονος επιθετικός της Σασουόλο, Τζιακόμο Ρασπαντόρι, απώλεσε την μεγαλύτερη στιγμή της αναμέτρησης μέχρι εκείνο το σημείο, με το Βέλγιο να έχει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και να επιχειρεί να «παγώσει» τον ρυθμό με τους Βίτσελ και Τίλεμανς.

Εντούτοις, έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, πριν από την συμπλήρωση μισής ώρας. Σε πρώτη φάση απείλησε με κεφαλιά του Άλντερβάιλερντ, ενώ στο 25’ ο Σαλεμάκερς «εξαπέλυσε» ένα ωραίο σουτ, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει, Ντοναρούμα.

Παρά ταύτα, το 0-0 απέμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Κιέζα επίσης να αστοχεί στις καθυστερήσεις, προτού οδηγηθούν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα. Ο Λοκατέλι τον τροφοδότησε εξαιρετικά, ο Ιταλός νικήθηκε από τον Κουρτουά σε τετ-α-τετ και το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι και το… πρώτο σφύριγμα της λήξης, μετά την… έναρξη!


ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ό,τι δεν έγινε όμως στο πρώτο ημίχρονο, έλαβε χώρα με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, κάνοντας τους Ιταλούς στις κερκίδες να σηκωθούν από την θέση τους! Το κόρνερ του Λοκατέλι απομακρύνθηκε από τον Τίλεμανς, αλλά άθελά του ο Βέλγος… έστρωσε την μπάλα στον Μπαρέλα.


Το σουτ του τελευταίου ήταν… άπιαστο, το 1-0 ήταν γεγονός, και οι Ιταλοί πήραν αυτό που δικαιούνταν από το 47ο λεπτό, με το 7ο γκολ του ποδοσφαιριστή της Ίντερ με την φανέλα της χώρας του.

Στο 58ο λεπτό ο Κέβιν Ντε Μπρόϊνε πέρασε στο ματς. Ένα λεπτό μετά, ακούμπησε την μπάλα, αυτή έφτασε στον Μπατσουαγί, αλλά και πάλι το δοκάρι δεν επέτρεψε στον Ντοναρούμα να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του!


Εκεί επί της ουσίας το ματς τελείωσε. Ο Καστάν, πέντε λεπτά αργότερα έκανε πέναλτι, ο VAR συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή Γιοβάνοβιτς, και το υπέδειξε, και ο Μπεράρντι νίκησε, έστω και δύσκολα τον Κουρτουά, «γράφοντας» το 2-0 στο 65ο λεπτό!


Στα εναπομείναντα λεπτά, το Βέλγιο φανέρωσε τους λόγους που πάντα θεωρείται επικίνδυνο! Αρχικά απείλησε με δύο σουτ του Άλντερβάιλερντ, εν συνεχεία είδε τον Καράσκο να σημαδεύει για τρίτη φορά το δοκάρι, αλλά εν τέλει δικαιώθηκε! Μείωσε με τον Κελατάερε στο 86’ αλλά δεν… προλάβαινε!

Ο χρόνος λιγόστεψε… γρήγορα, το 2-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και η Ιταλία κατέκτησε την 3η θέση!

Ενδεκάδες:

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Έμερσον, Μπαρέλα (71' Κριστάντε), Λοκατέλι, Πελεγκρίνι (70' Ζορζίνιο), Μπεράρντι (90+1΄ Μπεράρντι), Κιέζα (90+2' Μπερναρντέσκι), Ρασπαντόρι (65' Κεν)

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγιέρ, Βερτόνγκεν, Καστάνιε, Βίτσελ, Τίλεμανς (59' Ντε Μπρόινε), Σαλμάκερς (59' Ντε Κετελάρ), Βανάκεν, Καράσκο (87' Τροσάρ), Μπατσουαγί
 
Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0