Sports Βusiness

Νιούκαστλ: Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση εξαγοράς της

Νιούκαστλ: Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση εξαγοράς της

Σημαντικές είναι οι τελευταίες εξελίξεις που προέκυψαν αναφορικά με την εξαγορά της Νιούκαστλ από Σαουδαραβικό επενδυτικό σχήμα. 

Η πιθανή εξαγορά της Νιούκαστλ από ένα Σαουδαραβικό επενδυτικό σχήμα θα μπορούσε να επικυρωθεί από την Premier League εάν αποφασιστεί στο δικαστήριο ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας (KSA) δεν θα συμμετέχει στη διεύθυνση του συλλόγου.

Ωστόσο, ο Ντάνιελ Τζόουελ, δικηγόρος που εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Μάικ Άσχλει, δήλωσε σε υπόθεση του Δικαστηρίου Εφετών Ανταγωνισμού (CAT) ότι είναι «αδύνατο να γνωρίζουμε» εάν το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) - το οποίο αποσκοπεί στην αγορά μεριδίου 80% της Νιούκαστλ - θα περιμένει μέχρι το 2022 για να ολοκληρώσει τη συμφωνία ή εάν η προηγουμένως συμφωνηθείσα τιμή των 405 εκατομμυρίων ευρώ θα παραμείνει αναλλοίωτη.

Κατά την ακρόαση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (29/9) και παρακολούθησαν χιλιάδες οπαδοί της Νιούκαστλ μέσω ζωντανής μετάδοσης, επιβεβαιώθηκε ότι η δίκη, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη για μεγάλο μέρος του τρέχοντος έτους, πριν αναβληθεί τον Ιούλιο λόγω ζητημάτων που αφορούν την αποκάλυψη πληροφοριών, θα ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με τον Άνταμ Λιούις, QC της Πρέμιερ Λιγκ, η όλη διαδικασία θα «διαρκέσει λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0