Sports Βusiness

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Κοιτάζει να κολλήσει τα… σπασμένα της πανδημίας μέσω νέων μετοχών!

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Κοιτάζει να κολλήσει τα… σπασμένα της πανδημίας μέσω νέων μετοχών!

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ θα κινηθεί στην αύξηση του κεφαλαίου της προκειμένου να διορθώσει όλες τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού, έχοντας στόχο την συγκέντρωση 86,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ανακοίνωσε την αύξηση κεφαλαίου μέσω έκδοσης άνω των 18 εκατομμυρίων νέων μετοχών, καθώς προσπαθεί να αντισταθμίσει τις ζημίες που συγκεντρώθηκαν από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Ο σύλλογος στοχεύει να συγκεντρώσει συνολικά 86,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω των νέων αυτών μετοχών, κυρίως για την αποπληρωμή χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων, έχοντας προηγουμένως ανακοινώσει συνολικές ζημίες 72,8 εκατομμυρίων ευρώ για το έτος 2020-21

Οι μετοχές προσφέρονται στους υφιστάμενους μετόχους σε τιμή εγγραφής 4,70 ευρώ και αναλογίας 5:1, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε πέντε υπάρχουσες μετοχές που κατέχουν δικαιούνται έναν κάτοχο να εγγραφεί σε μία νέα μετοχή στην καθορισμένη τιμή.

Οποιεσδήποτε νέες μετοχές που εκδίδονται και δεν λαμβάνονται κατά την αρχική περίοδο εγγραφής θα προσφέρονται στη συνέχεια σε «επιλεγμένους και ειδικευμένους επενδυτές», σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο σύλλογος. Σε περίπτωση που δεν εξαγοραστεί, θα αγοραστεί από την τράπεζα αναδοχής στην τιμή εγγραφής, διασφαλίζοντας την πλήρη τοποθέτηση όλων των νέων μετοχών – η διαδικασία αύξησης κεφαλαίου θα ολοκληρωθεί στις 8 Οκτωβρίου.

1228864124.0.jpg

Η Ντόρτμουντ είναι ο μόνος δημόσιος ποδοσφαιρικός σύλλογος στη Γερμανία και είναι η μόνη ομάδα της Bundesliga με τη δυνατότητα να παράγει κεφάλαια μέσω των μετοχών της. Έχει επίσης πληγεί περισσότερο από πολλούς από την πανδημία, με ένα σημαντικό ποσοστό των ετήσιων εσόδων της να προέρχεται από εισπράξεις στο Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η έδρα των Βεστφαλών έχει τη μεγαλύτερη μέση προσέλευση από οποιοδήποτε γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ευρώπη με 81,365 κόσμο!

«Αυτή η αύξηση κεφαλαίου αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο της Μπορούσια Ντόρτμουντ για να ξεπεράσει το προηγούμενο οικονομικό βάρος της πανδημίας. Στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα κυρίως για την αποπληρωμή χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων και για την αντιστάθμιση τυχόν ζημιών που μπορεί να προκύψουν από τον αντίκτυπο των επί του παρόντος απροσδόκητων περαιτέρω μέτρων ή περιορισμών που σχετίζονται με τον COVID-19 στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας και τις διακυμάνσεις της ρευστότητας κατά τη διάρκεια της τρέχον οικονομικό έτος», ήταν τα λόγια του προέδρου της BVB, Χανς-Γιοάκιν Βάτσκε, για αυτήν τη κίνηση.

Η ομάδα έχει επέκτεινε το χαρτοφυλάκιο συνεργασιών της κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους για να διαφοροποιήσει τις ροές εσόδων του. Μια γόνιμη σχέση με το πρακτορείο Sportfive, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020, οδήγησε τον σύλλογο να υπογράψει επεκτάσεις ή νέες συνεργασίες με τον προμηθευτή ενέργειας και νερού Dew21, τον κατασκευαστή λιπαντικών Rowe, τη μάρκα ελαστικών Hankook και τον έμπορο λιανικής πώλησης επίπλων σπιτιού και κήπου Tectake.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0