Football Talk

Οι 5+1 μαγικές στιγμές του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Οι 5+1 μαγικές στιγμές του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Τα χρόνια του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Μάντσεστερ είναι γεμάτα ξεχωριστές στιγμές. Διαλέξαμε τα κορυφαία κατορθώματα του Πορτογάλου σουπερστάρ με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» και σας τα παρουσιάζουμε…

Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι γεγονός και εμείς θυμόμαστε τις καλύτερες στιγμές του Πορτογάλου με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων».

Χρυσή Μπάλα μετά τον Τζορτζ Μπεστ

Ο πρώτος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κατάφερε να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα μετά τον Τζορτζ Μπεστ ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο «θρύλος» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε κάτοχος της Χρυσής Μπάλας το 1968, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να παίρνει σειρά 40 χρόνια αργότερα. Τον Δεκέμβρη του 2008 ο CR7 κερδίζει δικαιωματικά το FIFA Ballon d’Or έπειτα από μια μαγική χρονιά με κατάκτηση της Premier League και του Champions League.
«Είναι μια από τις ωραιότερες μέρες της ζωής μου καθώς το ονειρευόμουν από παιδί. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν, όσους ξέρουν ποιος είμαι και αυτούς που ζουν μαζί μου. Δεν ανησυχούσα επειδή γνώριζα πολύ καλά τι ακριβώς έχω κάνει κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ευχαριστώ όσους ανέφεραν το όνομά μου και τους συμπαίκτες μου. Αυτό το βραβείο είναι κάτι που θέλω να ξανακερδίσω. Θα πω στον εαυτό μου ότι πρέπει να γίνω ακόμα καλύτερος», ήταν τα λόγια του Κριστιάνο στην “The Independent” μετά την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας.
Ballon.jpg

Τσάμπιονς Λιγκ με πανδαισία συναισθημάτων

Μια έκρηξη συναισθημάτων έζησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο το βράδυ της 21ης Μαΐου του 2008 στη Μόσχα. Η κατάκτηση του Champions League για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Πορτογάλο άσο να είναι κεντρικό πρόσωπο του αγώνα. Αρχικά ο Ρονάλντο σκόραρε με κεφαλιά στο 26’ βάζοντας μπροστά στο σκορ τους «κόκκινους διαβόλους» αλλά στο 45’ ήρθε η ισοφάριση με τον Φρανκ Λάμπαρντ για την Τσέλσι. Ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι και εκεί ο Ρονάλντο θα μπορούσε να γίνει μοιραίος για την ομάδα του καθώς ο Τσεχ βγήκε νικητής στη μεταξύ τους μονομαχία. Ο Τέρι γλίστρησε αστοχώντας απέναντι στον Φαν ντερ Σαρ με τη διαδικασία να συνεχίζεται. Τελικά μοιραίος ήταν ο Ανελκά, με τον Ολλανδό τερματοφύλακα να γίνεται ήρωας της αναμέτρησης και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ξεσπάει βγάζοντας όλη την πίεση κλαίγοντας πεσμένος στο χορτάρι.
chelsea1.jpg

Βραβείο Πούσκας

Το πρώτο βραβείο Πούσκας της FIFA κατέκτησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο το 2009 για το γκολ-φωτοβολίδα απέναντι στην Πόρτο στον προημιτελικό του Champions League. Ο Πορτογάλος επιθετικός δήλωσε στο BBC πως το γκολ απέναντι στην Πόρτο ήταν το καλύτερο της καριέρας του. Μπορείτε να το θυμηθείτε και να το απολαύσετε ξανά:

Εμφάνιση από άλλο πλανήτη απέναντι στην Άρσεναλ

Μετά την Πόρτο, σειρά είχε η Άρσεναλ να βρεθεί στο δρόμο του Κριστιάνο Ρονάλντο για την ημιτελική φάση του Champions League. Μια φοβερή εκτέλεση φάουλ και μια υποδειγματική αντεπίθεση με εκτελεστή τον Ρονάλντο ήταν τα βασικά highlight της βραδιάς που έστειλε τη Γιουνάιτεντ στον μεγάλο τελικό της Ρώμης.

«Γυρνώντας το χαρτί» το 2006

Το καλοκαίρι του 2006 ήταν ιδιαίτερο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι Άγγλοι φίλαθλοι χρέωσαν στον CR7 την αποβολή του Γουέιν Ρούνεϊ στην αναμέτρηση απέναντι στην Πορτογαλία στο Μουντιάλ της Γερμανίας. Πολλοί μάλιστα αναρωτιόντουσαν αν ο Κριστιάνο θα μπορούσε να αγωνιστεί ξανά στην Premier League έπειτα από την έχθρα που αναπτύχθηκε προς το πρόσωπό του. Ο Ρονάλντο άφησε τις εμφανίσεις του να μιλήσουν για τον εαυτό του, δείχνοντας πως έχει αφήσει πίσω τη σπέκουλα γύρω από το όνομά του. Κατάφερε να κερδίσει το βραβείο Player of the Month το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο όντας μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής που το καταφέρνει που το καταφέρνει back-to-back μαζί με τους Ρόμπι Φάουλερ και Ντένις Μπέργκαμπ.

Το παιχνίδι που άλλαξε τη ζωή του Κριστιάνο Ρονάλντο

Μετά τις κορυφαίες στιγμές του Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν θα μπορούσε να λείψει το ματς που ήταν ο λόγος για όσα έζησε ο Πορτογάλος στη συνέχεια. Σε ένα φιλικό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2003, ο Κριστιάνο εντυπωσίασε με την απόδοσή του τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αλλά και τους ποδοσφαιριστές των «κόκκινων διαβόλων». «Μετά τον αγώνα όλοι οι παίκτες στα αποδυτήρια μιλούσαν για τον Κριστιάνο. Στην πτήση της επιστροφής μου λέγανε πως πρέπει να τον αποκτήσουμε και να γίνει μέλος της ομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φέργκιουσον.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξουν νέες κορυφαίες στιγμές στο «κύκνειο άσμα» του Ρονάλντο στην Premier League. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν έχουν καταφέρει να κατακτήσπουν το Champions League από το 2008 που βρισκόταν στην ομάδα ο Πορτογάλος, ενώ είναι μακριά από τους τίτλους της Premier League από τη φυγή του Σερ Άλεξ το 2013. Η ιστορία θα δείξει αν ο Κριστιάνο κρατάει το καλύτερο για το τέλος…

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0