Football Talk

Πήρε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν η παθιασμένη Τότεναμ – αρνητικό ρεκόρ στο Λονδίνο για την Μάντσεστερ Σίτι και τον Πεπ Γκουαρδιόλα! (video)

Πήρε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν η παθιασμένη Τότεναμ – αρνητικό ρεκόρ στο Λονδίνο για την Μάντσεστερ Σίτι και τον Πεπ Γκουαρδιόλα! (video)

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση της Τότεναμ στο πρώτο ντέρμπι της νέας σεζόν στην Premier League, απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι (1-0), με τον Σον να βρίσκει δίχτυα, και τους Λονδρέζους να δίνουν μία μικρή απάντηση για το σοβαρό θέμα που τους έχει προκαλέσει η Μάντσεστερ Σίτι, αναφορικά με την παραμονή ή… όχι του Χάρι Κέιν!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκκίνησε την σεζόν η Τότεναμ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, με τους Λονδρέζους να βγάζουν πάθος στο ματς, να μην δείχνουν επηρεασμένοι από την απουσία του Χάρι Κέιν που βρέθηκε εκτός αποστολής, και να κερδίζουν την πρωταθλήτρια Αγγλίας, στο ντεμπούτο του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο στον πάγκο της ομάδας, χάρη στο γκολ του Σον, που αναμένεται και φέτος να «σηκώσει» το βάρος της επιθετικής λειτουργίας.

Το ματς ήταν εξαιρετικό από το ξεκίνημά του. Ο ρυθμός ήταν «καταιγιστικός» και η Τότεναμ έδειξε από νωρίς πως ναι μεν σέβεται, αλλά δεν φοβάται το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας, και να εφαρμόσει τον δικό της τρόπο παιχνιδιού.

Οι Λονδρέζοι άλλωστε στάθηκαν αρχικά τυχεροί στις δύο ευκαιρίες της Σίτι με τους Φερναντίνιο και Κανσέλο πριν από την συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα, ισορρόπησαν με το πέρασμα του χρόνου τις επιθετικές αρετές των «πολιτών» και απώλεσαν στο 40’ την μεγαλύτερή τους φάση στο ματς, με πρωταγωνιστή τον Σον!


Ό,τι δεν κατάφεραν όμως στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο με τον Κορεάτη, έγινε πράξη δέκα λεπτά μετά από την έναρξη του δεύτερου μέρους. Ο Σον με ατομική προσπάθεια και εξαιρετικό αριστερό σουτ εκτός περιοχής, αποτέλεσε όπως και πέρυσι, τον πρώτο ποδοσφαιριστή της ομάδας που βρίσκει δίχτυα στη νέα σεζόν, ενώ πέτυχε και το 7ο γκολ του σε 13 αναμετρήσεις απέναντι στην Σίτι, έχοντας βάλει περισσότερα μόνο στην Σαουθάμπτον!

Η Σίτι είχε χρόνο, η ενδεκάδα που επέλεξε ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποτελεί την ακριβότερη στην ιστορία της Premier League, αλλά το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ.

Οι προσπάθειες των Φεράν Τόρες στο 60’, Ντε Μπρόϊνε στο 84’, δεν ευδοκίμησαν ποτέ, ενώ η μεγαλύτερη φάση μέχρι και το σφύριγμα της λήξης άνηκε στους γηπεδούχους, με τον Μπέργκβαϊν να αστοχεί σε τετ-α-τετ!

Η Τότεναμ άντεξε, ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο βρήκε τον τρόπο να «τριτώσει» τις νίκες του απέναντι στον Πεπ Γκουαρδιόλα (πρώτη μετά από δύο χρόνια), με τον Ισπανό προπονητή των «πολιτών» να γνωρίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του, τέσσερις διαδοχικές ήττες από την ίδια ομάδα, στην έδρα της!

Τότεναμ (Νούνο Εσπιρίτο Σάντο):  Λιορίς, Τανγκάνγκα, Σάντσεζ, Ντάιερ, Ρεγκιλόν, Σκιπ, Χόιμπιεργκ, Μπέρχβαϊν, Άλι, Μούρα, Σον

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Άκε, Μεντί, Γκρίλις, Φερναντίνιο, Γκιουντογκάν, Μαχρέζ, Τόρες, Στέρλινγκ


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0