Football Talk

Λουντογκόρετς Ράζγκραντ – Ολυμπιακός 2-2 (4-1 πεν.): Η κατάρα των ευρωπαϊκών πέναλτι χτύπησε και τον Ολυμπιακό… (video)

Λουντογκόρετς Ράζγκραντ – Ολυμπιακός 2-2 (4-1 πεν.): Η κατάρα των ευρωπαϊκών πέναλτι χτύπησε και τον Ολυμπιακό… (video)

Ο Ολυμπιακός λύγισε στην διαδικασία των πέναλτι, καθώς ηττήθηκε με 4-1 από την Λουντογκόρετς και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Champions League.

Σχετικά Άρθρα

Η κατάρα των πέναλτι ξαναχτύπησε ελληνική ομάδα. Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 2-2 με την Λουντογκόρετς, το εκτός έδρας γκολ δεν υπάρχει πλέον (θα του έδινε την πρόκριση) και οι Βούλγαροι πήραν την πρόκριση με 4-1 στα πέναλτι. Στα play-off του Europa League οι «ερυθρόλευκοι» με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Με προβάδισμα στα αποδυτήρια…

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, όμως η Λουντογκόρετς Ράζγκραντ ανέβασε σιγά-σιγά την απόδοσή της και πίεσε τους «ερυθρόλευκους». Μάλιστα, σε διάστημα ενός λεπτού (18-19’) είχε δύο ευκαιρίες, με τους Κάουλι και Ικοκό, οι οποίες δεν απείλησαν τον Τζολάκη.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 29ο λεπτό. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έβαλε τέλεια το κορμί, γύρισε φάτσα με το τέρμα αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από την εστία του Καλίνα. Δύο λεπτά αργότερα όμως, ήρθε το πολυπόθητο γκολ.

Ο Γιώργος Μασούρας έκανε την σέντρα, ο Γιαν Εμβιλά ήρθε σαν «τρένο» στο δεύτερο δοκάρι και με δυνατό πλασέ, έκανε το 1-0 για τον ελληνικό σύλλογο. Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ προσπάθησε να απαντήσει, αλλά το σουτ θα καταλήξει στην αγκαλιά του Κωνσταντίνου Τζολάκη.

Ολική ανατροπή από Λουντογκόρετς, απάντηση και αποβολή

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με ένα μεγάλο προβάδισμα. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λουντογκόρετς μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1.

Συγκεκριμένα, ο Πιέρος Σωτηρίου πήρε την κεφαλιά, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Ρουμπέν Σεμέδο την έστειλε άθελά του στην εστία του. Αυτό το τέρμα, έδωσε ώθηση στον βουλγαρικό σύλλογο. Αυτό έφερε και την ολική ανατροπή.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος βρήκε τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ στην περιοχή και ο Πιέρος Σωτηρίου εκτέλεσε εύστοχα από τα έντεκα βήματα τον Τζολάκη και έκανε το 2-1 για τους Βούλγαρους, στο 56ο λεπτό. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είχε την απάντηση με τον ίδιο τρόπο.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί κέρδισε το πέναλτι από τον Μπερντόν, ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Καλίνα για το 2-2 στο 67ο λεπτό. Η Λουντογκόρετς στην συνέχεια πίεσε αλλά ο Τζολάκης δήλωσε δύο φορές παρών.

Πρώτα στο σουτ του Σωτηρίου στο 76ο λεπτό και στην συνέχεια στο σουτ του Ντεσπόντοφ στο 79ο λεπτό. Ο Γιώργος Μασούρας στο 82ο λεπτό έδωσε την δική απάντηση με ένα απίστευτα δυνατό σουτ αλλά ο Καλίνα το απέκρουσε με μεγάλη δυσκολία.

Στο 86ο λεπτό, ο Ολυμπιακός είχε ακόμη ένα εμπόδιο μπροστά του, καθώς ο Ουσεϊνού Μπα αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από το ματς. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι την συμπλήρωση των 90 λεπτών και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Η Λουντογκόρετς ήταν πιο απειλητική, με τον Σαντάνα να κάνει τέσσερα (!) δυνατά σουτ αλλά χωρίς να πληγώσουν τους «ερυθρολεύκους». Από την άλλη, ο Ολυμπιακός κρατούσε μπάλα και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να κάνει κάτι αξιόλογο. Δεν άλλαξε τίποτα στα δύο ημίχρονα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι.

Είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός θα βρεθεί σε αυτό το σημείο στα προκριματικά. Στα πέναλτι όμως, η απειρία φάνηκε και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 4-1, μένοντας εκτός Champions League και πλέον θα διεκδικήσουν μία θέση στο Europa League. Επόμενη αντίπαλος του θα είναι η Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Αναλυτική η διαδικασία των πέναλτι:

1-0: Σωτηρίου (γκολ)

1-0: Βαλμπουενά (άουτ)

2-0: Σαντάνα (γκολ)

2-0: Χασάν (απόκρουση)

3-0: Γιάκοφ (γκολ)

3-1: Λαλά (γκολ)

4-1: Σισίνιο (γκολ)



ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Κάχλινα, Βερντόν, Πλαστούν, Σα (94' Ροτάριου), Ικοκό (106' Σισίνιο), Μπάτζι (88' Σαντάνα), Γκονζάλβες, Νεντιάλκοβ, Ντεσπόντοβ, Σωτηρίου, Κάουλι Σόουζα (106' Γιάνκοβ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (91' Κούντε), Μπουχαλάκης (54' Παπασταθόπουλος), Καμαρά, Βρουσάι (65' Βαλμπουενά), Αραμπί (106' Αραμπί), Μασούρας (88' Σισέ).

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0